Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz gV #43305 üzenetére

    Szép grafikonok.
    Én szeretem.
    De azért kicsit sajnálom is, mert lehetett volna érzékletesebben, valósághűbben ábrázolni. Főleg a $/perf grafikonért kár.

    Jelenlegi formájukban azt a benyomást keltik, mintha az utóbbi generációk során robbanásszerű előrelépés lett volna. Generációkra értelmezve ez talán igaz is, de a grafikonok bal oldalán levő generációk között inkább 1 év telt el, addig ahogy haladunk jobbra, a megjelenített generációk között eltelt idő inkább 2 év körül alakul. Ha ezt figyelembe venné a grafikon, máris laposabb lenne.

    Nagyjából a Fury X-ig bezárólag nincs problémám a felhozatallal.
    Az, hogy mi szerepel a grafikonon, onnantól.válik érdekessé, mert azt követően bicsaklik meg teljesen az AMD gpu részlege: onnantól voltak képtelenek abszolút teljesítmény szempontjából versenyképes terméket kiállítani és a teljes palettára új termékeket hozni.

    Ennek megfelelően furcsamód hiányzik a sorból a polaris, ami a maga idejében és még évekig remek perf/$ mutatóval rendelkezett.
    Persze tudom, hogy azért nem szerepel, mert a pascal generáció legerősebb ellenfele a Vega64 volt. De hülyén is nézne ki, ha ott lenne egy kis púp a perf/$ grafikonon és egy beesés a perf grafikonon.

    A probléma, ami miatt a nyafogás megy az, hogy a grafikon által is mutatott csodás perf/$ emelkedés valójában csak $400-700 szegmensben történt meg. $200-ért még ma is azt a teljesítményt kapod meg, amit a 2016-os polaris is hozott.
    És ezt a jelenséget ez a grafikon áldásosan elfedi.
    Érzékletesebb lett volna, ha 3D grafionon ábrázolják és nem csak a legerősebb 1-1 kártyát, hanem teljesítmény alapján párokba állítva.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák