-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Van egy érzésem, hogy a 460-470 kijövetele erodálni fogja a használt piaci árakat. Lehetséges, hogy a 460 közelíti a 380 sebességét, a 470 pedig 380X körül lehet. Ezek után a használt 380/X kártyák ára bele fog állni a földbe, és kényszerűen az alatta lévő kategóriák is olcsóbbak lesznek. Aztán lehet, hogy okos józsik majd egy árban akarják adni a 270X-et a 380-nal.
#tarcsad
-
sb
veterán
válasz Malibutomi #21067 üzenetére
Úgy látom, hogy ők is azt gondolták amit én: 470: FHD, 480: felette vagy VR.
Kár, hogy számokkal nem támasztották alá.@Yutani
460=380? Az azért erős lenne. Még a 270X is szvsz, bár ahhoz valószínűleg közel lesz és akkor játéka válogatja. Ilyen ram sávszélesség mellett azért bármilyen jó DCC van, szerintem általánosan mindenben nem lehet gyorsabb. Az sem biztos, hogy TMU/ROP szinten megkapja ugyanazt. Sőt, ha tippelnem kéne szerintem nem.@t72killer
Akkor amire te vársz az nem HTPC, hanem vmi low cost/low power gaming cucc. Arra jó lehet ebben az i3+7750/GTX750 szint helyére. Annál biztosan többet fog hozni. Egy 950 már véleményes, de nyilván azt is verniük kell ha akarnak valamit kezdeni a piaccal.
HTPC-re ezek overkillek, mind cpu-ban, mind gpu-ban. Egy Braswell gpu elég kéne, hogy legyen 8 biten (a 10 bit meg adatszélesség kérdése, nem a nyers erőn múlik), ezek (Polaris, BR, Kaby) meg ha minden igaz fixfunkciós blokkal jönnek, szóval kb. gpu se kellene mellé. A normális támogatás hiányzik még HEVC vonalról. Ha ez meglesz akkor hasonló lesz a felállás szvsz mint h264 AVC/MVC esetén: Egy 4EU-s Bay Trail röhögve, értsd: 20-40% közötti load mellett vitt bármit. FHD-ban, bitrate, fps és 3D függetlenül.Egyébként a fixfunkciós blokkok megjelenésével is látszik, hogy most sem arra mennek, hogy csak működjön, hanem, hogy optimálisan: ne kelljen hibrid dekódereket írogatni és lehetőleg ne 10-20W-ból menjen a lejátszás mobil eszközön, hanem 2-3W-ból. (Egyébként ez megint egy kis pofon a gpgpu/hsa vonalnak.)
Ha ilyen light gamingre kell majd, akkor viszont én is egy hasonlót építenék. Van most is egy G3420+7750 kombó, ami mellé jöhetne. DX12 mellett akár procicsere nélkül is ) De ez sincs kihasználva, szóval marad egyelőre.
Sima HTPC-be meg maradok 15-35W között, ami kraft abba belefér max. 10-15W alá már nem megyek, azzal már nem nyernék kb. semmit.ON: Arra leszek még kíváncsi, végre megszabadultak-e a magas UVD (meg multi monitor) fogyasztástól a Polarisok.
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Szerintem nagy lépés hogy gyártástechnológiát tudtak váltani 14nm-re. A fogyasztásokat is letudták nyomni. Így ha rárakják a mostani hűtőket az tuti recept lehet. Mert 390 es szériákba én nem is értem hogy a Giga hogyan tudót egy egyszerű 2ventis szart rápakolni. AMD oldalon ismertebb Sapphire és az MSi ami ajánlható márka. Míg a mások oldalt sokkal több korrektebb megoldás van. De kíváncsi leszek hogy ezek a kitolt órajelek mire lesznek elegendők és mennyire fognak melegedni.
-
t72killer
titán
A Braswell nagyon minimál cucc, az aktuális példányok lejátsszák az előző év médiáját, viszont a jövőévivel nem fognak tudni mit kezdeni.
"a 10 bit meg adatszélesség kérdése, nem a nyers erőn múlik" - ez lehet, de a vásárlónak egy doboz kell, ami lejátssza a médiát - mind1, mi a szűk keresztmetszet. Az időtállóság is fontos, lévén ahogy nézem, a következő 5-6évben már fogunk találkozni akár 8k HDR/VR anyagokkal is - ezekre egyértelmű, hogy a mai vas kevés. Egy igp-s rendszernél az egész hóbelevancot cserélheted (lap-proci-ram), míg dvga-val kicserélet a grafkarit és kész. Amúgy nem értem, milyen sávszélre gondoltál?
Amúgy igen, amolyan mindenes gépecske lenne, elsőre lehet nem kapna vga-t, csak ha majd érezni kezdem a hiányát. Braswell-nél tartok tőle, még a szimpla multitask böngészéssel is gondok akadhatnak...
"Arra leszek még kíváncsi, végre megszabadultak-e a magas UVD (meg multi monitor) fogyasztástól a Polarisok." +1. Nálam 7/24-ben menne a cuccos, számít az idle, a filmes (UVD) és a 2monitoros fogyi is.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Simid
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
válasz #29810176 #21159 üzenetére
"Sajnos hihetőbb, mint az előzőek."
Kezdődik a csalódottság?
Pedig ez már az elején is így volt. A 390(X) környékére kell várni.
Csak megint elkezdte pár ember egyre magasabbra rakni a lécet... már sokan 1070 szintről álmodoztak, pedig ilyet senki nem mondott.#KeepFightingMichael
-
t72killer
titán
válasz guftabi96 #21160 üzenetére
A fogyasztási adatokra leszek még kíváncsi, képes-e legalább a Maxwell szintjére teljesítmény/fogyasztás arányban.
Amúgy én se értem, ki mit várt, az AMD nem jóléti intézmény, hogy 200$-ért adjon egy 1070/Fury X verő kártyát... Szépen terítik ezzel a középkategóriát, ha keveset eszik, akkor a későn érkezőknek alternatíva pl 970-nel szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent a guru3d is azt irja hogy 1267MHz boost clock.
Egyebkent a fenti linken Firestrike Extreme alatt 5708 a graphics score, nekem a 390 1100-on 5854.
Szoval ott van 390 teljesitmeny korul.[ Szerkesztve ]
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz t72killer #21161 üzenetére
Szerintem senki se várta, hogy 200USD-ért 1070-est fognak kiadni. Inkább arra vártak, hogy kiadnak egy drágább, de 1070 szintű kártyát, mert most rengetegen terveznek bevásárolni 1070-ből és mire megjelenik a Vega - amely valószínűleg egy közel azonos teljesítményt fog nyújtani hozzá - semmi értelme nem lesz váltani.
Abu, annyit elárulhatsz, hogy a Vegák már a gyártósoron vannak (és a BF1 miatt nem adják ki) vagy még mindig fejlesztés alatt?
"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
Harley quinn
tag
Ne felejtsük hogy ott a 1070 verő részt a 1400mhz oc zet darab hozta a 1267mhz én a 390x teljesítményt hozott,
vagyis ezek mellet még igaz is lehet.... És amúgy 200$ ért várunk majdnem 400$ os kari teljesítményét tehát szeritem ez bőven jó[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Harley quinn #21168 üzenetére
+10% oc-ból fog 1070 szintet (+45%) hozni ?
-
stratova
veterán
-
sb
veterán
Ez így korrekt szerintem. Én nem csalódtam.
Ízlés és pénztárca szerint így a 470-480 elég lesz FHD-ra.(#21045) @sutyi^
Ez lesz. Jelenleg még esélytelen (volt) értelmes fogyasztásból és árból 4k-t hajtani. Ebben most megvolt az első (nagy) lépés, hogy ne így legyen. Azért még kéne pár hasonló, de ez az irány. Olyan szempontból kicsit szkeptikus vagyok, hogy ilyen nagy ugrás nehezen várható, most is kb. 5év helyben topogás kellett hozzá.
Nomeg a standarnak mondható 22-24"/FHD/60Hz kijelzők feletti sávba sem ártana egy kis élet árverseny szempontjából. Hogy egy kis plussz méret, felbontás, frissítés, freesync ne kerüljön 2-3x annyiba.
Persze aki marad FHD-n annak ez kánaán lesz enélkül is.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz t72killer #21156 üzenetére
Nem tudom volt-e már HTPC-d, de szerintem tévúton jársz. Ill. túlkombinálod. Az előbb is ezt próbáltam leírni, de úgy tűnik nem "ment át".
Én kb. 6-7 éve kezdtem régi Atom+ION kombóval, a feltételrendszer pedig hasonló volt:
1. Az ennek töredéke volt cpu erőben, de röhögve elvitt mindent FHD-ig, 3D még nem volt akkoriban.
2. Már akkor is azon agyaltam, hogy jövőálló legyen, ott is "küszöbön" volt, hogy jönnek az új szabványok.Aztán elég sok idő eltelt... kb. 4-5 évig kiszolgált. Akkor sem azért váltottam nem volt elég. Csak volt jobb/gyorsabb alig drágábban. Most az utóbbi 2-3 évben hallgatjuk a HEVC áttörést, de sehol nincs, tartalomban sem, szabvány is alig lett belőle. Hw is alig van alá (fix), ami sw/hibrid lenne azt is meg lehetne oldani, de mégse csinálják... 1 éve még kijelzőt is alig kaptál hozzá 30Hz feletti bemenettel.
Szvsz lesz váltás, de épp nem késtél le semmiről pedig ezekre is mióta várunk. Lassan lehet szemezgetni a fullos megoldásokból, Kaby, Polaris, BR, de még RR is lehet addig mire használnád a rakás tartalomhoz.
De a 8K-ra, 12 bitre még nem kell készülnöd ha elfogadsz egy tanácsot. Főleg ha nem olyan vagy aki megvesz egy gépet és utána 6-8 évig rá se néz mi történik a hw/sw piacon.
És a nyers erőt is azért hoztam be a képbe mert a fentieket támasztja alá. Támogatás kell... ahhoz meg szabvány, idő, kiforrottság. Nem erő. Nézd meg a Bay Trailt. Komolyan 10-20% cpu és 30% gpu-ból lenyom egy h264 FHD videót. 3D-t meg mondjuk 40+60%-ból. Szóval ide a nagyságrendekkel gyorsabb 750/950/460-ak semmihez nem kellenek.
Ha másra is használod a gépet az más kérdés, de akkor nem HTPC. Böngészésre, játékra nyilván minden plusz megérezhető, de mozizáshoz ennek nincs köze.
És egy legutolsó példa: Ha most kéne a legtöbb feature, HDMI 2.0, main10, 3D akkor pl. hiába néznél akár i7-et, APU-t... droidból találnád meg a legsokoldalúbb mozigépet.
Ha nem 950-970 vonalat nézel... ennél távolabb nem lehetne két megoldás, ebből is látszik, hogy nem az erőn múlik. -
-
stratova
veterán
válasz Yutani #21175 üzenetére
R9 380-at FHD (up to 1440P.. haha.. régebbi címekben esetleg) szintre pozicionálta AMD, R7 360-370-et pedig eSport, MOBA címekre.
S ilyenek voltak a nyitóárak:AMD RADEON™ R9 FURY X $649USD
AMD RADEON™ R9 390X $429USD
AMD RADEON™ R9 390 $329USD
AMD RADEON™ R9 380 $199USD -> RX 480
AMD RADEON™ R7 370 $149USD -> RX 470
AMD RADEON™ R7 360 $109USD -> RX 460Annyi lehet a különbség, hogy teljesítményben mindegyik a korábbi széria egyel magasabb szintjét hozza jó esetben:
RX 480 ~ R9 390(X)
RX 470 ~ R9 380(X)
RX 460 ~ R7 370(X)Z_A_PTudtommal amugy clock-to-clock a Maxwell erosebb mint a Pascal.
Ne azt vedd alapul, hogy ha egy GTX 980 Ti-t GTX 1080 órajelre húznának (ami azért legfeljebb extrém körülmények között menne), akkor előbbi gyorsabb lenne, hiszen egy kategóriával magasabbra van pozicionálva (mellesleg több részegység is van benne 2816:176:96 384 bit vs. 2560:160:64 256 bit csak) "csak" Pascal mindezt magas órajellel kb. kompenzálja.[ Szerkesztve ]
-
Venyera7
senior tag
Kicsit off, de a Bf 1 az E3-on a vegán futott vagy a polaris 10-en?
-
füles_
őstag
Ezek az új Firestrike eredmények sokkal reálisabbak mint az előző kínai "szivárgások".WhyCry azt írja hogy ezek az eredmények már 100%-osak
Az OC potenciálra vagyok nagyon kíváncsi.Az 1266 MHz boost clockból(?) kiindulva szerintem 1500MHz-re szerintem fel lehet majd húzni léggelA WCCFTech állítólag ma jön valami érdekes információkkal az RX 480/470/460-al kapcsolatban.Egyikük azt írja hogy az RX 470-ből is lesz 8GB-os verzió,és hogy az RX 480/470 szituációja nagyon emlékeztetni fog a HD 7970/7950 szituációjára
Szóval lehet hogy a 470 még a 480-tól is jobb vételnek fog számítani? -
Gregpowi
tag
Gyors kérdés: Jelenleg egy Sapphire R9 270X 8 Gb kártyám van. Akkor nekem nem is érdemes foglalkoznom az AMD új szériával ? Szeretnék fejleszteni, de ahogy itt olvasgatok, akkor nem lesz nagy előrelépés teljesítmény szempontjából.
-
t72killer
titán
Natúr htpc-m nem volt még és ez is csak mellékállásban lesz az. Szokásos napi + szerverfeladatai mellett kell mozigépként is szolgálnia. Egyelőre erre elég az igp, viszont prociból 2 magos i3 alá nem megyek, akkor se, ha tudom, hogy a proci csak 10%-ban van kihasználva. (Ez nem lesz igaz, mert 15-20 tabos böngészésnél,
8k-ra még nem vásárolok - pontosabban olyan házat vettem, amiben elfér egy dVGA, ergo ha a szükség úgy kívánja, vehetek és cserélhetem is a vidkarit x év múlva.
-
Malibutomi
nagyúr
Amire en nagyon kivancsi leszek, de varni kell vele meg joideig a tesztekre, hogy vajon (ha tenyleg 120W korul lesz a 480 fogyasztasa) az AMD mennyire fogta vissza a chipet (ha egyaltalan) a fogyasztas miatt. Powerlimitbe fut-e tuningnal az,1X6pin miatt majd, es lesznek-e combosabb AIB kartyak.
-
stratova
veterán
válasz Malibutomi #21194 üzenetére
Javítanom kell a korábbi sejtést, Sapphire az R7 270-re ugyan 2x6 tűs tápnak alakított ki helyet, de csak 1x6 tűs van rajta és ez rendre így van a többi AIB kártyán is (Asus MSI, Sapphire, HIS, XFX). Mivel az AMD által megadott maximum 150 W, szerintem most sem mennek e fölé, arra ott lesz az RX 480X, a Gigabyte esetleg külöcködhet.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #21194 üzenetére
AMD mennyire fogta vissza a chipet (ha egyaltalan) a fogyasztas miatt.
Sok logika nem lenne benne, nem? Nyilván ha 150-180 Watt környékén eszik, ahogy egy eléggé combos tuningot bíró 970 kér (ami kb megy egy 980 ref-et húzva) akkor többet lehetne kérni a GPU-ért is. Szerintem egy ilyen teljesítménynél tök mindegy, hogy 120-150 Wattot, vagy húzva 180 Wattot fogyaszt, csak ne 250-350 Wattokat egyen, mert az már tényleg sok.
Szóval ha lenne a chip-ben ekkora tartalék, ráadásul tudatos AMD powelimittel? ÉS ha a GPU-n akarnak is keresni, akkor kiadnák drágábban, powerlimit nélkül... mert egyszerűen nincs most konkurencia a környéken.
Ha meg most kiadják ezt így mesterségesen lefojtva..., majd utána random kiadnak egy erősebb unlock Polarist, akkor kapják be... Viszont ha meg AIB függő, akkor meg remélem kiadnak 2x tápcsatisat. Ezen a szinten tényleg senkit sem érdekelne mondjuk +30-50 Watt, cserébe jót megy. Nekem legalábbis abszolút nem igényem, hogy 120 Wattot kérjen egy performance kártya. 270X és a 970 150-180 Wattos fogyasztása teljesen oké.
A lényeg: Az AMD-nek bármilyen gazdasági/piaci előnyt jelentene, hogy ráírhatja a kártyára max 150 Watt? (Pedig jókora perf maradt még a chip-ben)
(#21197) stratova 480X? Ennek sajnos megint nyoma sincs egyelőre Jó lenne, de szerintem nem lesz, back to school biztosan nem.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Ren Hoek #21198 üzenetére
Siman elkepzelheto, hogy mindenkepp jobb perf/wattot akarnak kihozni mint a maxwell.
Csak gondolj bele mi lenne itt a forumon ha a 970 teljesitmenyu 480 akarcsak egy wattal is tobbet kerne mint a 970...de meg ha csak par wattal kevesebbet akkor is.
AMD-nek vege, meg a maxwellt sem tudjak megfogni stb...Egyebkent volt olyan hir hogy a chip TDP-je 175W, de sokkal kevesebbet fog enni (120w korul).
Szoval reszemrol ez siman belefer. Plusz nem kell hatalmas dologra gondolni, de olyan pl. elofordulhat hogy a chip birna +20% tuningot, de ahhoz mar 160W kellene, ezert elakad kisebb erteken.De majd kiderul.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Malibutomi #21199 üzenetére
Elég sokat eszik a memória itt már a csiphez képest, plusz szerintem könnyen lehet szűk keresztmetszet is. A 1080-ra se véletlen tettek GDDR5X-et.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ASUS routerek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen monitort vegyek?
- Diablo IV
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest