Új hozzászólás Aktív témák

  • jolti05

    őstag

    Sziasztok.

    Apró segítségre lenne szükségem. Leírom mi adott, és várom a válaszaitokat, mert eléggé kilettem idegileg.

    19 éves tanuló vagyok, idén érettségizem. Minden nap lemegyek egyik sráccal a lakótelepről ide, nemmessze, a patakhoz (100-200m-re van a házunktól, egy tisztás után, melette egy erdő) kicsit beszélgetni. A mai nap nem hagytam itthon az övtáskámat, aminek a hátsó zsebében ott hordom a -mint az imént kiderült- 10cm-es pengéjű pillangókésem.
    Ma igazoltatott két fiatalember. Kérték, hogy rakjam ki a cuccaimat. Gondoltam alap, hogy elveszik a késem, de hozzátette az egyik, hogy be kell jönnie velünk a kapitányságra, és próbált jófejnek tűnni, hogy ne aggódjak, nem kell börtönbe mennem.

    A lényeg itt jön: Maximum 30e forintos pénzbírságot kaphatok egyikőjük állítása szerint.

    A kérdésem az lenne, hogy mégis mennyire számíthatok. Azelőtt nem volt dolgom a rendőrséggel. Ez mindenképpen fontos a bűntetés kiszabásakor.
    Utánanéztem, hogy egyik melegfelvonuláson testi sértésért szabtak ki személyenként 30e forintot. Ehhez képest szerintem az én "bűntettem", egy életlen kés nem hangzik túl súlyosnak.
    Továbbá érdeklődtem, és ismerősök állítása szerint, amikor megérkezik a büntetés, írhatok -nem tudták megnevezni- fellebbezést, vagy panaszt, vagy kifogást, vagy kérelmet. Ebben mi az igazság?

    Segítsetek, mit tehetek, és mire számíthatok.
    Köszönöm!

    A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

Új hozzászólás Aktív témák