Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Szia, amit én vettem az csak a markolatot védi, a "gyűrűket" nem, arról azt olvastam, hogy nagyon zavarja a követést így letettem róla, bár tényleges tapasztalatom nincs.

  szerk.: én konkrétan ezt a tokot vettem:
  https://www.amazon.de/gp/product/B07VST5HXM

  [ Szerkesztve ]

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  Nekem azért már párszor beremegett a kezem mikor látom hogy páran itt 1-2 eurón szórakoztok mikor megvesztek 150 ezerért egy VR headsetet... Ez a Beat Saberes mizéria amit pár napja levágtatok, hogy 20-at megért volna de 30-at már nem ér meg (ez nem egyszer feljött már itt), pedig arról is volt szó mikor még 20 volt meg kell venni mert jön az áremelés, de akkor meg a 20-at sem érte meg. Ez kicsit az a szint, mint amikor valaki a sorhatos 3-as BMW-be 2000-ért tankol...
  Lehet keresni alternatívákat és tudom, hogy vannak topikok itt ph-n amik tipikusan az akciókra épülnek sőt mi is megosztjuk itt a jobb akciókat de azért ez a hsz most kicsit kiverte nálam a biztosítékot és ki kellett írnom magamból. :DDD

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • a2d2

  őstag

  Akkor ezt nemnek veszem :DDD

  Nem értem mi fáj amúgy, főleg hogy mi köze van ennek a fejszett árához - amit egyébként teljesen ésszerűnek tartok hisz van benne egy S8-as technológia + fejszett + kontrollerek, ...
  Én arra kérdeztem rá nincs-e egy kapcsoló elrejtve valahol az Oculus store-ban amivel egyből kb 10%-ot megspórol az ember a játékok árából. Ha megveszem mindhárom Vader részt meg mellé még 1-2 játékot akkor azt az 1-2 ezer Ft-ot el tudnám költeni másra is. Amúgy PC-ről jövök és ott megszoktuk hogy pár dollárért teljes játékokat veszünk Steamre.

  Beat Saberrel kapcsolatban pedig egyszerűen nem érzem arányosnak a beletett fejlesztési időt és az érte kért összeget és nem szívesen támogatom ilyen esetben a fejlesztőket.
  Van benne egy fix háttér, 20 fajta objektum és egy viszonylag egyszerű kódsor.
  Egy hónapja megvettem akcióban a Fallout 4 VR-t kb 10 euróért és a Skyrim VR-t kb 12 euróért.
  A Skyrim-et kezdtem el és össze sem lehet hasonlítani a BS-t azzal a munkával amit abba beleraktak (történet, kódolás, szövegek, szinkronok, 3D objektumok, ...).
  Ezek után én a BS-t objektíven a 10 eurós kategóriába tudnám elképzelni (a 20-at még valóban megadtam volna érte).
  Főleg így hogy gyakorlatilag teljesen ingyen megcsinálták mellette a moonridert.
  Ja meg hogy nincs cross buy mert hogy sokat kellett csiszolni a játékon vicc kategória az egész, nagyon nem szimpatikus a banda.

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • kiskuplung

  őstag

  Szerintem ne vedd meg a Vader-t, mert utána még millió hozzászólás fog születni, hogy micsoda rablás (kb 1 óra tartalom, utána még lehet nyújtani egy statikus wave shooter-szerűséggel).
  Főleg ne, ha fizuhoz kötöd, hogy elkölts-e 3000 Ft-ot.

 • a2d2

  őstag

  Vadernél tisztában vagyok vele hogy a játékidő kb 45 perc + utána a dojo.
  Erre úgy tekintek hogy két mozijegy áráért elém (+ megmutatom ugye a családnak is) raknak egy álleejtős hosszú techdemót (amiben mondjuk tuti több fejlesztési óra van mint az egész Beat Saberben).
  Most már nem lesz gond a fizuval de valóban megfontolatlan voltam és tényleg neccessen jöttünk ki most hónap végére a Quest miatt. Nem kalkuláltam bele a képletbe a sulikezdést három gyereknél (ráadásul az egyik elsős) :)

  [ Szerkesztve ]

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  Nagyon-nagyon rosszul gondolkozol... Te fejlesztési időt veszel? Felhasználóként inkább játékidőt kellene venned... Skyrim és Fallout? Ezek a játékok készen voltak, csak portolták őket VR-ra.... Ami persze meló, de ha már fejlesztési időt nézel akkor ezt a tényt nem lenne szabad figyelmen kívül hagyni. És azt hogyan számolod ki, hogy a Fallout és Skyrim esetében mennyi volt a VR-ra portolás fejlesztési ideje/költsége? Ha nem tudod kiszámolni akkor erre hogyan alapozhatsz döntéseket?

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • a2d2

  őstag

  Pont hogy játékidőt veszek én is. Mostanában ezekkel játszottam:
  Elite Dangerous - kb 150 órám benne van (kb 2e Ft-ért vettem)
  Hellblade - kb 10 óra (kb 4e Ft)
  Robinson - kb 8 óra (kb 2e Ft)
  Skyrim - ebbe is belemegy simán 100+ óra szerintem (kb 4e Ft volt)
  Fallout szintén (kb 3e Ft volt)
  Moon rider - mióta rátaláltam minden nap megy, gyerekek is tolják, simán mondok rá 50+ órát (0 Ft)

  Vader Immortal - ezt kivételként kezelem, bemutatónak szánom a család/barátok számára amit meg tudok nekik mutatni PC nélkül bármikor bárhol.

  A Skyrim és Fallout 4 közül pedig egyikkel sem játszottam még soha, nem is vettem meg őket, szóval számomra teljesen érdektelen a VR portolásba fektetett idő, én egy komplett vadi új élményt vettem ezekkel.

  A fentiek tükrében újra fuss neki és próbáld nekem ajánlani a Beat Sabert 10e Ft-ért.
  Szerintem te vagy az elvakult ezzel a programmal kapcsolatban.

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • barcalaci84

  senior tag

  ha a moonriderbe képes vagy 50órát belerakni akkor a beat saberbe szerintem 500+ óra lenne :)
  (és a monnrider lecsökkenne 0-ra :) )
  a gyerekek is megérdemelnék szerintem :)

  [ Szerkesztve ]

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  Én már nem is tépem a számat mert szerintem a topikban mindenki azt hiszi én vagyok az egyetlen aki szerint a BS az egyik legjobb VR játék. :DDD

  (#22007) a2d2: Mivel nálad 4000 Ft/játék a limit illetve az, hogy ha nincs akcióban valami akkor azt nem szabad megvenni, ezzel kár lenne próbálkozni is. Mindenki azzal játszik amivel akar vagy tetszik neki. Van olyan is akinek pl nem tetszik a Beat Saber és ez rendben is van. Viszont ha ritmus játék, akkor a Beat Saber toronymagasan a legjobb és ez nem volt és nem is lesz akcióban (vannak más ilyen játékok is, pl Factorio).
  De ritmusjátékokon kívül is jó indikátor az a tény, hogy megjelenése óta fölényesen a legtöbb példányszámban eladott VR játék a Beat Saber. Nem véletlenül.

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • a2d2

  őstag

  Ezt a 4-5e-es határt jól látod. Annyi felfedezetlen játékom van Steamen hogy simán tudok éveket is várni akár míg bemegy a kívánt szint alá az árcédula. Fallout 4-re is szépen kivártam 3-4 évet mire megvettem.
  Persze ehhez kell korlátozó tényező is család formájában ami leredukálja a játékidőt és létrejöhetnek ilyen csúszások :)
  Bezzeg a Fallout 3-ból megvettem még anno előrendelve a collectors edition-t 12e-ért. Akkor még nem volt család, ennyi.
  Amúgy ez a 3-4 év abszolut nem jellemző, inkább 1 év és utánad dobják aprópénzért a címeket csak türelmesnek kell lenni.

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • Még csak pár órám van benne eddig de ismerve a Guitar Hero / Rockband múltamat szerintem én leszek utánad a második :))

 • a2d2

  őstag

  Azt nem tudom mert egyrészt Questem van másrészt először a Skyrim-et szeretném végigvinni és csak utána telepítem Falloutot.
  Amúgy sok jót nem olvastam róla de nagy rajongója vagyok a szériának. Eddig a 2. rész és a New Vegas az etalon nálam.

  Beat Saberesektől kérdezem hogy a demó szám alatt (Escape Summer haze normál mód) hány pontot tudnak teljesíteni? Ma játszottam fiammal és nem tudom leverni. Eddig 138 ezer körül teljesítettünk, de épp az előbb jelentette be hogy 145469 az új rekord és hogy felköthetem a gatyámat. Mindent eltalálok, erősen ütök, ... Akkor gondolom már csak annyi lehet hogy ő pontosabban talál?

  [ Szerkesztve ]

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • a2d2

  őstag

  Na jól van, helyreállíttam atyai tekintélyemet egy 155e-es pontszámmal. De óriásiakat kellett csapni hozzá.

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • abydos

  aktív tag

  Az azért elég szép, hogy a BS-eseket oltod, hogy még egyszer meg kell venni a játékot, ha már egyszer elkészítették, holott a Fallout 4 és a Skyrim is olyan, amit még egyszer meg kellett venni. Sőt, mondok jobbat, mindkét játékhoz annyi kiadás készült, hogy meg sem tudod számolni, tuti kihagysz valamit és mindet megvehetted újra és újra és újra és újra és újra... Ilyen olyan speciális edition, ilyen-olyan DLC, ilyen-olyan special edition DLC, ilyen-olyan special dlcspecialedition... És ilyen alapon a Beat Sabert sem kell még egyszer megvenni, elég csak egyszer.

  30$-t én is sokallok a Beat Saberért, sőt, nekem sem szimpatikus, hogy nem cross-buy. Ha a modderek nem lennének, nem érne sokat, mert a fejlesztése piszok lassú, sztem az egyedi számozású Ferrarijukat várják a készítők, mintsem, hogy foglalkoznának vele.

  Viszont én megvettem a BS-t annak idején megjelenéskor és nem gondolkodtam azon, hogy Questre megveszem teljes áron, mert egyszerűen alapmű egy VR szemüveghez, sokszor még azok is ismerik, akik amúgy sosem VR-oztak. Ennek tudatában pedig nem sajnálom rá pénzt, mert sokkal jobb, ha ezzel ismerkednek meg az emberek először, mintsem idióta hullámvasutakkal. És hogy miért 30$? Mert megtehetik, azért. A többi, amit említettél azért olcsóbb, mert nem tehetik meg, hogy drágább legyen. Ennyi a történet. Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte.

  A Vader Immortálos dollár euró árfolyamos megnyilvánulásodtól, ami hangsúlyozottan fizetés utáni 10$-nál jött elő én is megpördültem magam körül, hogy ez azért mi már...

  [ Szerkesztve ]

  VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :) // I74770K, RX480, Oculus Rift S, Quest

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  Teljesen jó a Fallout 4 VR. Régebben az Oculus-osoknak volt mindenféle nyűgjük a kontrollerekkel, de javítottak minden problémát végre, nem kell semmi fix vagy cfg átírás már. Mondjuk a grafikai beállítások tökéletesítéséhez még mindig lehet konfig fájlokat turkálni, de az a játék elavult motorja miatt is van.
  A fallout-os élmény nagyon jó bár én már picit ráuntam pedig egyik kedvenc franchise-om. Lehet, hogy túl sok játék van már a könyvtáramban és valami másra vágytam már. Állva viszont 1-2 óra játék után bele lehet fáradni, ülő módot pedig azt hiszem nem támogat de meg lehet mókolni, hogy ülve is teljesen jól játszható legyen (régebben találtam erről is reddit postot de nem próbáltam ki végül mert mással játszottam utána).
  Erről is van videóm mert régebben streameltem, itt pont egy élménydús találkozásom volt a parkban egy idegennel.. :DDD

  (#22013) a2d2: Nekem 320.813 pont a rekordom. Ha most azon csodálkozol, hogy az hogy lehet, hát azért mert legjobb tudomásom szerint Questen a demoban nincs nehézségi fokozat állítási lehetőség, csak simán play és megy a pálya. Nekem ez a pontom experten, expert fölött van még Expert+ is már de azt nem toltam a gyári mapokon, de azon még ettől is több pontot lehet szerezni. Szerintem az igazi Beat Saber érzés az expert fokozattól van, mikor hiba nélkül végig tudsz tolni egy számot ezen a nehézségen.

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • a2d2

  őstag

  Ja úgy értem, azért kérdeztem a normál nehézséget. De közben rájöttem hogy csak szimplán még nagyobbat kell odavágni.

  Amúgy 2 hete van meg a Quest, azóta csak állva játszok és lepasszoltam már 1,5 kilót.
  Mondjuk én is max 1,5 órát toltam egyszerre Skyrim-el mert fárasztó.

  @abydos: Nem ugyanaz a kettő mert a BS-t már eredetileg is asztali VR-ra írták és őszintén szólva ránézésre nem sok velejárója/buktatója van egy Questes downgradenek. A Skyrim idejében viszont tuti még csak felkészítést sem kapott VR módra, szóval szerintem ismét még csak egy lapon említeni sem lehet a két munkát.
  Azért meg ezer bocs hogy rákérdeztem vásárlás előtt hogy tudok-e spórolni 300Ft-ot. Biztosan rosszul esett volna a Zuckerbergnek ha megtudja miben sántikálok. Szánom-bánom.

  [ Szerkesztve ]

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • a2d2

  őstag

  Ennek tényleg hirtelen lett vége :D

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • MlbMatic

  tag

  Köszönöm válaszod, nem egy egyszeru játék,,,
  jó a videó

  (\ /) (O.o) (>< ) /_|_\

 • abydos

  aktív tag

  Melyik része nem volt tiszta annak, hogy 23 Skyrim verzió jelent meg már? És itt nem tértem ki a VR verziókra, csak a Skyrimet adták el minden egyes félévben valami hülye újra kiadásban. Még remastered is van belőle, aminek semmi értelme, mert modokkal fel lehetett húzni olyanra a látványt, de nem baj, eladták 24x is a játékot. Aztán még jött a VR verziót is, csak úgy mellékesen 25. és 26. kiadásban.

  A Beat Sabernél nem az van, hogy hűde sokat dolgoztak a Quest verzión. Egyszerűen azért nincs cross-buy mert nem akarnak cross-buy-t, írtam, megtehetik, mert ér annyit a cucc.

  És igen, 160 000 Ft-os szemüveg van a fejeden, most az a 340 ft különbség ne legyen már itt téma egy 10 eurós játéknál.

  Főleg, hogy ha most vásárolsz amikor megint Matolcsy segge alatt van a forint árfolyam. Ha ennyire számít az a 300 ft akkor mondom, hogy legalább újabb 300 Ft-ot buksz az előző héthez képest, ha most vásárolsz, szóval én nagyon meggondolnám a helyedben az egészet, mert az már 600 ft, annyit nem ér.

  Mellesleg szerintem egyikünknek sincs elképzelése se, hogy sikerült euróban összehoznod az árakat, mert én ha akarnám se tudnám, hogy kell arra átváltani. Lehet tesztelnek bizonyos számú useren és te belekerültél. Passz.

  [ Szerkesztve ]

  VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :) // I74770K, RX480, Oculus Rift S, Quest

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  #21993-ben is írtad, hogy "erősebben" próbálod. Nem az erő a lényeg, hanem a vágási szög. Van a kocka, az az origó ha úgy tetszik. Az számít, hogy honnan indítod a mozdulatot aminek a vágás a középpontja és meddig lendítesz rajta túl vágás után. 90 fokkal a kocka előtt kell indítani a mozdulatot és vágás után még 60 fokot kell lendíteni. A legkevésbé kell azzal foglalkozni, hogy középen vágd el a kockát. Az amolyan pro a négyzeten dolog mert az csak 10 pontot befolyásol.
  Ez a videó tökéletesen mutatja hogyan kell vágni.

  Mindenen felül a legfontosabb: nem szabad hibázni. Minden kockát el kell vágni, nem szabad a combo modifiert elúszni hagyni mert újra kell gyűjteni a combo-t és rengeteg ponttól esel el a combo újra gyűjtése során.

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • qqzs

  őstag

  Ha mar penzrol van szo nekem az nem tetszik hogy ez egy mobil eszkoz mobil aron mobil appokkal akkor ne akarjanak mar 20 evvel ezelotti dvd dobozos jatekos arszinten eladni appokat. Kijott a go ami mar nagyon jo az 10 korul, kb mint mobilon. Erre kijon a quest es minden 30 meg dupla annyi mint a go-n. Legjobban a wonder akasztott ki de szerencsere megnyertem :) sot meg kaptam egy ingyen verziot is a gora masik accountra. Ezutan majd az lesz hogy dobozos verziokat kezdenek kiadni mert az biztos hogy ennyit nem ernek es a wonder fejlesztoje is mondta hogy nem rajta mulott hogy dupla annyiert kellett adnia a jatekot questre. Es tobb fejlesztovel probaljak elerni a go quest crossbuyt de czuki nem akarja.

  A2d2: 145e. Moonrideren probald ki a hillsong young and free vagy hasonlo amit elsore feldob szerintem az egyik legprofibb palya tiszta hiphop koreografiat nyomsz le ha sikerul

  Bsben megvasarlas utan van online toplista?

  [ Szerkesztve ]

 • A Beat Saber-t kb úgy jellemezném, mint a VR világ Tetrise. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nem kell megérteni a játékmenetet, mert nincs is olyanja neki. Meg nincs története sem, csak egy rém egyszerű logikája, amint a Föld minden egyes lakója azonnal megért, amint szembesül a kihívással.
  Egyébként, én tökéletesen megértem a hozzáállásod, de Te meg azt értsd meg, hogy senki nem fogja lejjebb vinni az árát, amíg viszik mint a cukrot.
  A rossz (vagy jó?) meg az benne, hogy nincs elavulási ideje sem. Nem öregszik a grafika, nincs szükség újabb, és újabb engine fejlesztésekre, egyszerűen ez így tökéletes, ahogyan van.
  Szóval, ha arra vársz, hogy ez majd £10 alá esik, akkor szerintem még van időd, mert az nem mostanában lesz.

  "A moderációs elvek soha nem objektívek, mindig óriási teret adnak a moderátoroknak, a moderátorok pedig mindig saját szubjektív elfogultságuk szerint, részrehajlóan moderálnak."

 • TheAlpha

  tag

  Sziasztok!

  Ti melyik szemüveget vennétek meg?
  HTC Vive Pro vagy Oculus Rift S
  Nem tudok dönteni, hogy melyik lenne a jobb. Hátha tudtok mondani pro kontra érvenet.

  Üdv.

 • s7evcsenko

  addikt

  "A Beat Sabernél nem az van, hogy hűde sokat dolgoztak a Quest verzión. Egyszerűen azért nincs cross-buy mert nem akarnak cross-buy-t, írtam, megtehetik, mert ér annyit a cucc."

  Lehet, hogy megtehetik, de ez akkor is gusztustalan szerintem.
  Számomra érthetetlen, hogy ugyan arra az accountra miért kell megvennem még1x a játékot, hisz kb ugyan azon az eszközön fogom játszani, csak kábel nélkül...
  Nem elég nekik, hogy megvettem mindkét nem olcsó terméküket?
  Ezzel inkább visszatartják azokat, akik azért nem váltanak pl rift-ről questre, mert így vehetnek meg mindent még1x.
  Kicsit hülye példa, de majdnem olyan, mint ha pc-re VGA csere után minden játékot újra meg kellene vennem rá. :(

  "mert ér annyit a cucc"
  $60-t? Ezt már azért én is kétlem...
  Azért tehetik meg, mert megveszitek ennyiért és ennyi eszközre. Mondjuk ez nem az ő hibájuk, ez igaz! ;]

 • Bagoly81

  aktív tag

  üdv, nekem eddig oculusom, van most az s , én ezt ajánlanám. mert szerintem egész jó a képe , nemkell hozzá külső szenzor. és még olcsobb is , plusz az oculusnak egész jó játék parkja van már.

  [ Szerkesztve ]

 • TheAlpha

  tag

  Szia,
  A conteollerek milyenek? Vive-ét már fogtam, jó masszív. Ez a belső trackeléses módszer ugyan olyan jól működik mint a HTC base station-ös megoldása?
  Igen olvastam, hogy kb minden játék kompatibilis vele de sajnos ez a Vive-nál nem igaz.

 • Raymond

  félisten

  Szeritem Vive-ot ma mar nincs ertelme venni. A sima Vive-tol olcsobban ott a Rift S (azert itt kell annyi hogy az IPD-t ne legyen messze az alap 64mm-tol), a Vive Pro meg tul draga annyi penzert ott a merfoldekkel jobb Valve Index.

  Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

 • a2d2

  őstag

  Látom nagyon elvitte ez a Skyrim a témát. Akkor maradjunk a Fallout 4 VR-nál. Ezt 10 euroért vettem. Beat Saber 30 euro. Nézd meg a két játék tartalmát. Ennyi.

  Beat Sabernél nem az van, hogy hűde sokat dolgoztak a Quest verzión.
  Hát de: [link]
  We decided not to do cross buy for the base game because of the two reasons: first of all, it is a new platform and porting the game took a significant amount of time and resources. Second, we think it would be unfair for Oculus users who bought the game on Steam.
  Nagyon sokat melóztak vele hogy átültessék és nem akartak rossz érzést kelteni abban aki Steamen vette meg, így az a fair hogy mindenkinek újra meg kell venni. Micsoda lovagias hozzáállás.

  És igen, 160 000 Ft-os szemüveg van a fejeden, most az a 340 Ft különbség ne legyen már itt téma egy 10 eurós játéknál.
  Ezt hadd döntsem el én hogy megéri-e nekem ezért rákérdezni kattintás előtt. Ha nem tetszik lapozz. Semmi köze ennek a szemüveg árához.

  Mellesleg szerintem egyikünknek sincs elképzelése se, hogy sikerült euróban összehoznod az árakat, mert én ha akarnám se tudnám, hogy kell arra átváltani. Lehet tesztelnek bizonyos számú useren és te belekerültél. Passz.
  Pont ez az hogy nekem is dollár rémlett mikor nézegettem a store-t. Ezért nem értettem hogy most miért euróban számlázta ki. Közben rájöttem hogy napközben egy német proxy mögött ülök és az befolyásolhatta ezt. De úgy látszik egyszerűbb volt nekiesni ezért az embernek minthogy egyből beírtátok volna hogy nektek dollárban van. Akkor vártam volna egy órát a vásárlással és otthon veszem meg.

  Dyingsoul: Köszi ezeket a szögeket láttam a játékban is és igyekeztem betartani, akkor lehet hogy a nagyobb erőbevitellel jobban sikerült betartanom őket.

  qqzs: Köszi, este ránézek mindenképp. Ez a 145e meg teljesen jó, mi is kb itt tartunk.

  pitepeti71: Nem is reménykedek már akcióban, csak azt írtam hogy 20 dollárért még megvettem volna Questre de így már nem.

  TheAlpha: jól működik a kamerás rendszer. Engem eddig 80%-ban a vezeték 20%-ban a base stationok tartottak vissza a 6DOF VR vásárlástól.

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • barcalaci84

  senior tag

  Vive vonalon talán érdemes megvarni h a cosmos mit tud és azután dontenteni az index rift S és cosmos kozt

 • Raymond

  félisten

  Meglatjuk milyen lesz, elmeletileg jovo heten csutortokon lesz a bejelentes es vagy lehet kapni azonnal vagy legalabb egy megjelenesi datumot kapunk. A varhato 799EUR ar azert durva, de gondolom a kolleganal ez nem problema ha a Vive Pro is szoba jott mar :) Ha rendesen mukodik akkor az a 799 nagyon jo ar egy standalone es PC modban is mukodo HMD-ert.

  Mondjuk Carmack kijelentesei utan es igy hogy a Cosmos-ban is lesz PCVR streaming tamogatas azert szep lenne ha az Oculus is bejelentene az OC6-on a honap vegen egy hazon beluli streaming tamogatast. Remelhetoleg valamivel jobb kesleltetessel mint az ALVR-al elerheto 50-55ms best case. A kodolas/dekodolas sebessege miatt nemigen lehet 30ms ala menni, de azert ha Carmack valahogy osszehozna 30-40ms kozott akkor az nem lenne rossz.

  Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

 • a2d2

  őstag

  Én is reménykedek kicsit hogy titokban dolgoznak azért ezen.
  50-60ms-ot utoljára GearVR-ben láttam, Quest-nél nekem 70ms körül mozog. 6ms az encode, 10ms a transfer és 20ms a decode (100mbps esetén). Gondolom a kontrollerekre is elmegy 10-20ms többi meg az apróságok :D
  Az ALVR forkos JackD83 írta hogy javított a követésen, de itt mérlegelni kell hogy merre tolja el a csúszkát a legprecízebb követés és az alacsony késleltetés között.
  Ezért is van az hogy a normál ALVR release-ben kicsivel jobb késleltetést lehet elérni.
  Amúgy most felnéztem az oldalára és kijött már időközben V4 és V5 is: [link]

  Este telepítem is a V5-öst mert ez az FFR nekem érdekes lehet mert pár játékban vissza kellett vennem a fix 72 FPS miatt: [link]

  [ Szerkesztve ]

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • abydos

  aktív tag

  (#22022) qqzs és (#22025) s7evcsenko:

  Ez a cross-buy dolog nem egy annyira hűderégi jelenség, de úgy látszik ezt már alanyi jogon értelmezik néhányan. Holott a Microsoft kezdte igazán beépíteni a köztudatba pár éve, hogy az Xbox One játékait megkapjuk PC-re is ingyen. És ennyi, ezt is alig ismerték páran.
  De mi van a többi kiadóval? Hát az, hogy mindent meg kell újra venni. Meg kell újra venni konzol-PC-n. Hiába veszed meg az egyikre. Láttál már olyat, hogy megvetted a Skyrim super special edition PS3-ra, és végül megkaptad Steamre is? Pedig megvetted már egyszer. Sőt, Ps3-ra megvettél egy játékot vehetted meg újra PS4-re. Ugyan ez volt PS2-PS3-nál. Ugyanez van PC-n is. Megveszed Uplayen, adhatsz ki rá pénzt, hogy meglegyen steamen.
  De soroljatok még fel a Microsofton és az Oculuson kívül olyan kiadót, aki engedélyezi a Cross Buy-t.
  Steam? Nem. Origin? Nem. Ubisoft? Nem. Epic Games Store? Nem. Sony? Nem. Google? Nem. Apple? Nem. Nintendo? Nem. Squere Enix? Nem. Bethesda? Nem. Namco? Nem. Sega? Nem. Blizzard? Nem. Acitvision? Nem. Viveport? Nem. Gog? Az meg egy másik történet, de ő sem ad neked steam kulcsot.
  Szóval lehet tudtok egy-kettőt mondani, de azok nem nagy nevek lesznek, mert azokat már felsoroltam.

  Ennek fényében, tényleg az a problémánk, hogy prémium szolgáltatáson akarják tartani a Questet prémium áras (ami még így se drága) játékokkal? Vagy hogy néhány fejlesztő úgy gondolja, hogy ő bizony eladja megint a cuccát? Ő döntése. Te pedig szavazhatsz a pénztárcáddal, hogy szimpatikus-e a lépése, vagy nem. Még a kétórás tesztidőd is ott van, ha nem kell, visszakéred. Ennyire ne akarjunk már mindent ingyen, így is többet kapunk, mint más kiadóknál.

  (#22029) a2d2 Beat Sabernél nem az van, hogy hűde sokat dolgoztak a Quest verzión.
  Hát de: [link].

  Nos, akkor úgy van, lehet tényleg sokat dolgoztak rajta. Fotelhuszárokként viszont nem tudjuk leellenőrizni, hogy ez igaz-e. De ezt ne mi döntsük már el, még akkor is, ha látszólag nem. Lehet azért nem látjuk, mert tényleg sokat dolgoztak rajta, hogy ugyanazt az élményt nyújtsa és ne legyen különbség. Továbbá ja, kicseszés lett volna velem, aki Steamen vette meg a játékot, mert annak idején csak ott volt még elérhető.

  Mondom ezt úgy, hogy én sem csipázom a BS-es srácokat, tényleg nem, egyetlen egy sajtómegkeresésemre se voltak hajlandóak még csak válaszolni sem. Van pár magas lovon ülő fejlesztő, ők tuti ott vannak, de nem azért, mert nem érdemlik meg, többet tettek a VR-ért, mint mi itt valaha is fogunk tudni, összesen.

  VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :) // I74770K, RX480, Oculus Rift S, Quest

 • Jacek

  őstag

  Elmész bizonyos kulcsáruló oldalra és megveszed 22 euroért a BeatSabert volt a múltkor 18-is..

 • Jacek

  őstag

  Elöször akartam írni mekkora baromség ez a külön meg kell venni questre a progikat, de aztén írás közben le esett hogy az nem PC hanem egy másik platform.. így meg ha valamelyik fejlesztő oda adja az ajándék!

 • a2d2

  őstag

  PC-re a Skyrim-et és a Falloutot greenmangamingen keresztül vettem.
  De most natívan Questre vettem volna a BS-t hogy ne legyünk PC-hez kötve és hogy alacsony maradjon a lag mert itt tényleg fontos.
  Ez a moonrider nyílt forráskódú. Ránézek majd ha lesz időm mert szerintem nem lenne nagy kaland átírni offline módra lokálisan tárolt számokkal inkább a ranglistánál lehetnek problémák.

  @abydos: engem aztán nem érint a cross buy sem BS-nél. Dyingsoul hozta fel ezt az egész témát mert kiakasztotta hogy én 20-ért megvettem volna de 30-ért már nem innen indult az egész. Ti akkor leperkáltátok az 50-60 dollárotokat érte, szívből kívánom hogy legyetek boldogok vele. Én nem fogom 30-ért sem megvenni. Ezzel szerintem zárható ez a téma.

  [ Szerkesztve ]

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • abydos

  aktív tag

  Ja és elfelejtettem erre a részére válaszolni: A Fallout 4 VR eredeti ára 60 Euró volt Steamen. Sőt, mondok jobbat, most is annyi. Mindezt úgy, hogy szar az optimalizáltsága, kezdetben hónapokig nem működött Riften és bár javítottak rajta, még mindig nem tökéletes. A legalacsonyabb ára 15 euró volt. Az, hogy te egy szürke vagy valahonnan bankkártyával lopott példányt megvettél 10 dollárért, az nem a játék eredeti árát jelenti. (Ha a Viveportosat vetted, azt meg a HTC fizette ki valójában, nem te, az ajándék volt).

  Szóval még ilyen szempontból se jó a példád, mert majdnem két éves játék és még mindig 60 euró, és ezt is valaki megvette már ugyanennyiért PC-re, konzolokra, Steamre, Bethesda oldalon és soha, egyszer sem kapott ajándék másolatot, de még kedvezményt se.

  Szerk: Közben látom Greenmangamingen vetted. Az a 10 euró úgy jöhetett össze ott is, hogy már nem vesz senki Fallout 4 VR-t, ezért a Greenmangaming adott egy nagyobb pénzeszsákot a Bethesdának, akik ezért mennyiségi alapon olcsóbban adták a kulcsokat a Greenmannek. Így valójában ha te vetted volna a Bethesdától, nem ennyibe kerülne, a Greenman pedig lenyelte a kockázatot, aztán árusítja ki a kódokat, lehet olcsóbban, mint vette, csak szabadul meg tőle. Szóval még mindig egy piac torzított árral példálózol.

  [ Szerkesztve ]

  VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :) // I74770K, RX480, Oculus Rift S, Quest

 • a2d2

  őstag

  Greenmangaming szerintem egy totál hivatalos oldal. Most visszanéztem 9,5 Font volt szóval kicsit több mint 10 euro.
  Ez egy 76%-os akció volt, Steam sale volt épp akkor, csak erre jöttek még rá a greenman-es akciók, kiegészítő kuponokkal. Azután ismét visszaállt 60-ra de eszembe nem jutna annyiért megvenni. ugyanígy vagyok a BS-el is, ha azt leakciózzák 76%-al szóljatok mert egyből veszem. Nem értem mit nem lehet ezen megérteni.

  Más:
  Ha valaki most venne Questet ismét bement 400 euro alá: [link]
  Én is így vettem hogy össz-vissz az elemek hiányoznak belőle és karcmentes.
  Bár lehet mindjárt jönnek az okosok hogy 150e-es szemüvegnél képes vagyok 10e Ft-on szarozni.

  [ Szerkesztve ]

  A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

 • abydos

  aktív tag

  Ok, lehet én sem értem amit írsz, de úgy látom te se, amit én írok.

  VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :) // I74770K, RX480, Oculus Rift S, Quest

 • qqzs

  őstag

  Mondok kettot Google play es apple appstore. Ha megveszel valamit egy android mobilra az masik android mobilon tableten megy ha megveszel egy appot iphonera az megy ipaden is plusz meg ott a family account a családon beluli megosztas. En ehhez szoktam es 5euro felett mar szivom a fogam. Ebbe a vilagba jott be szamomra a Go egy androidos vr szemuveg ami kb tartotta is az arszintet majd jott a quest a 30euros hujesegevel amikor egy par gombbal tobb meg egy kontrolleler. Azt meg mar rendszerszinten le kene kezelni hogy hol a fej. De leginkabb a wonderend huztam fel magam. Ugyanaz az app dupla aron.

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  Ha te megteheted azt, hogy veszel egy kábeles és egy kábel mentes VR eszközt (vagy ráfizetéssel váltasz, cserélsz stb), akkor a 2x 30$ sem vág földhöz...
  Ha van egy saját terméked azt teszel vele amit akarsz. A termék minősége magáért beszél, vagy olyan jó, hogy sokaknak kell vagy eltűnik a süllyesztőben. BS kapcsán az első esetről beszélünk, ez ennyire egyszerű. Nem kell keresni az indokokat. Megy a szekér, mert amit letettek az asztalra az jó. Nekem sem tetszik és én sem szívesen venném meg 2 eszközre, de más platform. Gondolom ha valamit kiadnak PC-re meg PS4-re és te megveszed PC-re akkor elvárnád, hogy PS4-en is játszhass vele... Nem sok játékot ismerek ami így működik PC-PS4 kapcsán például. De említhetném a Wii vagy Nintendo játékokat. Más platform.

  UI.: Hamarabb írtam, mint végigolvastam mindent. Lerágtuk ezt a csontot is. :R

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • De mi a fenéért nem torrentezted már le valahonnan? Én komolyan nem tökölnék ennyit a helyedben. Ha annyira kell, de épp nincs rá keret, akkor go ... nem kell róla tudni senkinek.

  "A moderációs elvek soha nem objektívek, mindig óriási teret adnak a moderátoroknak, a moderátorok pedig mindig saját szubjektív elfogultságuk szerint, részrehajlóan moderálnak."

 • s:zozo

  tag

  "Akkor maradjunk a Fallout 4 VR-nál. Ezt 10 euroért vettem. Beat Saber 30 euro. Nézd meg a két játék tartalmát. Ennyi."
  valahol itt a lényeg szerintem, de ez sem jó összehasonlítás. Ne a tartalmat nézzük csak könyörgöm. Nagyon sok tényező szerepet játszhat (idő, tartalom, élmény) hogy egy játék mennyibe kerül. Bele sem kezdek a felsorolásba, mert tényleg sok. Azt pedig mindenki eldönti, hogy a sok tényező alapján neki mennyit ér a játék. Ezzel csak azt akarom mondani hogy szerintem senkinek sincs igaza, mert mindenki a saját értékei alapján dönt egy játék vagy eszköz megvételéről.

 • s7evcsenko

  addikt

  Hogy jön ide a PS3 vs steam? Ez két külön cég, két külön acc...
  A Rift és a quest egymás mellett futnak, egy cég, mind a kettő aktuális technika, nem egyik a másik leváltása, egy acc, egy kliens.
  Ennek 1 célja van, a pénz, nem kell ezt szépíteni, amit én el is fogadok, de nem állok be a sorba. :B
  A PS3 vs PS4, xbox 360 vs one újra vásárlás meg egy ugyan ilyen gerinctelen húzás volt, hőbörögtek is rendesen a felhasználók eleinte... aztán jobb híján beletörődtek.
  Ettől ez még nem lesz szebb számomra sajnos.
  Oculusék meg boldogok, hogy vannak sokan, akik nem így gondolkodnak, mint én, hanem vásárolnak rendületlenül. :R

  (#22041) Dyingsoul:
  "Ha te megteheted azt, hogy veszel egy kábeles és egy kábel mentes VR eszközt (vagy ráfizetéssel váltasz, cserélsz stb), akkor a 2x 30$ sem vág földhöz..."
  Azért ezt remélem nem gondoltad komolyan. :B
  Amúgy meg itt nem is a földhöz vágásról van szó, hanem az elvről.

  Ám ezen tényleg nem fogunk összeveszni, nem egyformán gondolkodunk, és ettől szép a világ. :B
  :R

  [ Szerkesztve ]

 • Dyingsoul

  Topikgazda

  Az a baj, hogy tartalmat ír, de igazából grafikát és komplexitást ért alatta. A tartalmat a modderek és a community adja. A nem is tudom hány ezer vagy tízezer szám bőven több tartalmat jelent, mint a Fallout 4... Az egyéb modokról meg ne is beszéljünk... Ha bírod, sokkal több órát is bele pakolhatsz mert ide folyamatosak készítik a jó tartalmat. Kb, mintha hetente 2-3 DLC jönne a Fallout 4-hez. Ha valaki próbálná sem tudná végigtolni az összes eddig elkészített számot mert mire végére érne már kijön még egyszer annyi szám...
  Nincs benne annyi féle modell és textúra, mint a Fallout 4-ben, de sokkal több kombináció és játékóra van a BS-ben. Ha Fallout 4-gyel 1200 órát el tudsz tölteni, BS-el 2400-at is.

  (#22044) s7evcsenko: UGyanaz a cég, két teljesen különböző terméke. Nem ugyanaz az oprendszer fut alatta. Teljesen más platform. Nem ugyanazok a szoftverek vannak mindkettő store-jában.

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • s:zozo

  tag

  A lényeg, hogy személy szerint nálam is volt olyan VR-s játék, ahol vártam egy akcióra és amikor megvettem elszégyeltem, magam, hogy nem teljes árat fizettem a játékért.
  Szerintem még ott a probléma, hogy sokan le írják, hogy milyen hitvallással vesznek játékot, pedig ahogy fentebb írta valaki torrentezze le, nem érdekel, csak ne hangoztassa, hogy milyen okból teszi ezt.

 • s7evcsenko

  addikt

  Véletlenül nem azért nem ugyan az az oprendszer fut alatta, hogy lehessen csinálni még egy fület a store-ban? :B
  Mert azért azt kétlem, hogy ehhez mindenképp kellett egy teljesen új, teljesen más oprendszert csinálniuk muszájból!

  (#22046) s:zozo:
  Azért az se normális dolog, hogy valaki fekete bárány lesz, csak azért mert tudatosan vásárol, és nem vesz meg mindent első nap teljes áron.

  [ Szerkesztve ]

 • s:zozo

  tag

  ezért írtam, amit írtam és hogy senkinek sincs igaza

  [ Szerkesztve ]

 • Raymond

  félisten

  "Véletlenül nem azért nem ugyan az az oprendszer fut alatta, hogy lehessen csinálni még egy fület a store-ban?"

  Termeszetesen nem. A Rift S egy PCVR megoldas (Windows, DX, OGL, Vulkan, bivalyeros CPU es GPU) a Quest pedig egy Snapdragon 835 (Android, OGL ES, mobil SoC).

  Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Hozzászólok Aktív témák