Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Fire/SOUL/CD #10458 üzenetére

    Na jó, akkor konkretizálom: egy olyan fura feladatot kell készítenem, hogy rajzfilmfigura-szerű emberalakokat kell összerakosgatnom testrészenként, hogy a testrészek váltogathatók legyenek a honlapon JavaScripttel, egy-egy nyíl hatására.
    Mondjuk van egy kopasz emberke, annak a fejére meg mondjuk rápakolok különböző formájú és színű hajakat (a hajak transzparens png-k). Kézzel megcsinálgattam már jópárat, tök faszán is működik, úgy néz ki, ahogy kell. Igazából hasonlóan, mint amikor Photoshopban eltüntetem, ill. megjelenítem az adott layereket, csak itt JavaScriptben image source-okat váltogatok.
    Van pl. 14 hajforma, és azon belül 8 hozzá tartozó hajszín. Egy hajforma egy layer group. Ezen belül van a 8 hajszínt reprezentáló layer. Ezek mind meg is vannak, készen kaptam őket, csak ki kell vagdosni őket szépen.
    Most akkor mind a 8 hajszínre kézzel készítgessek külön slice-okat? Mindet külön-külön nevezzem el? És mindezt 14-szer? (Az 8*12=112 slice-készítés, elnevezgetés.) Akkor ott vagyok, ahol a part szakad...
    Nagyjából ugyanannyi idő, mint eltüntetni, illetve megjeleníteni a layereket, majd rányomni az általam létrehozott actionre. Ráadásul ezek a hajak ugye azonos pozícióban vannak, így ha egy, a hierarchiában följebb lévő layert megjelenítek, akkor az alatta lévő layerek nem láthatók, tehát magyarul alkothatok én végtelen mennyiségű slice-ot is, akkor is csak az fog megjelenni a végleges képben, amelyik layer épp visible az adott slice-on belül. Persze azt is lehetne, hogy minden hajat megjelenítek, mind köré ugyanakkora slice-t rajzolok, majd egymás mellé pakolgatom őket valahogy. De akkor meg ott az áthelyezgetés problémája... Plusz ezek előre elkészített hajak, nem tudom csak olyan egyszerűen átszínezgetni őket.

    És ez csak egy testrész, maga a haj... Pl. ugyanígy van szemforma, és ahhoz tartozó szemszínek is, na meg a többi...

    Nem tudom, így már érthetőbben le tudtam-e írni, mi a problémám, és világos-e, hogy miért nem jutok előrébb elsőre megnézve az általad javasolt módszerrel sem. De ha elkerülte valami a figyelmem ezek ellenére is, akkor szólj.

    Amúgy köszi, hogy foglalkoztok a dologgal. :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák