Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz S_x96x_S #2612 üzenetére

    Minden olyan programnál, amit AVX-512 támogatással fordítottak

    Feltételezem a gyakorlatban, ez leginkább csak bencsmárkokat jelent.

    Az AMD-nek szerintem nem az lesz itt a baja, hogy az intel tud AVX512-t, ők meg csak 256 bites AVX-et, hanem a legtöbb problémás esetben az, hogy az intel procit a dispatcher ráviszi a legjobb AVX kódra, az AMD pedig a skalár kódot futtatja pedig tudna elég komoly órajel (és magszám előny mellett) mellett AVX2-t is. Az hogy az AVX kódot is az aktuális intelre felépítésre optimalizálták és nem AMD-re az már részletkérdés, ha az AMD ráfut a vektor kódra.

    Ha ránézel a magszámokra, AVX-órajelekre, cache méretre és a teljes processzor memória sávszélességére, akkor szerintem nem az AMD-nek van szüksége AVX512-re, hogy pariban legyen az intellel, hanem az intelnek van szüksége az AVX512-re hogy egyrészt legyen valami marketingfegyvere illetve ne verje agyon a ZEN2/3, ha az éppen ráfut egy több szálon végrehajtott AVX2 kódra.

    Mondom ezt úgy, hogy AVX512-vel még nem volt dolgom, és SSE/AVX-szel is csak pár egyszerűbb kódot írtam (önképzés jelleggel hobbiból), tehát ha valaki jobban rálát a dologra javítson ki :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák