Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
-
Chamamber
újonc
Mobilexpo.hu ? Árukeresős vélemények nagyon kamunak tünnek valakinek vélemény?
-
merqree
őstag
Balck Friday, MediaMarkt.
Ma vettem át a csomagot, amely sérüléséről jegyzőkönyv készült
Továbbá újracsomagolt a nem olcsó konyhai robotgép.
A korábbi vásárló adatai szépen és jól olvashatóak a dobozon.
Ahogy átvettem, úgy viszem vissza délután... -
válasz Chamamber #3056 üzenetére
Én is erre lennék kíváncsi. Kb. 3-4000 forinttal alatta vannak náluk a telefonok mindenki másnál. Sajnos nincs utánvétes fizetés, csak előre utalás, az meg rizikós. Ha lenne utánvét, akkor rendelnék tőlük egy telót...
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
válasz gyalu 1 #3059 üzenetére
igen. Annak a nőnek a neve elég sok helyen felmerült csalással kapcsolatban, akinek a nevén van. Eleve gyanús, hogy csak előre utalással szállítanak. Azért elég szépen megcsinálták az oldalt, plusz kamu véleményeket hozzá az olcsobbat.hu-ra. Nem két fillér egy webáruházat összehozni, feltölteni adatokkal, bár nyilván sablont használtak.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
ProPigeon
újonc
Az Alza.hu-n mennyire biztonságos nagy árú terméket venni?
Szeretnék venni egy asus rog strix 2070s overclock(O8G) verziót, de ez a fajta kártya csak az alzán elérhető valamelyest normális áron.
De mégis, annyira megbízhatatlannak tűnik nekem valamiért az az oldal, hogy sokat hezitálok a vásárlás előtt.
Ez egy 230ezer forintos kártya, nem szeretném, hogy hibásat küldjenek, majd elutasítsák a cserét vagy visszaküldést.
Azt írja, hogy 36 hónap gyári garancia, de a kosárnál lehet bejelölni +1 meg +3 év garit, ilye nszövegel, hogy "aggódik hogy használt vagy felbontott terméke meghibásodik?" Pedig elvileg ez egy teljesen új kártya, sehol sincs feltűntetve, hogy használt vagy felbontott.
Vélemények? -
boogie84
veterán
válasz ProPigeon #3062 üzenetére
Jelenelgi konfigomhoz néztem ott cuccokat. A ram akkor épp nem volt elérhető. Gondoltam pár nap és beszerzik. Várhtam 2 hetet, nem volt sürgős a téma, aztán meguntam. Felhívtam, mondtam a rendelési számot, kitörölték, 2 nap múlva a számlámon volt a ram ára.
Szvsz én rendelek még onnan!Az h a kosárnál ki lehet jelölni plusz garit miért probléma? SSD-mre 5 év volt, na arra pont fölösleges mert ki tudja mi lesz 5 év múlva, lehet h 500GB-os már nem is lesz kapható.
VGA-ra pl biztos h megvennék bármennyit! Gondolj bele eladáskor az egy nagyon jó pont!A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
boogie84
veterán
válasz inf3rno #3064 üzenetére
Ki fog derülni. Egy gépházat küldtem ma vissza, holnap náluk lesz. Bízom benne, hogy nem lesz probléma az elállától.
Egyébként ilyenkor hogy zajlik náluk a történet? Hogy kapom vissza a pénzem? Erre rá fognak kérdezni? (mert iponnál nyilatkozat kitöltve és ott írásban kell nyilatkozni, hogy szeretném visszakapni a pénzt)[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
patomi
őstag
válasz boogie84 #3067 üzenetére
Ok küldték a futárt. Igaz, nem garanciális probléma volt, hanem részleges elállás. .. külön díjat nem kellett fizetnem.
Elsőként cserét akartam, de az valahogy nem ment át. Egyből “küldjük a futárt csak mondjam mikor” levél jött.Korábban volt olyan esetem is, hogy egy boxba két csomag volt. Én meg nem tudtam melyik az enyém így elhoztam mind a kettőt.
Később, pár hét múlva jöttek rá, és akkor is ők küldték a futárt érte. Bontatlanul vissza adtam.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
boogie84
veterán
válasz inf3rno #3069 üzenetére
Weboldalukon ezt írják:
Ha 14 napon belül visszaküldöd a terméket, akkor az áruvisszaküldésre vonatkozó információkat online kell regisztrálnod az Alza fiókod. A szükséges információkat a Visszaküldendő áruk menüpontban kell megadni. A terméket tértivevénnyel küldd vissza a következő címre: Alza.hu, Budapest, 1134 Róbert Károly krt. 54-58.
Én visszaküldetem ahogy írják. Ma meg kellett h kapják. Ennek ellenére a státusz: A felhasználó megadta, nem érkezett még meg
Írtam nekik levelet.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz boogie84 #3070 üzenetére
Amikor náluk voltam, akkor a webshopnál a regisztráció alatt tudtam futárt kérni a rendelt termékekre. Bár az is full bugos volt, és egyáltalán nem működött, úgyhogy a végén valami kerülőúton jutottam el hozzájuk, oldal véleményezése vagy valami ilyen menüpontból. Most 50%-osak nálam, az egyik garanciát sikerült elintézniük, a másikat nem, de az első is nyögvenyelősen ment. Email helyett lehet, hogy a telefonnal jobban járnál, már ha van nekik.
Buliban hasznos! =]
-
boogie84
veterán
válasz inf3rno #3071 üzenetére
Topikjában megerősítették, hogy idő, mire feldolgozzák. Uh türelmes vagyok.
Most a menüpont alatt csak annyi van h visszaküldés. Nekem kell elvileg visszaküldeni.
Gondolom futár is kérhető lett volna, de így egy nap alatt ott is volt.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
ritkaság
aktív tag
Üdv!
Sajnos én is belefutottam eme gyöngyszembe.
Rendeltem tőlük egy pc házat. Visszaigazolás rendben meg is jött. A rendelésben írtam, hogy úgy adják fel, hogy péntekre nálam legyen. 72 órával később felhívom őket, hogy hol a csomagom, mert nem jött értesítés a futártól, hogy hozná. Ja hát a gép szerint van készleten, de mégsincs. Na erre eldurrant az agyam. Kérdezem egy telefont vagy valamit nem kellett volna megejteni? Hát izé meg azé.... ha akarom akkor megrendelik. Mondom jó, de mikorra lesz nálam, hát 5 nap, na jó akkor legyen. 1 óra múlva felhívnak, hogy mégis csak van egy a raktárban, de így is 3 nap. Na akkor itt a vége köszönöm, lemondva a megrendelés. Egy szegedi céget megbízva 2 munkanap és van házam. Igaz 1500 forinttal drágábban, de van. -
merqree
őstag
Ha valaki tud edigital nyelven, az segítsen megérteni az alábbi dolgot. Vettem egy TVt házhoz szállítással (érdekes, hogy ez külön megrendelt tételként szerepel.)
Rendelés státusza: Összekészítés alatt
Az edgital szerint a jelentése: A rendelés minden eleme csomagolásra vár, melyet követően átadásra kerülhet a szállító partner felé.Termék állapota: Feladásra került (mind a TV, mind a házhoz szállításnál)
Az edigital szerint a jelentése: A termék átadásra került a szállító partner felé.A rendelésnél feltételes módban beszél, a terméknél múltidőben.
Most akkor ma (2020.01.13) átadták/átadják a szállító cégnek vagy sem? -
Depose
tag
Sziasztok!
Novemberben rendeltem egy terméket egy magyarországi sztech. boltból weben..
Jan. 7-ig nem sikerült a rendelést teljesíteni, lemondtam a rendelést, és kértem vissza a befizetett pénzt.
Még mindig nem kaptam meg a visszautalást, pedig emilben megírták, hogy megkezdik a visszautalást..
Kérdés:
Van erre valami jogszabály, hogy mennyi idő áll rendelkezésre a visszautaláshoz?
(amúgy 170e ftról van szó..)Köszi!
-
tag
Homáron ezt találtam, de nézz bele a jogszabályba, én nem olvastam át:
"A vállalkozásnak haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül kell visszatérítenie számodra, az előre kifizetett vételárat.
Alkalmazott jogszabály:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól" -
Depose
tag
válasz Maxxxim #3080 üzenetére
Köszönöm..
K@zy Computer SzFehérvár..https://prohardver.hu/tema/kazy_computers_fehervar_megbizhato/hsz_1-50.html
[ Szerkesztve ]
-
Depose
tag
Bezárják, egy hét múlva újranyit picit más néven..
-
TIT
veterán
Ja a legolcsóbb bolt,még jó,hogy kerülöm a vidéki boltokat.
-
patomi
őstag
Sosem fogom megérteni, hogy miért kell ekkora összeget előre utalni. Főképp egy senki online boltnak.
Ha nincs utánvét, akkor nem veszek ott... Ne vedd magadra, de az emberek nagy része 5ft. spórolást érzékel és nem lát az orránál tovább. És ez itt ph-n is így van, mikor a 2 napos gyalogosok a csilliokat küldik egymásnak, aztán a csalósban kötnek ki.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Depose
tag
Igazad van, hiba volt..tanultam belőle.. (sok mindent rendeltem már innen-onnan, ali, ebay stb. stb., de hogy egy "normális" magyar bolt miatt szívok, ez kissé ironikus..)
Remélem így hogy beszélünk róla, talán más is elkerüli ezt az üzletet..
Azért bízok benne, hogy nálunk működik egy picit a fogyasztóvédelem, bár idáig el se kéne jutni..[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Sosem fogom megérteni, hogy miert nem lehet megérteni, hogy a magyar kereskedők azon spórolnak, hogy a házhozszállítás mellett fizessenek azért, hogy a futárnál lehessen bankkártyával fizetni.
Én például a kutyatápot pl előre fizetem, igaz a 7 év alatt egyetlen alkalommal sem volt gondom vele. -
patomi
őstag
válasz merqree #3089 üzenetére
Igen futárra én is rákészülök kp.-val, ha azzal hozatok valamit. Egy jól bejáratott bolt nem akkora rizikó. De ha csak tehetem a nagyobbaktól is utánvéttel(vagy személyes átvét) veszek. Igaz így lehet több az ár, de biztonságosabb is.
(#3088) Depose
Sajnálom ami veled történt és nem is konkrétan neked irányul. Gondolom neked sem az égből potyog a della.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
inf3rno
nagyúr
A muziker úgy néz ki, hogy kerülendő. Nekem nem volt gondom velük, de másnak itt igen. [link] Utánakeresve sokaknál megpróbálták lenyelni a pénzt, volt, hogy nem szállítottak, volt, hogy hónapokkal később szállítottak, nem cserélték a garanciás terméket, stb. Egyébként maga a webshop jó, és a választék és az áraik se rosszak, úgyhogy könnyen meg lehet szívni velük.
Buliban hasznos! =]
-
Depose
tag
Szerintem ide kéne első körben fordulni..
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/hirek/valtozasok-a-fogyasztovedelem-rendszereben -
Depose
tag
Képzeljétek...hétfőn visszakaptam a pénzemet a Kazytól..
Igaz, hogy kellett küldjek még egy levelet, amiben leírtam, hogy jogi útra terelném a dolgot, vagy csak egyszerűen eszükbe jutottam...nem tudom..
A lényeg, hogy Nov. vége óta náluk volt 170e forintom.
Semmit nem kaptam cserébe, még egy "elnézést kérünk" levelet sem..pedig a karácsonyomat jól elbaszták.
Véleményem nem változott róluk..továbbra is b@szódjanak meg..
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest