Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Peter M #10480 üzenetére

    "Alapvetően nincs az a mai webes projekt amihez létjogosult lenne 150 layer export szerintem ezt te is beláthatod...
    ...és ezért nem értelek, főleg ha programozó vagy."

    Egyáltalán elolvastad, hogy mi volt az eredeti kérdésem? Ha igen, akkor kérlek gondolkodj már el azon, hogy ha rajzfilmfigura-szerű emberfigurákat kell összeállítanom testrészenként (JavaScripttel váltogatva a testrészeket), akkor mégis hogy a jó büdös francban kéne ezt meg tennem, ha nem képekkel? Talán CSS3-mmal, vagy mégis mivel készíted el? :W A kioktató hangnemed ismételt alkalmazása előtt talán meg kellene nézni, hogy miről is van szó egyáltalán, és nem feltételezni másokról, hogy hülyeségeket beszélnek.

    Egyébként nem az volt a lényeg, hogy 150 layerről van szó, vagy pedig 10-ről, hanem arról, hogy nehéz elképzelni, hogy másnak ne merült volna fel igénye arra, hogy az említett módon gombnyomásra tudjon generálni azonos layer groupban és pozícióban lévő képeket slice-okból (a layereknek meg lehet, hogy más színe és formája van, de az ember meg akarja kímélni magát az egyenkénti kattintgatásoktól).

    "A modern weboldalak max 4-6 képet használnak css backgroundba (de ezt is cél tovább redukálni)"
    Ki beszélt CSS backgroundokról?? :U

    "Ezért írtam, hogy ilyen szintű kép alapú felhasználás kb ugyanolyan elavult mint a td tr-es táblázatos felépítés."
    Mielőtt ilyen elhamarkodott kijelentéseket teszel, gondolj arra, hogy van olyan, amit soha a büdös életben nem fogsz tudni megoldani mással, mint rajzból generált képpel. Mint pl. az én esetemben. Megnézném, mi mással oldanád meg. :)

    "CSS3 legnagyobb előnye"
    Már megint miért beszélünk webes technológiákról, amikor továbbra sem témázott rajtad kívül senki azon, hogy melyik webes technológiát érdemes alkalmazni? A graceful degradationről meg annyit, hogy ha valahova lekerekített sarkú dobozt szeretnél tenni, de mondjuk a felhasználók 40%-ánál (példaarány) nem úgy jelenik meg, ahogy kellene, akkor már régen rossz. Épp ezért kell még manapság is gondolni a régebbi böngészőt használókra. De ne tereljük el a témát kérlek, ez egy másik topic vitája. (Igazából nem vitatkozunk, csak elbeszélünk egymás mellett...)

    "FireWorks akkor megfelelő neked ha natívan akkor került kidolgozásra a weboldal. .psdből nem fogod tudni átemelni (jobban mondva én ilyenről még nem hallottam)"
    Ezt végképp nem értem. Most akkor használtad a FireWorks-öt, vagy sem?
    A psd-fájlomat megnyitottam FireWorks-ben, és hibamentesen megjelent, még a slice-okat is megjelenítette, amiket még Photoshopban kreáltam.

    Ha a Photoshop ennyire nem alkalmas szerinted webdizájn elkészítésére, akkor mégis miért használja egymástól függetlenül a dizájnerek döntő többsége? Nem biztos, hogy azért, mert mindenki gyökér vagy elmaradott, lehet, hogy mert ezt találják erre alkalmas eszköznek. Meg amennyit használtam, az alapján nem épp az jött le, hogy képtelenség belőle normális, webre optimalizált képeket generálni, amik méretre is stimmelnek. Én csupán a feladatomhoz tartozó automatizálás lehetőségét hiányoltam. És még így is lehet, hogy lenne erre megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák