- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
-
IT café
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz jokeph #11349 üzenetére
Itt az a lenyeg addig menjen amig valid nem lesz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-
gaben88
őstag
-
klachaza
csendes tag
Sziasztok.
Pàr hete ùjítottam fel a gépem, mert màr a Farcry 5 alig ment a régin.
Bepakoltam a képen làtható cuccokat, tiszta Win 10 pro-t kapott, legfrissenn driverekkel.Az első gond, hogy az alsplap 2300 körül ismeri fel a Ramot, kézzel 4200 on még elindul, de 4000-en stabil.
Cpu hoz nem nyùltam, minden Auto.Farcry 5 megy extràn (Fullhd)
De az ùj Cod MW pàr perc utàn kidob.
Minden netes okossàgot végigpróbàltam, minimum beàllitàsok, semmi.3 különböző hiba volt. Én az agresszív CPU Boost ra gyanakszok, 2600-4400 körül dobàlja, és amikor felpörög a hűtő, akkor dob ki.Ki lehet valahogy a boostot kapcsolni? Vagy 2000-3900 mhz közé àllitani a gépet?
A ram is jó lenne ha maxon menne, de cpu hiba miatt àll le az alaplap...
[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
válasz klachaza #11356 üzenetére
RAM-ot nem érdemes az FCLK duplájánál magasabb órajelen járatni, mert csak romlik a késleltetése. Ennek okán keresd meg 3600-3800MHz-en (utóbbin lehet h nem lesz stabil 1900MHz-es FCLK-al) a legkissebb késleltetést amin megy.
Mondjuk első körben indulj onnan, h betöltöd az XMP profilt, majd kézzel 3600-ra állítod a RAM órajelet és 1800MHz-re az FCLK-ot.
-
tag
2133 felett minden Mhz RAM OC. Ezért lövi be alapból erre. Vagy XMP vagy manuálisan vidd fel, de célszerűbb max 3600mhz/fclk1800 vagy max 3800mhz/fclk1900 beállításig húzni és az időzítést csökkenteni, amíg tudod cl19-ről. Ezzel jobban jársz teljesítményben mert a Ryzen ezeket a RAM frekiket szereti legjobban.
Na látom a fórumtárs megelőzött közben
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
Mennyi feszt kap a memoria? en megkinalnam 1.4-el, mit szol hozza.
nekem amugy ugyanez a memoria kitem van 4000mhz-es kialakitasban. 3600CL14 ertem el a legjobb eredmenyt eddig, 1800 FCLK mellett.
Probald meg amit itt a forumtarsak mondtak, valamint memoria idozitesekhez ajanlom 1usmus altal keszitett"Ryzen Dram Calculator" nevu programot, enelkul en tuti nem tudtam volna beloni a csillio idozitest.(#11359) DzsannyX x570-en igazabol ez a szam 3200 ha jol tudom. elozo gennel 2600 korul ha jol emlekszem.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
klachaza
csendes tag
Köszi mindenkinek, holnap, vagy legkésőbb szombaton jelentkezem. Először megnézem akkor az alap 2133 on, aztán emelem 3600ra...
A cod on kívül nincs gond. Bàr sokmindent még nem raktam fel.
Az nem baj hogy a tàpon csak a nagyobbik proci csatlakozó van? Így a 4-es CpuPower üres. Van 2 szabad PCI csati, de nem talàlok àtalakítót európàbam. Aliexpressen volt valami.A ciki, hogy a fiam I 3770k- n ati 78xx vagy 79xx es 2 gigás videókarin megy közepes körül a cod mw.
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
válasz koko52 #11347 üzenetére
Nagyon örülnék neki, ha így lenne de sajnos nem így van.
CPUZ xoc módban nem terhel a cpu-ra mikor eredményt ment, viszont a feszt se tudja kiolvasni rendesen. Illetve elég messze volt a stabiltól a dologRyzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Puma K
nagyúr
AMD Ryzen 9 3950X 16 Core CPU Binning Statistics Detailed – More Than 50% Chips Can Hit 4.1 GHz Across All Cores, 1 out of 5 Can Hit 4.15 GHz & Beyond - forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
koko52
nagyúr
válasz Simi37 #11362 üzenetére
Meg akartalak keresni, hogy sikerült ez az eredmény. Egyébként mennyi fesz volt. Fix vcore?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Simi37
őstag
Alapvetően fix fesz és órajellel használom a procit. HWinfoban megnéztem melyik a legjobb mag, utána meg egy progival - amit der8auer is használt a ccx-ozhoz - húztam csak legjobb magot (a többit meg üres mező híján minimumra tette) amíg engedte közben pedig toltam fel a feszt egy határig. Itt ebben a konkrét esetben csak az volt a lényeg, hogy a cpuz mentésig stabil legyen. A pontos feszre nem emlékszem olyan 1.5v körül kapott arra a 10 mpre
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
( V )
veterán
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
koko52
nagyúr
4 magot használó játéknál hozhat több FPS-t, csak ez nem időt mérvadó. A tesztekben látni, hogy az új 6 magot és szálakat használó játékoknál 20-30%-al több FPS-t hoz a 3600. Egyértelmű, melyik az időtálló. És ha hozzátesszük, hogy az i3 9350k 4000 ft-al drágább is, akkor már vicces is a helyzet.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nagyúr
Ezen jót röhögtem.
Ez még az FX CPU-nál igaz is volt anno.
Passmarknak jobban hiszek, meg a saját szememnek.
CPU-Z szerintem nem mér korrekten, legalábbis egyszálon.
CB15/20 szerint is rendben minden.
Az meg hogy könnyedén 5 GHZ-re lehet húzni, az már netto hazugság (és akkor is marginális előnye van az i5-9600k-nak adott szintig, a i3-9350k meg nem játszik).
1 éve 38k-ért vettem még 1 év garos i5-7600k-t, ezt nem tartottam érdemesnek lecserélni i3-9350k-ra... 10% előnyért nagy üzlet lett volna még alaplapot is cserélni, és marad a 4C/4T.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Szinyák #11372 üzenetére
Semmire se kell a +4 pin... Hacsak nem akarod extrém OC-ra fogni a CPU-t, pl LN2-es hűtéssel.
Ezt a + 4 pint-t csak az extreme overclocker-ek használják ki.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Szinyák
őstag
Szasztok.
Giga oldalán kint van egy új F11 bios . V.ki feltette már ?
[BIOS]Szinyák
-
koko52
nagyúr
válasz perfegor17 #11375 üzenetére
De igen: [link]
-
koko52
nagyúr
válasz Szinyák #11379 üzenetére
Én úgy használtam 4690K-t @4.2 all core, hogy valamiért elfelejtettem a 2x4-ből egyet rádugni. Nem volt gond
-
koko52
nagyúr
-
nagyúr
válasz snecy20 #11385 üzenetére
De nincs ám. A kérdésfeltevésből adott volt, hogy a meglévő 8 pin melletti +4 extra pin-es csatiról kérdezett.
(#11383) koko52 : igen, arra gondoltam.
X5482 XEON-nak is kevés volt a sima 4 pin P5Q lapban, 3,9-re húzva.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gaben88
őstag
3700x gyari hutojen mi az a L/H kapcsolo? Illetve az opcionalis plusz ket csatit ra kell kotni a lapra? (USB es CPU Led)
Amugy ki mivel hasznalja a 3700x-et? Milyen leg es AIO-t hasznaltok, amit ajanlottok?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
warcat
veterán
válasz warcat #11392 üzenetére
Annyi talán új, hogy CPU-Z re pillantgatva eléggé gyakran van 4473-as core boost és előfordul a 4498 is (3900X) de egyrészt nem monitorozom komolyabban, illetve mivel újra be kellett állítani a memóriákat, egyy füst alatt leirtottam a Spread Spectrumot is, így onnan is nyertem pár MHz-t ami nem volt korábban.
EA: It's in the crate!
-
warcat
veterán
válasz Szinyák #11395 üzenetére
De, kimentettem, viszont hiába volt fenn az F10A, megint teljes efiflasht kért usb stickről DOS alól, és így a profilt sem fogadta el utána,de lényegtelen, telefonon tárolom az időzítéseket, megérte nekem az extra meló mert azért nem egy szinten van az alaplapival ez a hangkártya
Asust meg rugdosni kellene, mert fórumok alapján ők aztán nem csinálnak semmit az ilyen 'régi' hardveres problémákkal (már 370X alaplapokban is gond volt ezzela kártyával) és kb az alaplapgyártón múlik,hogy működőképes lesz-e, szóval bár megkésve, de köszi Gigabyte.
EA: It's in the crate!
-
gaben88
őstag
F3 van gyarilag a lapomon, mehet egy lepcsoben fel egybol az uj F11?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok