Új hozzászólás Aktív témák

  • Lassú Víz

    őstag

    válasz hcl #28271 üzenetére

    Rawtherapee MFT-n felejtős, nem korrigálja az objektívet. Szerintem amúgy is, illetve a kamerámhoz járó ingyenes raw feldolgozó sokkal jobb. A gimpet használtam eddig, és el lehet vele lenni. Viszont a PS a fejlettebb algoritmusai miatt időt spórol, és a végeredmény is sokszor tetszetősebb. A darktable elég ígéretes volt, nagyon jól paraméterezhető, tán még az LR-nél is jobban, de nem tudtam kicsikarni belőle a kamerából kijövő jpg-t megközelítő eredményt. :( Így most egy évig kipróbálom a fizetős világot, aztán majd látom merre tovább.
    Tiszteletben tartom, ha valaki marad az ingyenes programoknál. Azt utálom amikor valaki közel 7 számjegyű összeget költ gépre objektívre és ellopja a 140€-ért megvehető LR szoftvert. Nem tudom mit szólna hozzá, ha az ő munkáját is így fizetnék ki...

    (#28272) hcl: úgy kezdjük, hogy megnézzük hogyan csinálják a profik :D Beltérben gyakran halszemmel szokták leküzdeni a feladatot, a tele vég meg bizonyára elírás tőled. Ritkán panorámázom, főleg ha nem fér bele az objektív látószögébe amit le akarok fotózni. Magas városi épületek, tájképek. Ezért én sem fogok panoráma fejbe beruházni, ha nem jött össze, marad a másik kép emléknek ami elkészült távolabbról és annyi.

    [ Szerkesztve ]

    A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Új hozzászólás Aktív témák