Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathulhu

    addikt

    válasz S_x96x_S #2486 üzenetére

    A vicc az, hogy 5 evvel ezelott, az Altera felvasarlasa korul jottek az elso pletykak, csak akkor az AMD meg epp a beka segge alatt volt, es a Xilinxet tippeltek vevonek, csak ugye ha jol sejtem az x86 liszenszek helyzete miatt nem mukodhetett volna, ott max egyesules johetett volna letre, de ahhoz meg tul nagy volt a kulonbseg a ket vallalat erteke kozott. Most meg pont a forditottja a helyzet. Raadasul ha jol remlik, az ATI hitel is lejart mar, illetve az AMD keszpenz allomanya nagyobb mint a hitelallomanya, azaz most lehetoseg lenne ujabb nagy beruhazast inditani, ami mondjuk kb pont akkora pofon lenne mint az ATI felvasarlasa. De az is vasarlas volt es nem egyesules. Most jol megy az AMD-nek, es meg ugy erzem 5-6 ev biztos van Zen-ben, ha nagyon gyengelkedik az intel, akar meg tobb is, de utana megint uj architektura kell, es nem biztos hogy lesz akkor is egy Jim Keller. Nagyon egy labon all most az AMD, valamerre szerintem bovulniuk kellene.

    #2487: azert az intel felvezeto gyartasa a vilag egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb ilyen jellegu vallalkozasa, nem osszemerhetoek a lehetosegeik a GloFo-eval. A versenynek meg kifejezetten jot tenne az ijesztoen ketszereplosre szukult piacra hirtelen egy harmadik belepese. Igeny lenne ra, ezt remekul mutatja, hogy mekkora a TSMC elojegyzese.
    Azt meg sose fogjuk megtudni hogy mennyire volt rossz az eredeti 10nm naluk. Az intel fele monolitikus designoknak nagyon nem fekudt, de lehet egyszerubb chipeket, modemeket vagy memoriakat mar tudtak volna joval korabban is piackepesen termelni es nem vesztettek volna el a 2-3 eves elonyuket a tobbi bergyartoval szemben. Persze ez egy nagy HA, egy talalgatas reszemrol, de ami biztosan latszik, hogy mindket uzletag szenved a masikkal valo kapcsolatatol.

    [ Szerkesztve ]

    Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell

Új hozzászólás Aktív témák