Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Asbee #5266 üzenetére

    Véletlenül se vedd figyelmbe, hogy annak ellenére, hogy a 980 egy kisebb fogyasztású kártya, arra a WF3 hűtő sokkal erősebb, mint amit a 290-re tettek. Nyugodtan hasonlítsd össze, sokkal több rajta a hőleadó felület. Nyilván ők is rájöttek, hogy azt kicsit elméretezték a 290 esetén.

    (#5269) Malibutomi: Sajnos nem jobb. Hasonló a méretük, de amit nyer az MSI a jobb hőcsövekkel, azt el is bukja azon, hogy a VRM és néhány memória is azt melegíti. Csak a VRM 20-30W, ahogy az a néhány memóriacsip is saccra olyan 20W magassága.

    (#5270) CsonkaImo: Nincs ebben semmi csoda. Ha ugyanazt a hűtőbordát ráteszed egy mondjuk 120W-os GPU helyett egy 180W-ot elfűtő GPU-ra, akkor utóbbinál kénytelen lesz a ventilátor több hőt mozgatni azonos hőfokokhoz.
    Ezért működnek jól a nagyméretű hőleadó felületel rendelkező kártyák, mint a PCS+, Tri-X és a Lightning/Vapor-X, és ezért nem működnek a kisebb cuccok halkan jól, mint az Asus, Msi, Giga.

    Nálam is ezért tett csodát a -20mV és -50Mhz, mivel 180W környékéről 120W-ra csökkentette a GPU fogyasztását, és máris halkan elvitte a WF3 hűtő. Bár nagynak tűnik, de nem túl nagy felületen tudja leadni a hőt, néhány "érdekes" technikai megoldás révén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák