-
IT café
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Az amazon.co.uk-ról sem nagyon szállítanak Mo-ra? Mert olvasom, hogy a .com-ról 90%ban nem.
-
nubreed
veterán
Fennakadás státuszba került az Amazonról megrendelt cuccom van itt valami amit nem értek, a két dolog szerintem ellent mond egymásnak:
2012/03/14 16:00 Hiányzik a vámkezeléshez szükséges meghatalmazás.
2012/03/14 14:48 Csomagadatot a vámhatóság feldolgozta. Várakozás az engedélyezésre. / Vámhatóság engedélyezte. Most szállításban a kézbesítéshez.Tehát a megrendelt árum itt van a UPS vecsési raktárában. 14:48 -kori eseményt én úgy értelmezem, hogy a vámhatóság mindent jóváhagyott, zöld utat kapott a cuccom a szállításhoz. Ehhez képest, 16:00 -kor látszik mi van odaírva. Ez hogyan lehetséges?
Egyébként természetesen a UPS által küldött "Vámkezelési Megbízás Import Küldeményekre" nevű dokumentumot kitöltöttem és vissza is küldtem még ma délelőtt a UPS-nek a megadott email címre.
Ilyenkor már senki nem dolgozik náluk, ott már nem tudok érdeklődni és sajna a hosszú hétvégén sem dolgoznak, ezért próbálkozom itt, hátha valakinek van tippje. Eredetileg hétfőn kéne, hogy megkapjam a cuccot de tartok attól, hogy emiatt csúszni fog. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Bandus99 #195 üzenetére
Amikor kereséssel is kilistázod a terméket, ez van írva:
"Eligible for FREE Super Saver Shipping."Tehát csak alkalmas arra, hogy ingyen küldjék, nem írják, hogy fogják is ingyen küldeni. Ha pedig elolvasod az információt az ingyen küldésről, már a 3. pontban ezt láthatod:
"Ship your items to a single U.S. address." -
Bandus99
őstag
Nem azon vagyok felhaborodva, hogy penzt kernek a szallitasert, azon vagyok felhaborodva, hogy miert nem veszi figyelembe az elejen a keresesnel is mar a szallitasi cimet, miert irja ki hogy 26 tol ingyenes, mikor nem az.
Ertem en hogy szegenykem nem tudhatja elore hova kerem a szallitast, de egyreszt egy cimem van megadva, masreszt mas portaloknal ezt sikerult megoldani.
-
-
Bandus99
őstag
Hat nekem jol elment a kedvem az amazontol.
Most probaltam elosszor rendelni, mert kedvezo aron mutattak nekem egy fulest.18 dollar a fules es oda van irva 26 dollartol ingyenes a szallitas.
Eltokoltem masfel napot, hogy talaljak meg vmit amire szuksegem lenne, es szallit is kishazankba. Vagy 15 termeknel kiirta sajna nem szallitanak.
Na mondom akkor nezzuk meg ha csak a fulest rendelem mennyi is a szallitas.
Hat 35 dollar. Na ez igy nem tetszik legyen, akkor veszek kettot megvan a 25 dollaros hatar.
Berakom kosarba nezem hat akkor is felszamolja a szallitast, hiaba van 25 felett..Items (2): $37.66
Shipping & Handling: $35.97
Total Before Tax: $73.63
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $18.41
Order Total: $92.04na igy mar nem kell nekem ez, erre elment masfel napom.
Hat miert nem lehet ugy leprogramozni azt az aruhazat, hogy rogton figyelembe vegye a szallitasi cimet mint ebay eseteben?? -
Darth_Revan
veterán
ScouserHUN: A britről én még nem rendeltem, de szerintem az amerikairól dobozban küldenék (vagy kemény, dobozos külsejű levélben), szerintem így van a brittel is. De ha levélben is küldik, akkor elismerésem az a postásé lenne, akinek sikerülne összegyűrni
nubreed: Nem tudom, hogy szállít-e március 15-én és 16-án az UPS Magyarországon. Legkönnyebb, ha felhívod őket és rákérdezel.
-
nubreed
veterán
válasz
Darth_Revan #191 üzenetére
Köszönöm. Ez így tiszta sor.
Még egy dolog, a cucc már úton van, ma hajnalban jött az email és a UPS fogja szállítani. Most ugye március 15-e meg hosszú hétvége lesz nálunk, ettől függetlenül a UPS ilyenkor is szállít ha pont úgy jön ki vagy mindenképp meg fogják várni a hétfőt?
-
ScouserHUN
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy az Amazon.co.uk Marketplaceről rendelt cuccok ajánlva jönnek-e. Mert már jártam úgy, hogy egy Ipad fóliát mivel levélben adták fel, begyűrték a postaládába. Ez mondjuk szerintem csomag, mert egy PS3 játékot rendeltem...
-
Darth_Revan
veterán
"Estimated Tax To Be Collected: $0.00" Ezzel ne törődjél, ez nem ránk vonatkozik.
"Import Fees Deposit $40.37" Ez a lényeg. Amazon megsaccolja, hogy kb mennyit fognak elkérni a vámon és ennyi pénzt zárol. A vásárlással továbbá feljogosítod az Amazont, hogy engedélyezzék a futárcégnek, hogy a nevedben intézkedjen vámoltatásnál, tehát ha vámot kell fizetni, akkor nem írogatnak/telefonálgatnak neked, hanem a zárolt összegből ők intézik a vámoltatást és fizetik a költséget a te nevedben. Abban az esetben, ha a zárolt összeg nagyobb, mint a valódi költség, amit fizetni kellett a vámon, akkor az Amazon visszafizeti a különbözetet.
Az "ajándék" csomagos megoldást nem tudod "eljátszani" az Amazon-al, minden dobozra, amit küldenek ráírják a tartalmat és a pontos értékét.
Ékezetes névvel és címmel sincs semmi baj. Van bizonyos része az Amazon oldalnak ami nem tudja jól kezelni (pl a chat), de a dobozra nekem eddig mindig jól ráírták az ékezetes nevem és címem.
-
nubreed
veterán
Meg még ráadásul azt is elcsesztem, hogy a címemnél használtam magyar ékezetes karaktert, és olvastam valahol hogy az amazon nem tud ezzel mit kezdeni. Szerencsére csak a város névben van egy é betű, remélem hogy az irányító szám alapján csak megtalálnak.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ez a megfelelő topic a kérdéseimhez. Rendeltem egy fejhallgatót az amazon.com -ról ami így nagyon jóárasított volt, még szállítási és kezelési költséggel együtt is sokkal olcsóbbra jönne ki, mintha itthon venném meg.
Ajándékként lesz feladva. De el vagyok bizonytalanodva mert egy régebbi cikkben azt olvastam, hogy az már nem játszik, nem beszik figyelembe az usaból rendelt termékeknél a magyar hatóságok. Tényleg így van ez?A számla így néz ki:
Item(s) Subtotal: $125.52
Shipping & Handling: $35.97
-----
Total Before Tax: $161.49
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $40.37
-----
Grand Total: $201.86Ebből az Estimated Tax To Be Collected nem azt akarja jelenteni, hogy az amazon szerint a cuccot nem fogja külön áfa és vám terhelni?
Mi a fene azaz Import Fees Deposit? Az lenne az áfa, magyarul előre megfizettették velem az itteni áfát?Vagy nagyon meg fogom szívni és a 201 dolláros vég összeget még megterhelik a magyar hatóságok vám+áfa+kezelési költséggel?
Az amazon mivel szállít a BP reptérről házig? FedEx, magyar posta vagy egyéb futár cég?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
mzso
veterán
Nekem az lenne a kérdésem, hogy tudok-e direkt átutalással fizetni?
Valamilyen howto-ban volt olyan de az oldalon nem találtam. A MasterCard vagy hasonló nem hiányzik, mert az önmagában biztonsági kockázat. -
mzso
veterán
-
Slownz
senior tag
Hali!
Ebay-es vásárlásban viszonylag már tapaszalt vagyok (közel 100 adásvétel után), azonban egyre többet szemezgetek az Amazonnal, hiszen vannak jóárasított termékek.
Lévén, hogy még sohasem vásároltam ott, lenne pár kérdés:
Mi a legegyszerűbb módja, hogy kiderítsem, hogy szállít e kishazánkba egy adott eladó, illetve, ha igen, mennyiért?
Olvastam itt, hogy ha végigpörgetem az adásvételt, akkor a legutolsó opcióként kiírja, ezen kívül valami?
Amazonos vásárlásnál mindenképp rádverik az ÁFÁ-t?
Gondolok én arra, hogy Ebay-nél például simán le lehet beszélni az eladóval, hogy gift-ként küldje, illetve nagyrészt amúgy is átcsúszik.
Köszi.
-
doc
nagyúr
válasz
Predator2 #182 üzenetére
Amazonon NEM utalni kell, bankkartyaval vasarolsz
pont annyira biztonsagos, mint barmilyen mas bankkartyas vasarlas
ha magatol az Amazontol vasarolsz, akkor legfeljebb a postastol kell feltened a cuccot, ha kulsos cegtol az Amazonon keresztul, akkor esetleg lehet minimalis felnivalod, de kizartnak tartom hogy egy kereskedo azzal kockaztatna az Amazonos megjelenest hogy filleres atveresekkel operal
szoval szerintem no para(nekem meg sosem volt gondom, pedig vasaroltam parszor)
-
Predator2
addikt
válasz
balazsbence #181 üzenetére
és az mennyire "veszélyes" szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bitcoin topic
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kihívót kap a Red Magic?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest