-
IT café
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz Hencso #61632 üzenetére
Nálad akkor nem a játékkal volt gond, hanem a DVI porttal van/volt problémád, vagy a vidkari túlhúzása okozott bajt.
Nálam az R9 380 DVI-n összekötve a FHD-s monitorral tökéletesen működött/működik, egyenletes volt a sebesség. Mellesleg 3 másik béta játékkal is játszok, gond nélkül. De akkor biztos bennem van a hiba!
(#61631) Steven
Természetesen Win10 4,5GHz-es FX 8350, többi az adatlapomon.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
mackosajt
addikt
válasz Mukucs #61650 üzenetére
Valahol 10-20% között clock2clock, viszont hőtermelésben is jobb a 83xx széria.
Nekem a 8120 -> 8320 váltásnál érezhetően csökkent a radiátor hőtermelése, azonos freki esetén ugyanúgy, mint magasabb órajelen. Ergo a 83xx hűvösebb természetű.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Mukucs
senior tag
Köszi csávók!
-
Hencso
Ármester
válasz belaazallat #61651 üzenetére
lehet a DVI port baszakodik nem tudom Armored Warfare nem rinyál semmit sem most majd veszek valami jobb vga t alá ATI vonalon azt várunk mit hoz az AM4 es tokozás... viszont a 6970 esem nincs húzva csak a ref hűtést kaptam le róla és kapót egy aerocool twin turbo 2 öt .
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Dark KillerX
addikt
válasz rambustibi #61644 üzenetére
Hát igen sok ilyen esett van, ahol nem éppen a valóságot tükrözi az eredmény, csak ugye ezekkel a tesztekkel egyébként az a legnagyobb baj, hogy kevés rá az idő, és sokszor összecsapják.És pont e-végett van az sokszor, hogy az AMD jön ki rosszabbul, mert igen ezeknek a rendszereknek "lelkük" van , és emiatt egy kicsit tovább tart belőni őket, és az ilyen ad hoc teszteknél, pont az optimalizációra nincsen idő.
És egyébként gratulálok a jó eredményekhez,amiket elértél az Fx-el.
ViZion Azért meg kell jegyezni, AMD nagyon nem jól optimalizálja a kártyái drivereit, és ezt Abu is többször hangsúlyozta, hogy főleg NV játékoknál mennek rosszul, nemcsak hogy a vga-k, de a procik is. Vhogy a multi core optimalizáció náluk driveres szinten a béka feneke alatt van, ezt én mostanában tapasztaltam meg, sok játék esetén, nőt a cpu kihasználtság, mert NV-s kártyám van, pedig előtte 7950-em volt, ami 1150/1600 nem hozta azt a szintet, mint most a GTX960.Pl. GTA5 alatt, vagy Witchernél, vagy akár Dyning Light-nál, itt majdnem 30%-al gyorsult a játék.Szóval azért ez nemcsak az Nv sara feltétlen, sztem.
Nem hiába várták a Dx12-őt, vagy kezdték el fejleszteni a Mantle-ét egyébként
[ Szerkesztve ]
-
ivanyii
csendes tag
Igy estére ezt sikerült kihozni az új hűtővel és pasztával.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Nálam a NBHT 2400-2600 minden tovabbi nélkül megy...A procinak viszont kell a fesz, 4.4-4.5 -hoz már kell neki a közel 1.4 Volt, RAM 1.5 1866mhz...Bár a 2600-nak nem látom értelmét...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Habugi
addikt
válasz Johni5 #61663 üzenetére
Ugye hogy a Realbench kellemesen odaterhel/pörköl?
Btw, részemről bármi mást is megnéznék de egyelőre szerintem ez nem fenyeget, bekapcsolt CnQ mellett minimál terhelésre is ~55fokos a socket/kupak.
Szóval az az 1.48V vcore egy Idle órajel melletti érték, kíváncsi vagyok mennyire van beállítva és/vagy mennyit vesz fel terhelésnél!
Annak értékéből persze mit sem von le hogy bootol vele.Remélem ivanyii kartárs csepegtet majd némi infót róla.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ivanyii
csendes tag
Aszem ez így maradt ennyit tudtam kihozni "biztonságosan" Elfogyott a hűtő teljesítménye.Vízzel lehet jobb lenne,de ez van
[ Szerkesztve ]
-
Gabrikovics
aktív tag
Borzasztó tanácstalan vagyok úgy néz ki valami elszált a gépemben , először azt vettem észre hogy a játékok alatt beszaggat amit eddig nem csinált pár órás kutakodás után rájöttem hogy a proci órajele nem megy 1400 MHz fölé
Valaki látott már ilyet ?A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
belaazallat
addikt
válasz Gabrikovics #61670 üzenetére
Biosban véletlenül nem lett elállítva a szorzó?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz belaazallat #61671 üzenetére
Nyomtam egy BIOS optimal majd egy másik mentett beállítást és vissza a tuning beállításra ugyan az maradt 1400 MHz max órajel
A teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
paleinho
senior tag
-
Gabrikovics
aktív tag
-
Valkűr
addikt
válasz Gabrikovics #61677 üzenetére
A suitét én letöröltem a fenébe...Nem jo az semmire
-
MK VII
veterán
válasz Gabrikovics #61677 üzenetére
Ilyen programokat eleve fel sem szabad telepíteni.
Venti szabályzásra ott a Speedfan. -
Valkűr
addikt
Új és érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Egy ismerősöm kiakarja próbálni az Fx processzorán a takarékos módot, remélem csak a kiváncsiság hajtja. Az lenne a kérdés, hogy hol és mit állitson amivel ezt éri el. Gondolom első körben vissza kell gyárira állitsa az egész Biost. De milyen beállitásokat igényel még, ha eput kapcsol akkor azt a gép kezeli és nem kézi lesz a takarékos mód, az nem tudom mennyire használható. Ha kézira teszi akkor gondolom az órajel és a fesz csökkenésével tud spórolni, de mit kell még átkapcsoljon akár automata vagy kézi beállitásra? Valaki csinált már hasonlót?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Valkűr #61683 üzenetére
Ugyanaz mint az OC csak itt lefele megy a fesszel/MHz-el.
Ami ehhez kell, az ugyanaz, mint ami az OC-hez.
cpu-voltage+LLC, szorzó
A kérdés, hogy mennyire akar lemenni a "fogyasztással"?Tényleg olyankor mi van, mikor a P4 state szorzója kisebb, mint a P3-é?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz MK VII #61680 üzenetére
Mar ha akar mùkodni, nalam az istenert nem latja helyesen a fordulatot, rosszabb kedveben a ventit sem... saber lap + win7 es csak suite hajlando rendesen csinalni a dolgat. Es nalam jol teszi mindezt. De nem ez az uj version puccero, hanem a bevallt regi asszem 2.0...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Valkűr
addikt
válasz szivacs1987 #61684 üzenetére
És az NB, HT dologgal mit kezdjen, lejjebb vegye vagy azt tegye automatára? Kézin hagyja 4000mhz vagy mehet a gyári takarékos epu save mod? Azt mondta 4000-től lejebb azért nemigen akarja levinni, de voltban meg 1.2, 1.3-ról beszél?
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Valkűr #61686 üzenetére
Minden attól függ, hogy mennyire akar spórolni?Természetesen ha nagyon, akkor mindent teszteljen ki, hogy mennyire veheti vissza a feszt/sebességet. A stabil "anti" OC-hoz mindenképpen ajánlott amit csak lehet kézzel beállítani/fixálni.Akkor állítsa be 4000-re a procit, majd kezdje el csökkenteni a feszt, és ameddig stabil, annyi fesz kell neki.
HT/NB legyen 2400 és csökkentse a feszüket ameddig tudja.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
MK VII
veterán
válasz Jakuskacsa #61685 üzenetére
Nekem hál' istennek tökéletesen működik..
Én a VGA-ra tettem két db 12cm-es PWM-es ventit és szépen szabályozza a hőmérséklet függvényében..
Fordulatokat is jól mutatja. -
Omli85
őstag
-
ivanyii
csendes tag
Ha hiszitek ha nem ez van
-
-
Picturemaker
őstag
Az újabb CPU-Z-k xarok. Nálam sem mutatnak szinte semmit, a feszültséget vagy rosszul vagy nem jelzik, a memóriákról sem tudnak semmit kiolvasni. Az utolsó működő (nálam) az 1.71-es.
Ennek ellenére ez az eredmény (nem) kicsit gyanús.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Ribi
nagyúr
válasz ivanyii #61696 üzenetére
Neten a stock 6350 10k pontot kap.
HTlink 3200? Még hihetetlenebb.
Neked kellene elhinni, hogy valami nincs rendben.
Szerintem a proci folyamatosan 1700MHz körül jár.
Nem fikázásként mondjuk, hanem tapasztalat. Neten nézz körbe milyen eredmények vannak.
6G főlé már inkább csak nitróval mennek, neked meg 7 közelébe suhan kis mókolás után?
Valami nem stimmel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest