Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz a.gabriel #29432 üzenetére

    Szia, szerintem eléggé nyűgös konfigba fogtál. Az audiophile linux és társai lényege, hogy spéci kernellel, kicsit más erőforrás-elosztással és latency-kkel próbálják támogatni a hallgatózás élményét. Hogy ezeknek van-e értelme, vagy nincs, én arról nem mennék ölre senkivel, de aki ezeknek (feltételezett) előnyeit úgy gondolja, meghallja és élvezni akarja, az natívban kell, hogy futtassa ezen oprendszereket, nem pedig VM-ben.

    Nos, ha már virtualizációnál vagyunk, a Matrix kártyádat a hypervisor-nak először is ki kell tudnia publikálnia a VM-ed felé, hogy az 1:1 lássa és a host egyáltalán ne üljön rajta, ott csak egy buta bypass van. Ez már félmegoldás, más, hogy képes-e erre a VMWare. Csípőből azt mondanám, miért is lenne, de lehet, mákod van. Így látni fogja a VM-be tett OS a karit, MAGÁT A KÁRTYÁT, nem az emulált valamit ... az arra tett külső DAC-ot is, de itt meg is szűnt a móka java, a sztori másik felét az életbe nem pótolod be egy VM-ből (lásd első mondatok).

    Sajnos vagy sem, ha hiszel az ilyen audiophile linux dolgokban, natívan kell őket a gépen futtatnod. Tesztelni tesztelhetsz, nyomogathatod, milyen a kezelése, stb stb, tanulni jó a VM, de a végén natívba kell feltenned a zenelejátszásra dedikált vasra.

    Én ilyen célra Volumio-zok, Raspberry Pi4-en, I2S kimenetre reclocker és arra balanced HDMI out PS Audio formátumban, így megy az I2S jel a külső DAC-ba, mondjuk egy Matrix Audio X-Sabre Pro-ba, Volumio-ban pedig csak I2S-re állítom a kimenetet, hálózatról pedig a NAS-ról játszik a gép és ollé. Egy ilyen konfig általában.. hogy is mondjam.. büntet. :K

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák