- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
Sziasztok.
Amazon.de-ről rendeltem 3 dolgot egyszerre. Ebből 2-t és egyet külön rakott, hogy nem együtt szállítják ki. Aztán valahogy tovább bontották, és mindhármat külön küldték ki. 2 meg is jött, egy azonban nem. Az oldalon ezt írják:Was expected 4 Dec 2018
DispatchedA másik kettőt a posta hozta (bedobták az udvarra a vizes fűbe, persze).
Trackelés egyik cuccon se volt. Most mit lehet ilyenkor csinálni? -
pippo76
tag
válasz
pulutodurumo #7048 üzenetére
Bocsi, nem figyeltem. Németországból a UPS szokta hozni.
-
pippo76
tag
válasz
pulutodurumo #7043 üzenetére
Simán megkaphatod, én a legutóbb 20:01-kor vettem át a csomagot a UPS-tol. Amennyiben késik úgy azt a UPS oldalán előbb fogod látni. Érdemes azt nézegetni. A futár 17:30 körül lejelenti ha nem végez.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
donjohnson #7044 üzenetére
Kizárt dolog, mert nem tudom.
Expedited shippinget fizettem, de nem DHL express, hanem packet lett belőle, azaz itthon a Posta fogja hozni. Szóval bármi, és annak az ellenkezője is megtörténhet. -
donjohnson
addikt
válasz
pulutodurumo #7043 üzenetére
see all updates-nél mit ír?
ha mondjuk a vecsési elosztóban van/volt már, akkor simán. nekem is 2 nap alatt ideért németországból a rendelésem. -
forguet
senior tag
válasz
forguet #7041 üzenetére
Jott egy ertesites h a csomagom (soundbar) visszament, ezert visszateritik az arat.
Rakerdeztem h mi tortent es azt irtak serult szallitas kozben ezert nem lett kezbesitve....de ha ujrarendelem elengedik a szallitas arat.
Igen am de azota megemelkedett a termek ara tobb mint 100gbp vel...de azt irtak a kulonbozetet is megteritik es a szallitas is free ha megrendelem. Illetve akkor inteznek hozza eu tapkabelt is...ez am a world class customer service, leesett az allam... -
forguet
senior tag
Sziasztok. Rendeltem egy soundbart amazon uk rol es (amator hiba) meg nem erkezett meg de realizaltam h tuti G tipusu tapkabellel fog jonni...lehet barmi gond sztetek ha egyszeru atalakitoval hasznalom? Vagy vegyek inkabb hozza teljes eu tapkabelt?
Koszi... -
Tocke
csendes tag
válasz
CastielFear #7030 üzenetére
Az én mostani tapasztalatom, pár hasonlóan járt kollégával egyeztetve az, hogy ha sürgős a dolog (azaz karácsonyra szeretnéd és utána már nem aktuális), akkor nem érdemes várni rá. Ha pedig netán mégis valami csoda történne, akkor eldöntheted, hogy átveszed-e a csomagot vagy sem. (Dupla rendelés továbbértékesítése is felmerülhet alternatívaként.) Úgy gondolom, hogy megértheti az Amazon azt, hogy ez így mennyire bizonytalan, és hogy neked időre kell az ajándékot leszervezni, ezért jogosan döntesz így. Mondjuk, én mindezt megírnám az ügyfélszolgálatnak is. (Az én rendelésem nem ajándék volt, már novemberben rendeltem, nekem bármikor később is jó lett volna, de nem érkezett meg.)
-
japunk
aktív tag
válasz
CastielFear #7030 üzenetére
Tök ugyanez van velem is, dec 5-én rendeltem egy csomagot amit 12-ére ígértek, természetesen nem érkezett meg. A tracking nálam is ugyanezt mutatja 10-e óta -> "Package departed an Amazon facility Krefeld, KREFELD DE", de azóta semmi változás. Én nem írtam nekik, reménykedek abban hogy megérkezik még karácsony előtt.
-
CastielFear
csendes tag
Sziasztok!
December 4-én rendeltem az Amazon UK-ról, amit fel is adtak 6-án, majd 7-én hajnalban a tracking szerint: "Package departed an Amazon facility Krefeld, KREFELD DE". Ezután azonban semmilyen más frissítés nem történt, pedig a csomagnak elvileg ma kellett volna megérkeznie. Az osztrák postán keresztül küldték a csomagot, de sem az osztrák posta, se a magyar posta, se az express one & eurodis, sem más multi-tracker oldal nem dob ki semmit a tracking numberre. Még csak azt sem, hogy elektronikusan megkapták a szállítási adatokat.
Tegnap felkerestem a supportot chaten, azt mondták, hogy megkeresik a carriert és biztosan megkapom ma, ez természetesen nem így történt, sőt az estimate dec 12 - jan 2-re váltott az amazon oldalán. Ma ismét felkerestem a supportot chaten, ahol egy másik agent megnézte és nem válaszolt az osztrák posta az amazonos kérelemre, így ő most az osztrák posta oldalán keresztül felkereste az amazon nevében őket, az én emailemet megadva, hogy nekem jöjjön a válasz, de azt mondta 24 óránál többet ne várjak (de elvileg 6 órán belül válaszolnak, de csak este 7ig tart nyitva az ATPOST supportja). Eléggé kétlem, hogy erre válaszolnak, ha a hivatalos amazon kérelemre nem tették. Az agent felajánlotta, hogy refundolja returnless a dolgot és akkor max, ha mégis megérkezik, akkor retrochargeolnak. Viszont addig nyilván megrendelném újra, de ezzel két probléma is van: Minden rendelt dolog drágább már, és az egyik ráadásul már nem is érhető el csak más vendortol, aki nem amazonon keresztül fulfillel szóval a kiszállítási idő még lutribb. Gondolom valami kupont vagy kedvezményt úgysem kapok...
Szerintetek mit kéne tennem?
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok
Egy Braun borotvát szeretnék rendelni a spanyol amazonról és szeretném felhasználni ezt a 5 GBP promóciót amit az első app bejelentkezéshez adnak. A gondom az, hogy ha az amazon.se-ről rendelek akkor nem kapom meg, csak ha pl co.ok-ról:
vs co.uk: "promotion applied 5GBP:
Szerintetek ez miért van, lehet-e tenni valamit hogy megkapjam? Ha nem, tudtok-e kupont amit felhasználhatok a spanyol amazonon a vásárláskoz? Mert nekem csak úgy érné meg.
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #7025 üzenetére
közben megrendeltem és kiderült, hogy UPS fogja hozni tracking alapján. most örülök, hogy ebben az esetben nem a magyar postát takarta a standard shipping.
-
donjohnson
addikt
ha az új kindle paperwhite-ot szeretném rendelni magyarországra (.de, .uk), akkor az létezik, hogy csak standrard shipping elérhető mint szállítási opció?
ez korábban is így volt? vagy ez már a karácsonyi láz miatt van? -
törölt tag
válasz
pulutodurumo #7014 üzenetére
Értem.
Most rendelnék egy terméket 50 eur körül, free delivery-t ír, a rendelésnél +12eur a szállítási költség idehaza.
Prime tagsággal is lenne ez a 12 eur szállítási költség?
Látom, nincsen már free shipping.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
délelőtt óta nyűglödöm egy hardverrel. Kínából nincs csak fehérben, egyedül .com Amazon listázza, ami nekem kell. a német oldalon persze csak német kiosztás van.
bármi mód arra, hogy ezt Mo-ra postázzam? nem találok semmilyen lehetőséget vagy sellert. nincs is megoldás akkor, jól sejtem?
-
nyul105
senior tag
Sziasztok!
Ha veszek h.apróról egy amazon.de-n vásárolt egeret valakitől, akkor a garanciához át kell regelni az én amazon accountomra, vagy elég a garipapír? Egyáltalán van fizikai papírvagy csak a digitális számla, ha 40 euro környékén van? Bocs, ha hülye kérdés vagy offtopic. -
azbest
félisten
wow, valami furát látom a firetv stickemen. Azt már meséltem, hogy az alexásokon nem lehetett hivatalosan magyar amazon video előfizetést nézni, mert régiókorlátozott és hibát jelzett. És ezért kézzel feltettem a google play storeban lévő androidtv változatot.
Viszont ma feltűnt egy érdekesség, háromféle amazon video app is van a stickemen.
Egy a beépített, ami minden alexáson a rendszerbe integrált. Ennek a csomagneve ugyanaz, mint a play storeban a telefonos prime video appé, szal emiatt azt nem lehet rátelepíteni.
Egy amit én tettem kézzel a play storeból.
És lett mégegy, aminek a csomagneve majdnem ugyanaz, mint az androidtv-sé, csakhogy ez firetv hivatalos változat. Csomagnév: com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv verzió: 4.7.18-firetv-armv7aMost nem tudom, hogy az eu jogszabályváltoztatás maitt lett ez, vagy mert a német amazonon benyomtam a trial prime membershipet. Az biztos, hogy akkor automatice átállt a stic is németre előbb, majd mikor rákérdezett a weblap, akkor magyar lokációt mondtam magamnak és lehet akkor telepítette fel.
A lényeg, hogy így méginkább érdemes nyugatról alexás sticket venni olcsóbban, mitn a butított basic változatot drágán.
-
annonmi
tag
Üdv,
Azt szeretném megtudni, hogy az Amazon.de-ről rendeltem mailboxde címen keresztül egy terméket. A DHL kiszállította a címre, tapasztalatok alapján mennyi idő körülbelül mire kezelik a csomagot, hogy tovább tudjam intézni a postázást?
-
törölt tag
Udv Urak,
ha az amazon.de oldalrol rendelek, es rendelkezem prime-al, vonatkozik Magyarorszagi szallitasra a free, fast delivery ?
-
Tocke
csendes tag
válasz
s7evcsenko #7010 üzenetére
Én FH4-es csomagot választottam, vagyis alapból adták volna hozzá a játékot. Emiatt nem kínálta fel nekem külön lehetőségként, hogy pluszban megvegyem még egyszer akciósan.
-
Tocke
csendes tag
válasz
s7evcsenko #7008 üzenetére
Forza Horizon 4 kuponod nincs véletlenül, amivel 13 euro-ért meg lehetne venni? Pont a játék miatt érdekelt volna a csomag.
-
Tocke
csendes tag
Sziasztok! Amazon.de -ről rendeltem november 21-én Xbox One 1TB + Forza Horizon 4 csomagot 177 EUR áron. Ma hajnalban jött a levél, hogy visszautalják az árát azzal, hogy nem tudták kiszállítani, visszaérkezett hozzájuk a csomag. Rendszeresen rendelek külföldről, nem történt még velem ilyen, valamint tudok más fórumtársról is, aki ugyanígy járt, úgyhogy elég gyanús nekem, hogy kamuznak. Kérem, írjon privátban, aki érintett, mert szerintem kellene nekik jelezni, hogy csoportosan fordulunk a fogyasztóvédelmi szervekhez, ha nem küldik el a megrendelést. Plusz ezen kívül hátha a dec. 3-i EU rendelet is ér valamit, ha megemlítjük.
-
pippo76
tag
MInden nap vannak learazasok, csak ra kell nezni. Sajnos nalunk meg mindig madarnak nezik az embereket es iszonyatos arkulonbsegek vannak. Amugy en elozo heten szerdan rendeltem es ma este csengetett a UPS.
-
Sztem pont az volna a lényeg hogy kordában tartsák az árakat.
Conrad magyar verzióról akartam venni pár műszert és kijött egy összeg. Ugyanaz németből kevesebb lett volna az egyébként jóval drágább szállítás ellenére is. Sokkal többet várnom se kellett volna rá, mert németből szinte ugyanúgy jön a csomag mint ha itthonról jönne. Ez jó opció lett volna nekem akkor a vásárlás idején.
-
azbest
félisten
válasz
Mercutio_ #6999 üzenetére
Persze, mondhatják, hogy kiszállítás csak bizonyos országokba van. Nem kötelezhetik arra, hogy megoldja.
Viszont, ha van kiszállítás azonos jellegű termékekre, csak bizonyos kiválasztott változatokat nem hajlandóak, az már lehet határeset.A weblap szerint azért tagadják meg a szállítást, mert csak bizonyos országban lehet teljes értékűen használni az eszköz által nyújtott szolgáltatásokat. Viszont az eszköz vásárlásához nem kell szolgáltatásra előfizetni, hanem normál kereskedelmi forgalomban bárki megveheti, aki helyi. Így nem arról van szó, mint például a kábeltévé szolgáltató boxa esetén. Persze, ha a magyar vásárló nem fogja fel, hogy mondjuk a szolgáltatás régiókorlátja miatt nem minden működik itthon azon az eszközök, akkor így járt (azért akciós 39 euroért 4k, dolby atmos képes lejátszó is jópofa, akkor is ha nem amazon előfizetéses tartalmat játszik épp. Vagy 25 euroért au akciós sima. Amikor ide sosem akciós 60 euro a sima butított változata, például. Azt bezzeg kiszállítják).
Egy biztos, ha a vásárló meg tudja oldani a szállítást, akkor kötelesek átadni a küldeményt az új szabály szerint. A csomagtovábbító szolgáltatás pedig éppen ezt teszi.
Persze majd kialakul ez még, biztosan ütni kell a cégeket, hogy alkalmazzák is. Mert van ahol még lehet nem is hallottak róla.
Plusz, elvileg, mivel egyébként is szállítanak ide, a magyar vásárlónak magyar áfával kéne számolni, szóval a legegyszerűbb nekik is az lenne, ha egyszerűen engednék az ide rendelést. Nem pedig jogszabály kijátszásra kellene rámenniük. De ez csak filozofálgatás a részemről, a puding próbája majd valószínűleg egy eu eljárás lesz
(#7000) djnice
reklámos kindlet vagy fire tv sticket is? Mert akkor nem panaszkodom
Azt hittem az amazon is azt teszi, amit a saturn/mediamarkt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest