Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Ear001 #39183 üzenetére

    ""A Plex, Roon, Audirvana meg elfut kábé bármin is, kár ide hozni példának."

    Na, azért ne nézzük ezeket annyira le. A PLEX konkrétan kliensoldali jellemzőktől függően on-the-fly transzkódol szerver oldalon, és ez bizony nagy felbontás+10bit+Atmos stb forrásnál proci-igényes feladat. Jó eséllyel teljesítmény-igényesebb, mint az amatőr célokra használt Photoshop tipikus folyamatai. Én pont azért cseréletem le 2017-ben a korábbi gépet, mert a plex már nagyon szaggatott rajta 4K-s videóknál (mégegyszer: nem sima 4K-s videólejátszásról van szó, hanem on-the-fly videó transzkódolásról).
    Ami az audirvana-t illeti, tegyél be neki egy (szintén on-the fly) PCM->DSD256 konverziót, és nézd meg mi történik. A Roon-t pedig agyon DSP-zheted, amire szükség is lehet pl. fejhallgatóknál (cross-feed, parametric EQ, stb... ízlés kérdése).

    Az ARM-mal kapcsolatos megjegyzéseid korrektek és egyetértek, inem véletlenül van nekem is egy (khm... elég drága) 2023-as MBP-m. Persze hogy gördülékenyebb,, stb. Én nem is mondtam, hogy önmagában nem SOKKAL jobb az ARM-os Apple-architektúra, hanem, hogy vesse össze az árával és az igényeivel. A fotós használatra tuti kell egy megfelelő monitor, ami vagy adott neki, vagy nem. Az M1-es és M2-es gépek képe (is) RONDA a nem-retina kijelzőkön, ezt határozottan állítom (és ezzel nagyon sokan egyetértenek, bár szerintem ennek a rondaságnak nincs köze az ARM-hez, hanem inkább a "modern" MacOS-ek tulajdonsága, mindegy mi van alatta). A "megfelelő" monitorért mélyen a zsebbe kell nyúlni, egy 27 colos iMac-ben pedig ott van eleve. Írja itt egy fórumtárs, hogy vár a 27-es inteles iMac alternatívájára. Nem véletlen, szerintem nála sem.
    HA jó áron kapja meg, akkor - akár ha csak 2 évig is - de használható és jó alternatíva. Nem hulladék. Csak ennyit állítottam, nem azt, hogy nem jobb gép az M1/M2 mini (megfelelő monitorral).

Új hozzászólás Aktív témák