- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Úgy érted szabványos SDRAM modulos 486-os alaplapot keresel?
Ilyet biztos, hogy nem fogsz találni.A legkisebb szabványos SDRAM sebesség a 66MHz-es PC66-os.
A leggyorsabb 486-osok meg 50MHz-es külső órajellel bírnak.Kizártnak tartom, hogy akármelyik gyártó piacra dobott volna egy olyan hétköznapi használatra szánt hibrid alaplapot amibe méregdrága memóriát tehetsz egy már elavult processzor mellé. Ráadásul amiben memóriát le kell butítani a processzorhoz.
szerk.: Ipari cuccoknál természetesen más a helyzet. Lásd a fentebb linkelt kártyát. Ugyanis a közelmúltban is terveztek és gyártottak olyan beágyazott rendszereket, amelyekben valamiféle 486-os származék csücsült. Csak az ilyen spéci eszközökben fordulnak elő olyan megoldások, mint például az SDRAM a 486-os mellett...
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
válasz zoltanz #6639 üzenetére
A Gef4200 ti elég jó kari de dx9-ben nem alázza az 5700-at legalább is nálam.. mindegyik Gainward.
486-oshoz nem tudok SD-ram-ról nem találkoztam még 1-el sem ot EDO volt[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
habo2
csendes tag
válasz #95904256 #6656 üzenetére
itt is van, ha jól sejtem, ez kicsit gyorsabb
sőőt ezt most találtam
[ Szerkesztve ]
"ha nem változik, akkor így marad!" ||| értem én... csak leszarom! :D ||| Logout függő és megrögzött Vakegérke-olvasó! ||| "nem kell a szépség, nem kell a jóó..."
-
moha21
veterán
-
zoltanz
nagyúr
Tele van a hócipőm az MS virtuális gép programjával, indítok egy Win98SE alatt egy DOS progit vele XP-n, hol nincs egér, hol lassú mint a tetű... Lehet MS DOS -t kéne emulálni simán XP-n, csak nincs telepítő lemezem.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #6662 üzenetére
Caldera Open DOS Ez gyakorlatilag a DR DOS -> Novell DOS folytatasa. Par program nem szereti az emm progijat, de a himem.sys jobb benne, mint az eredeti MS verzio es a dos4gw jatekok azzal mar elballagnak.
https://frescho.hu
-
törölt tag
válasz frescho #6664 üzenetére
Nvidia-ból nekem is van egy PCI buszos 1GB-os Sparkle 9500GT-ém.
Ha jól sejtem ez a legerősebb PCI-os videokártya...
Még sosem használtam.Egyelőre a jövőbeli 486-os processzorteszemhez keresek PCI-os videokártyát, de ugye a 9500GT-nek nincs Win2000-hez meghajtó programja...
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #6670 üzenetére
Akosf! Megadnád a címét annak, ahonnan rendelni szoktál? Körülnéznék én is.
Megjött a K7D master biosa, beraktam, ugyan az a hiba, mint amikor megvettem a lapot. Írok a mukinak, hogy ez így nem oké, erre kapom a levelet, hogy valszeg hibás az eeprom, feladott egy másikat, ezt meg küldjem neki vissza. Megint 2hét mire ide ér. Ráadásul a Tyan lapomat ugyan akkor vettem, mint a biost, az itt volt tegnap, a lap a procikkal még mindig sehol.[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
zoltanz
nagyúr
-
törölt tag
-
-
bacsis
Közösségépítő
Urak!
Láttatok már olyan Pentium1 lapot amin csak ISA és VLB csatik vannak?
frescho-nak mutattam, nagyot nézett, kíváncsaiak vagytok rá ti is? -
-
-
-
addikt
Ilyenem nekem is vóót biza!
Csak már nem emléxem, hogy mi dobogott benne.Ez a VesaLocalBus mi a jóisten? Mármint egy csatlakozó amibe vesa kártyákat lehet tenni, de ez 32bit-es vagy mi? Vagyis annyit értek, hogy kb az ISA meg a PCI között van, de miért volt ilyen rövid életű?
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
törölt tag
válasz benedekco #6684 üzenetére
A Vesa Local Bus tulajdonképpen nem más mint egy 32 bitesre bővített ISA Bus amit megfejeltek DMA lehetőséggel. Ezzel így jelentősen gyorsabb lett. A kivitele is olyan hogy van egy ISA busz csatlakozó és mögötte egy bővítő nyílás.
A VLB egyébként azért volt rövid életű, mert kifejezetten a 486-os processzorokhoz tervezték és volt egy nagy betegsége is. A buszon lévő címbiteket a processzor direktbe hajtotta meg. Ettől persze gyors lett, mert nem volt ott a chipset, csak éppen már 2 VLB kártya esetén is stabilitási gondok léptek fel...
-
törölt tag
Gondoltam, hamár elővettem a K6-os fiókot, hogy készítsek néhány prociról pár Everest reportot és benchmark tesztet az http://instlatx64.fw.hu/ oldalra, akkor már le is fényképezem nektek... Elvileg a K6-III topikban csak elfér.
-
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- AMD Ryzen 7 3800X
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest