Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz katt777 #51958 üzenetére

    Persze, Abunak nem mindig van igaza, de szvsz itt azért tényleg van anomália a 3rd party cuccok és az AMD driverei között. Vannak érdekes dolgok.. ahogy maga a ZC is egy fos megvalósítás sw-sen.
    Az elején kb soha nem működött. Emlékszem kb. 2 éve volt, hogy Win7 alatt mp másodpercenként állt le és indult el a kártya: órajelek ugráltak, venti leállt, elindult. Azt hittem ott leheli ki a lelkét a kártya amikor észrevettem, hogy ezt játssza.

    Aztán valamelyest normalizálódott. Kivágva a tray-en lévő progikat, amire allergiás volt el lehetett érni, hogy kb 1-2 percenként indult csak el.
    Később valamit faragtak az sw-s részen is meg Win8 alatt is változott, mert most már alig kapcsol be, jöhet kb bármi. De a standby bug megmaradt.

    A bios-t végignéztem, tudom, hol szokott lenni, nem először csinálom. :) De nincs.

    Többi gyártónál is inkább a finomságokkal volt bajom mindig, nem nagy hibákkal. NV-n 24p bugok, De az AMD-n is volt. Intelen is volt standby bug (ott nem kapcsolt ki a monitor), DXVA problémák, meg a kedvencem, a 16-235, "limited range" kimenet videóknál. Arra is rákeres az ember neten, kb. 3 generáció óta visszatérő probléma. :(
    AMD-n a ram órajel mizéria fogott meg régen, a többmonitoros használatnál is feltolta maxra, ill. váltogatott le-fel. Régebbi kártyákon meg ráadásul a képernyő is berándult a ram órajel váltásoknál.

    Most "fast startup" kikapcsolva a Win8.1-ben, azóta (2 napja) nincs standy bug-om, mindig visszatér a kép.
    Lehet, hogy ez lesz a kulcs?

Új hozzászólás Aktív témák