-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
válasz Laja333 #13617 üzenetére
Pedig az mindenkinek érdeke, hogy az AMD is ott legyen a versenyben... Meg mintha az Nvidia olyan szent lenne.... Én nem pártolom egyiket se, azt veszem, aminek jobb az ár-érték aránya és kész. Ezért van most R9 280-am. (A GTX 760 volt a másik lehetőség)
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz wjbhbdux #13728 üzenetére
Olvasom a topikot, és nagyon unalmas, amit itt csinálsz, Szabyval együtt... De ez titeket minősít.. Ha meg bajba kerül az AMD és elszabadulnak az árak, akkor ti fogtok sírni, hogy drágák a kártyák. Miért nem lehet kibírni, hogy ne trollkodjatok itt? Nyugodtabban alszotok vagy miért jó ez? Ha ez örömet okoz nektek, akkor ott nagyon nagy baj van Ez egy fórum, nem egy gyakorikérdések szintű sárdobálás....
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz v_peter2012 #13857 üzenetére
Miért lenne félrevezetve a vevő?
Elérhetőek a specifikációk. Az lenne félrevezetés, ha azt mondanák, hogy itt van a 390x, ami 40%-kal erősebb, mint a 290x.
Ha már félrevezetés, szerintem elég, ha annyit mondok, hogy 3,5 gb + 0,5gb. És itt nem azzal van a baj, hogy a kártya így van megcsinálva, hanem azzal, hogy erre a felhasználóknak kellett rájönnie, ráadásul ha jól emlékszem a gyári spec is hibás volt emiatt. Na ez a félrevezetés.
Félreértés ne essék, nem vagyok az AMD mellett. Nem érdekel mi van a gépemben, nem a márkát, hanem az adott árért kapott teljesítményt figyelem.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Jól eltitkolták ezt a Nano-t.
Engem az érdekel a legjobban.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
csomó helyen azt írják,hogy sok idő mire elterjed a dx12. Most akkor mi van? Itt egy csomó játék, ami a dx12 megjelenése után nem sokkal már meg is kapja azt. Vagy esetleg arról van szó, hogy inkább csak elmondható, hogy van benne dx12, de "ez még nem az a dx12, amire várunk" ?
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz #85552128 #14750 üzenetére
Én nem oc szerint tesztelném őket, hanem ár szerint.
Pl: itt van egy R9 280 dual x, ami most kb 60e.
Kiválasztom mellé azt a Gtx960-at, ami ugyan ennyibe kerül.
Elvégre a legtöbb felhasználó azt nézi, hogy mit kap a pénzéért.
Persze, ha úgy tesztelték, hogy azért az árért már kapni nem ref gtx-et, akkor igazad van.#14752
A hűtésre gondolt elsősorban, a videóban el is mondja a csávó, hogy ez már inkább lightning minőség. És az Msi tényleg kitett magáért a videó alapján.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz v_peter2012 #14771 üzenetére
Úgy látszik félszemű barátom, hogy nem sikerült megérteni, amit feljebb is írtunk.
Az MSI-re írta/mondta, hogy egy teljesen új kártya. Az egész kártya teljesen más lett, és szerencsére ezt pozitív értelembe mondhatjuk. Nem azt csinálták, hogy fogták a 290X-et és újracsomagolták, hanem egy teljesen új kártyát csináltak.....Mondjuk az aláírásod elég sok dologra enged következtetni
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz #45185024 #14773 üzenetére
Ph-n nem szoktam szinte azonnal tesztek lenni.
Szerintem biztos lesz valami, de azért én a fury teszteket jobban várom.
Nem az az árkategória, amiben én mozgok, de nagyon kíváncsi vagyok rá.Egyébként ősszel, ha tényleg lesznek dx12 játékok, akkor tök jó lenne ha valamelyik oldal (akár magyar, akár külföldi) csinálna egy nagyobb tesztet a jelenlegi kártyákkal, és a régebbiekkel. Kíváncsi vagyok az erőviszonyok változására.
stratova: abba bízok, hogy visszaír olyat, ami miatt kap valami warnt majd mert azért elég gáz, amit itt csinál. Van 76 hsz-e, aminek a nagyrésze trollkodás. Ráadásul ez az aláírás is provokáló. Bár a normális fórumozók között úgy sem ér el semmit ezzel csak annyit, hogy lejáratja magát. Csak azért mégse kellene ezt.
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz Menthirist #14855 üzenetére
Szerintem ott az afterburnerrel volt gond.
Délután én is feltettem a w10 drivert.
Igaz tesztelni majd csak jövőhét második felében tudom, de az afterburner működik, illetve nyomtam egy benchmarkot is. Lefutott. Majd jövőhéten látom a többit.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Abu!
Hátha te meg tudod nekem ezt válaszolni.
Most ugye az NV-nek a Maxwell, ami úgy néz ki, hogy nem fog kiemelkedően teljesíteni DX12 alatt.
A kérdés: Amikor elkezdték a Maxwellt megalkotni, akkor még nem volt semmi híre a DX 12-nek?
Mert ha tudták, akkor miért nem csinálták azt, mint az AMD? Kiadtak volna ők is egy "refresh" szériát pár átnevezett, meghúzgált GTX 700-assal, és koncentráltak volna a Pascalra. Nálam ez lenne az ésszerű.
Így most van egy széria, ami megjelent a DX12 hajnalán, és úgy néz ki, hogy nem fog neki feküdni, viszont DX11 alatt nem megy rosszul. Nem hiszem, hogy aki kiad 200+ ezret egy Maxwell kártyára, az azt akarja látni, hogy az új api alatt nem megy jól a kártyája. A GTX 960-ról ne is beszéljünk. Aki ennyiért vesz kártyát, annak ez meg főleg tökönszúrás. Tudom, hogy még ott lesz a DX11 is a játékokban, de azért akkor is.
Az NV ennyire a jelenre fejleszt?
Kicsit becsapva érezném magam, hogy ha lenne pl egy GTX 980-am, és azt látnám, hogy ősszel, amikor már lesz DX12-es játék, akkor a jóval olcsóbb R9 290X ugyan azt tudná vagy akár többet is.És most itt azt feltételezem azoknak a jóslatoknak a beteljesülését, miszerint a Maxwellek nem fognak jól teljesíteni, míg a Radeonok igen.
Asbee: parancsolj átrakom offba. Egyébként számtalan írást olvastam erről, szóval ha nem is igazak az ott leírtak, akkor sem én néztem félre ezeket.
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz TTomax #15240 üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha az AMD nem lett volna folyamatosan savazva ebben a topikban IS.
De amúgy amíg ki lehet kapcsolni, addig engem nem érdekel, hogy benne van-e, de tény, hogy kezdhetnének vele valamit, ha már létezik, mert szebb nem igazán lesz tőle a játék, de cserébe megnő a gépigény.
Nekem az az egyetlen egy dolog furcsa, hogy míg a Gaming Evolved játékok mindenen jól futnak, addig az nv játékok sokkal rosszabbul futnak AMD-n. Ezzel is csinálhatnának valamit, mert ez viszont idegesítő. És nyilván mindenki az nv-t fogja szidni, mert mit lát? Megnyitja a játékot, ott a nagy nv logó, aztán meg szarul fut.
Sajnos ezt én is tapasztalom, de szerencsére az utóbbi időben egyik cím sem emiatt lett végül félbehagyva nálam.( FC4 közelébe se ér a 3-nak, Unity-t inkább hagyjuk, project Cars nekem csalódás, főleg a rossz ffb miatt, watch dogs unalmas, sivár).
Remélem idén jobb lesz a helyzet, de ez túl szép álom, hogy igaz legyen.
Szerencsére a Battlefront GE játék, engem pedig az érdekel a legjobban.Asbee: ez alapvetően Radeon találgatós topik, nyilván nyilván itt olyanok vannak többségben, akik az AMD kártyáival szimpatizálnak, azt készülnek a jövőben megvenni stb Szerintem természetes, hogy nem azt akarják olvasni, hogy bezzeg az Nv.... Pedig a 980 az .... Nem tudom mi ebbe olyan meglepő.
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Persze, de te is pl leírod nap, mint nap, hogy a 980-ad milyen jól fogyaszt és közben milyen jól viszi a játékokat.
Elhiszem, hogy meg vagy elégedve a 980-nal, el is hiszem, hogy jó kártya, csak éppen nem akarom minden nap ezt megtudni. Örülj neki, hogy megteheted, hogy ilyen kártyát vehetsz és ennyi.
Ha az fog érdekelni, hogy mi is a helyzet velük, akkor meglátogatom a saját topikját.Szerk: igen, a Borderlandsról példát lehet venni. A dying Light az eleinte szintén pocsékul futott, bár ott processzor volt a gond, ha jól tudom. Az Fc4 se volt egy diadalmenet az elején, a unity-re azért mondtam, hogyhagyjuk, mert bár az is nv játék, de annak ez mindegy, mert egy forintot nem ér az egész.
A Battlefrontot meg azért várom, mert már próbálják javítani a netcode-ot, (vannak tesztszerverek, 60-120 hz asszem) és bizakodok benne, hogy a Battlefronttal már nem lesz ilyen gond.
A BF4 indulása óta szerencsére rengeteget fejlőjdött, de ez még mindig annyira elég, hogx most tart ott, ahol induláskor kellett volna. Teljesítménybeli gondok visuont nincsenek.[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
Unalmas már az is, DE inkább fogyasszon 350w-ot a kártyám, minthogy átvágják a fejemet, mert ezt mindenki tudja, hogy az NV erről tudott. És itt ez a baj, hogy ettől függetlenül kiadták, hibás speccel. És ez sokkal nagyobb baj, mint az, hogy a rivális kártya 2x annyit eszik.
A saját vásárlóikat csapták be. Ha az én kártyámról kiderülne, hogy az a 3gb valójában 2,5gb + 0,5 én biztos, hogy ott oltanám az AMD-t, ahol csak tudom. A pénzemet meg követelném vissza.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
válasz TTomax #15260 üzenetére
Mintha nem lenne több lehetőség: R9 290X, Szétnéztem volna aprón hasonló tudású kártya után, vagy akár használtat, de erősebbet, vagy vártam volna. Ilyen egyszerű. Azt nem mondhatod, hogy kényszerhelyzetben voltak, mert nem volt más alternatíva...
Az pedig dicsérendő, hogy sok helyen visszavették.Asbee: "Ezerszer kitárgyalt téma, ne kezdjük újra." Mint ahogy a fogyasztás és a melegedés mértéke is az......
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz peterm711 #15274 üzenetére
Mert most konkrétan mi is a baj? Azt állította valaki, hogy a 390x kétszer olyan gyors, mint a 290x?
Nem!
Nyilván mindenki jobban örült volna, ha teljesen új gpu jött volna, de nem értem, hogy miért nem fair play, amit az AMD csinált. Nyilván nem a 290x tulajok fognak 390x-et venni. (Aki mégis van olyan hülye, az meg is érdemli)
Viszont a 970-nél nem a valóságot tükröző adatok voltak megadva, és sehol nem volt megemlítve a kártya sajátossága. El lehet dönteni, hogy melyiknek van nagyobb súlya.... Szerintem elég egyértelmű a helyzet.#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz Menthirist #15511 üzenetére
Idegesítő ez már..
Mondjuk szerencsére engem nem érint, mert egy ideje már nem igazán jött olyan játék, ami engem annyira lekötött volna: FC4 nem futott túl jól, bár ha jól tudom, akkor azóta ez már javult. (Meguntam, a 3 jobban tetszett). Shadow of Mordor az nekem kb 20 percet volt fent a gépen (Gyűrűk Ura fanok biztos nagyon szeretik, de nekem nem jelentett mást, mint egy kihalt, sivár, unalmas területen orkokat ölni). Dying Light: le se szedtem, életemben 2 zombis játékkal játszottam, mégpedig a két L4D. Azt is haverokkal. Úgy jó.
Project Cars: Nagyon vártam, de aztán csalódás lett a vége. Nekem az AC sokkal jobban visszaadja azt, hogy éppen mi történik az autóval.
Witcher: hairworks off, és szerintem nem fut olyan rosszul, ennek még lehet nekiállok a nyáron.
Ez az új Batman mondjuk lehet érdekelne. Az Arkham Asylum tetszett, de ott el is vesztettem a fonalat. Azóta nem játszottam Batman játékkal.
Egy szó mint száz, tényleg felettébb furcsa, hogy kb az összes NV játék rosszabbul fut AMD-n....#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
-
guftabi96
addikt
Linuséknál már be van üzemelve a Fury (instagram)
#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz KillerKollar #15645 üzenetére
Hát pedig a hátsó venti helyére lenne érdemes berakni szerintem.
Egyébként a processzorhűtőn miért így van a venti? Miért nem kifele fújja a meleget?#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz #00137984 #15686 üzenetére
Egy minőségi 400w-os táp elvisz egy 280-as konfigot.
(Feltéve, ha nem egy tisztességesen húzott FX van mellette)
A hőmérséklet meg egyéni kérdés. Én ehy vga-tól nem várom el, hogy 50 fok legyen terhelésen. Az sem izgat, ha felmegy 80-ig, csak csinálja a dolgát.
Egy haverom pl idén cserélte le a ref. gtx480-ját
Na az brutális dög volt. 95 fok, mellé jó hangos hűtő
Becsületére legyen mondva, még mindig megállja a helyét.#KeepFightingMichael
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest