Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    őstag

    válasz Fücsök007 #93996 üzenetére

    Akinek nincs pár tízezre arra, hogy i7-re váltson a core2-es gépéről, az szerintem jobban jár azzal, ha a videókártyáját updateli. 10k körül lehet venni pl geforce 460 / 480 vagy 560 szerű kártyákat, ami mondjuk egy 9500gt szintű kártyához képest legalább ötszörözik az fps-t, a játszhatóság határán túlra küldve a játékokat a core2es proci ellenére is. Illetve képesek lesznek futtatni a 11-es feature levelt követelő játékokat.

    Ha valaki nekiáll procit, alaplapot, ramot, vinyót, stb cserélni, az már nagyon zsebbenyúlós ahhoz képest, hogy a játékteljesítménye nem fog érdemben nőni egy kraftosabb videókártya beszerzése nélkül annak ellenére, hogy a processzora sokkal erősebb lesz.

    Ezért inkább annak, akinek csínján kell bánnia a pénzzel, szerintem érdemesebb megtartani a core2 gépet, és csak a videókártyát kicserélni. Csak ha már mondjuk valaki össze tud gyűjteni 150k-t, akkor érdemes kicserélni mindent (proci, alaplap, ram, vinyó, monitor, videókártya).

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák