Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    Sziasztok!

    Photoshopban készített webdesign-ból vagdosok épp, hogy elhelyezzek képeket egy honlapon, és a slice-ok készítésénél egy nagyon monoton feladatot kell egyelőre manuálisan elvégeznem, és felmerült bennem, hogy Ti simán lehet, hogy tudtok jó módszert arra, hogy hogyan lehet ezt az egészet automatizálni, pl. makróval.
    A psd-fájl szerencsére nagyon jól strukturált, a különböző rétegek szépen csoportosítva is vannak, így könnyű eligazodni benne, jó munkát csinált a dizájner srác.

    Vegyünk egy példát: pl. van egy layer group, amin belül különböző színű, de azonos méretű elemeket tartalmazó layerek vannak. Mindegyik színű layerből szeretnék egy transzparens png-t készíteni.
    Mondjuk így néz ki egy csoport:
    -- csoport-blabla-1
    |-- blabla-layer-1 (visible)
    |-- blabla-layer-2 (hidden)
    |-- blabla-layer-3 (hidden)
    |-- blabla-layer-4 (hidden)
    -- csoport-blabla-2
    |-- .........

    (itt pl. a csoport-blabla-1 nevű csoporton belül van 4 layer, az első látható is, többi rejtve; a 4 layer pedig mondjuk 4 különböző színű, de hasonlóan kinéző elem)

    Jelenleg így csinálom:
    1.) a layerek méretének megfelelően készítek a rétegek köré egy nagy slice-ot (slice tool-lal körbejelölöm), amibe mindegyik belefér (amúgy ugyanakkora méretűek egy csoporton belül).
    2.) ezután megjelenítem azt a layert, amelyik színűt épp szeretném lementeni, aztán ebből "Save for web and devices..."-zal készítek egy transzparens png-t, úgy, hogy mondjuk beállítom az arányt 15%-ra (lásd Percent jobb oldalt), hogy az eredeti mérethez képest ennyire csökkentse a "végtermék" méretét. (Itt csak a selected slice-t mentem le mindig, aminél az aktív alapból ki van jelölve szerencsére, ezért ezt nem kell mindig kiválasztani.)
    Az elnevezés mondjuk a következő lesz:
    "slice-blabla-layer-1.png"
    3.) az előző layert most elrejtem, és megjelenítem a következő színűt. Így ismétlődik a 2. lépés (arány beállítása, Save), annyi különbséggel, hogy most már "slice-blabla-layer-2.png"-t adok meg a kép nevének. És így tovább, egészen addig, amíg végigérek a layercsoporton belüli elemek számáig.

    Ez nagyon macerás, mert mondjuk van olyan layercsoport, amin belül 14 különböző színű elem van, mindre azonos lépéssorozatot kell megcsinálni, de a végére kicsit uncsi ez a mechanikus szarakodás. :)
    Lehet ezt valahogy "makrósítani", hogy csak egy gombnyomásra végigmenjen mondjuk egy egész layer groupon? A névnél az az érdekes, hogy lehet mindig az épp slice-on belül látható layer nevével egyező (a layer is úgy van számozva, hogy 1, 2, 3, stb.).

    Nem tudom, sikerült-e érthetően leírnom... :B Kérdezzetek vissza, ha totál érthetetlen volt az egész, megpróbálom másként illusztrálni.
    De mondjuk gondoljatok olyasmire, hogy van egy csoport, amiben különböző színű, de hasonló kinézetű gombok találhatók, mindet külön képként (transzparens png-ként) szeretnéd megkapni, egy gombnyomásra. (Nálam most más példa van, de ezt így egyszerűbb elképzelni.)

    Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :R

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák