Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz gulasoft #32767 üzenetére

    Átrakom OFF-ba, mert nagyon elkanyarodtunk.

    "És pont ezt mondtam, jócskán megkésve jelenik meg, míg ha nintendóra csinálták volna csak meg, és kiadják pc-re a grafikusok, meg dolgoznak rajta fél évet és kb kész mert kizárt dolog, hogy kifejezetten switchen csinálták meg az asetteket, egy ilyen projektnél csinálnak egy kafa modelt, és azt butítják vissza annyira amit még elbír az engine ."

    Na de ez az, hogy ha nem eleve multiplatformra tervezik a játékot, akkor az asseteket is az adott platformhoz készítik, mert egyetlen kiadó se ellensége önmagának, hogy tízszer annyi időt és pénzt öljön az asset gyártásba, ha be sem kerül a játékba. Ha meg később kapcsolnak, hogy mégis csak jó lenne jobb hardverre portolni, az gyakorlatilag már nem portolás, hanem remaster.
    Azaz ha Nintendo-ra készül el előbb a Witcher, akkor jó eséllyel sose jelenik meg PC-n vagy csak ha totál kultjáték lett és remasteredként kiadják teljesen újradesignolva (hogy aztán a fanok fanyalogjanak rajta egy sort és a kukában végezze, mint a legtöbb remastered verzió).

    "Egyébként meg a witcher egy 2015.májusi játék, a switch 2017.márciusi, és a portra 2019. okt. 15.-ig kellett várni. "

    Ebben az játszotta a fő szerepet, hogy a Switch első két évében még nem látszott, hogy mennyire lesz sikeres és hogy egyáltalán megéri kiadni rá a multiplatform címeket, vagy megmarad a Nintendo saját kis ökoszisztémájában, ahogy általában a kézikonzoljai szoktak. Szvsz a witcher porton a Skyrim switch verzió megjelenése után kezdtek el egyáltalán gondolkozni.

    ON:
    A lényeg, hogy a játékoknál sosem a kódolás a szűk keresztmetszet, hanem mindig az asset gyártás, ezért nem fog működni az a modell, hogy előbb majd megjelenik a játék Quest-re és ha sikeres, akkor visszaportolják PC-re.
    Tegyük hozzá, hogy elméletileg nem is nagyon kellene, mert Quest-re is PC-n fejleszenek ugyebár méghozzá multiplatform game enginekkel, így természetesen adja magát, hogy eleve multiplatformra tervezzenek.
    A gond inkább az, hogy ha a Facebook nagyon elmegy "csak mobil" irányba, akkor a zárt ökoszisztémával alapból kizárják a multiplatform lehetőségét és onnantól valóban beragad a VR a mobilgaming látványvilágba. Ami nem feletétlenül baj, de sokan visszalépésként fogják megélni és ez hátráltatni fogja a VR terjedését.

Új hozzászólás Aktív témák