Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Yutani #37300 üzenetére

    Bár nem értek egyet az érveléssel, elmondom, hogy nekem milyen kép állt össze róla, csak hogy Te is értsd a logikát. A hiányzó láncszem a megértéshez az, hogy amikor a küszöbön áll egy új kártya/széria megjelenése akkor az utolsó hetekben az előző szériába tartozó kártyák ára is lemegy.
    Tehát amikor az RX 480 megjelent $200-250-os kezdőárral, akkor ebben a nagy durranás pont az volt, hogy ezt a teljesítményszintet lehozta $200-250-re $300-350-ről. Csakhogy a "de ez a teljesítményszint már X éve elérhető a piacon" elvet vallók arra alapozva mondják azt, hogy az RX 480-ban nem volt semmi pláne, mert addigra - az utolsó néhány hét árait nézve - már lehetett kapni a kifutó szériát is ennyiért.

    Ez persze még nem magyarázza, hogy miért nem kísérte hasonló borúlátó fejcsóválás az 1060 megjelenését. Erre pedig az a magyarázat, hogy házon belül nincs verseny. Vagyis az tök rendben van, hogy a (X+1)(Y-1) termék teljesítménye megegyezik a korábbi XY termék teljesítményével valamivel alacsonyabb kezdőárral és nagyjából egyforma aktuális árral. Ez egyébként nem csak nvidia kiváltság, szerintem az R9 390(X) RX 480 váltás során is pont ugyanez zajlott le.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák