- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Fedora Linux
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ubiquiti hálózati eszközök
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Linux kezdőknek
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Béta iOS-t használók topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ennyit a kijárási korlátozásról.
GreenGo Budapest
🗺 A 6800 forintos napidíjtól megtáltosodtak a GreenGok, az elmúlt hetekben bejárták veletek szinte az egész országot. Hoztunk néhány érdekességet a kalandozásokból, ti pedig meséljetek még!
🚗 volt, aki 3 teljes napig járta az utakat egy hűséges autóval
🚗 volt, aki több, mint 600 kilométert tett meg egy nap alatt
🚗jártatok Szolnokon, Nagykanizsán (Balatonkerüléssel együtt), szinte minden jelentősebb balatoni településen, a Balaton-felvidéken, Szegeden, Kecskeméten, Székesfehérváron, Gyöngyösön, Győrben, és persze a környező megyék (Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád) minden városában
🚗 kiderült, hogy a kis eUp-okkal szinte az egész ország bejárható, a töltést mindenki ügyesen megoldotta -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Depression #25749 üzenetére
Ez engem is bosszant, hogy ráállt a témára a Föld összes tudósa de alap dolgok csak hónapokkal később derülnek ki a vírusról (amikor már lement a járvány első hulláma).
Valami nem stimmel itt. -
radi8tor
MODERÁTOR
Egy kis lazaság: Korona autódiszkó.
"Deutschlands erste Auto-Disco: 250 Fahrzeuge mit je zwei Personen dürfen mitfeiern – vorausgesetzt man hat im Vorverkauf eine Karte bekommen. Aussteigen darf nur, wer auf die Toilette muss, "getanzt" werden darf nur im Auto. Die Hygienemaßnahmen überzeugten auch das zuständige Gesundheitsamt und so erlaubten sie die Veranstaltung. Drei Stunden dauert die Party. Die Musik wird vom DJ-Pult per UKW-Frequenz direkt in die Autoradios gesendet. Doch die vielen Lichthupen, das laute Radio und die zusätzliche Beleuchtung im Inneren fordern bei dem ein oder anderen irgendwann ihren Tribut. Viele Batterien schwächelten und die Männer von der Aufladestation hatten allerhand zu tun."
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #25524 üzenetére
Akkor ha mirelit nyalogatás előtt szappant veszek a számba az véd?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tom_tol #25476 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de egy ilyen értékelhető tesznél nagyon nem mindegy hány napja kapta el a fertőzést, stb. Ezt meg laboron kívül elég nehéz megmondani. Azt meg gondolom nem vállalná senki hogy egy kísérlet miatt megfertőződjön. Nem ér ennyit az egész.
Nemrég kiderült, hogy a különböző felületeken messze nem olyan jól fertőz mint először mondták. Pl egy kilincs akkor fertőz ha valaki pont a tenyerébe tüsszent előtte, aztán a másik megnyalja a kilicset.
Ajándékok: persze persze. Mellesleg fagyit már márciusban is árultak mégsem pusztult ki fél Budapest.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
windlord #25303 üzenetére
Elég naiv vagy ha azt gondolod így fog működni a szoftver.
"A személyes ellenőrzésre akkor kerülhet sor, ha a szoftver kijátszásának gyanúja merül fel, vagy ha az érintett személy a szoftver használatát elmulasztja."
Magyarán random időközönként be kell valamit pötyögni a telefonba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #25292 üzenetére
Pont hogy elolvastam, bár ne tettem volna.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ajándékok #25254 üzenetére
Számomra nem kényelmetlen, de nagy pofáraesés lesz nektek belőle ha nálunk "csak" 10%-al növekedett ez a szám.
Ezért mondtam, hogy ne dobálózzatok vele.Húzogasd a slidert az oldal közepén (Map of z-scores by country) és nézd Magyarország színének változását (spoiler: nem változott a halálozási ráta elmúlt évekhez képest).
-
radi8tor
MODERÁTOR
Michael Jackson - Heal the world (2020)
bopeti98: átérzem a problémádat. Nekem 1 hónapja esett ki az egyik tömésem. Nem ér meg nekem 50-60k-t ennek rendbetétele jelen körülmények között.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #25019 üzenetére
Roche is megkapta az engedélyt a 99,81% pontos tesztjükre.
These fully-automated systems provide SARS-CoV-2 antibody test results in approximately 18 minutes.
Clinical data for this total antibody test*:
99.81% Specificity achieved through the testing of 5272 samples:
No cross reactivity found in 80 samples from individuals with past infection to common cold and other coronaviruses.
100% Sensitivity >14 days after PCR confirmation -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Gubu0101 #24979 üzenetére
Valami ilyesmit hiányoltam, amit kiírt az Óbudai rendelőintézet.
"...
A Rendelőintézetbe való belépés csak arcmaszk viseletével történhet, ezt követően kötelező a kézfertőtlenítés. Munkatársaik ezután ellenőrzik a testhőmérsékletet és kikérdezik a beteget.
A szakrendelés előtti várakozás során kötelező megtartani mindenkitől a legalább 2 méteres távolságot." -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Meggyi001 #24950 üzenetére
Én erre is pozitívan tekintek, ha a két szám kiegyenlítődik vagy BP kevesebb lesz, akkor lesz remény az enyhítésre. Ez azért eléggé egy szar helyzet így hogy külön vették a fővárost és körzetét vidéktől - ahol kezdenek kialakulni gócpontok.
Mondjuk tény, hogy ebből nehezebb lesz grafikont készíteni, de szerintem azok a társaságok továbbra is megkapják az adatokat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Kékes525 #24940 üzenetére
Szerinted melyik vált ki jobb hatást az emberekből?
Az ha folyton rettegésben tartják őket a vírustól vagy egy ilyen videó amiben elmondták a görbe azért ilyen jó nálunk is mert időben hoztak jó intézkedéseket, amiket be is tartottak az emberek. Valamint a járvány amúgy is gyengül 70 nap után ha hoznak intézkedést ha nem. (utóbbi esetben természetesen több halálozással jár de a végeredmény ugyanaz: lefut) -
radi8tor
MODERÁTOR
Nyárra eltűnhet a korona - Magyarósi Csaba videó
thx geresics
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
nobela #24868 üzenetére
Azt próbáltam mondani ezzel hogy nálunk sokkal gazdagabb országokban még szarabb állapotok vannak. Az angliában élő magyarok haza járnak orvoshoz, mert ott annyira gázos a helyzet.
Mi magyarok szeretünk mindennel elégedtlenek lenni.Tavaly május elején is ilyen hangulatod volt vagy a nyaralást tervezgetted?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ezekiell #24847 üzenetére
Mázlid van hogy mobilról vagyok.
Kereskedelmi TV-k nem jótékonysági szervezetek. Nézettségből élnek.
Itthoni halálozási adatok alapján minden évben lehetne ilyen médiafelhajtást csapni szinte bárminek. Jövőre talán Európában is a kórházakban terjedő rezisztens baktériumokról lesz szó, ami USA-ban elég sok fejfájást okoz.
Covid miatt legalább kevesebben haltak meg itthon mint általában szoktak az év ezen időszakában. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #24840 üzenetére
Szinte minden szavaddal egyetértek!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dyingsoul #24739 üzenetére
Én nem látom az önzetlen összefogást ebben. Inkább azt látom, hogy a politika most nagy hasznot húz ebből az egészből. Klímaváltozás ellen nem lépnek, mert a lobbi nem engedi. Itt most felülírtak minden szabályt és bármit léphetnek.
Németországban közelegnek a választások, Merkel esélytelen volt a győzelemre, most ő lett a nagy megmentője mindenkinek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dyingsoul #24734 üzenetére
Te is felületes vagy a témában még mindig. (egyetlen egy Twitter bejegyzésre alapozol) ubyegon is mondta, hogy azért kellett ennyi teherautó mert nem fér bele annyi koporsó. Továbbá az alábbi cikk kitér arra, hogy eltérő helyekre szállították őket.
[link]
A convoy of at least 10 military trucks was filmed passing through the city Wednesday night.
They were transporting 61 bodies to cremation sites in 12 Italian towns, including Modena and Parma, the national newspaper Corriere Della Sera reported.Azért kellett katonaságot bevetni, mert a helyi temetkezési vállalkozóknak nem volt kapacitásuk elvinni őket más városokba.
(Bergamo-Modena: 200 km, Bergamo-Parma: 166 km)The city's crematorium, which has been operating 24/7, can cremate only 25 people a day, L'Ecio Di Bergamo added.
...
There is a long waiting list for burials, and coffins were stacking up at two hospital morgues and a cemetery morgue. -
radi8tor
MODERÁTOR
Magyar mentősök (és Budapest feltűnik) Queen karanténvideójában
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ubyegon2 #24682 üzenetére
Egyetértek veled, de ez még nem ad moderálásra okot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Depression #24635 üzenetére
Édesanyámat elvitte a rák pár éve (60+ éves korában). Apám retteg a vírustól, már februárban elbarikádozta magát a házába, bevásárolt 2 hónapra. Most én járok hozzá néha zöldséget vinni (húst tud rendelni meg más tartósat).
Az elme és a negatív gondolatok amik legjobban meg tudnak betegíteni, a rettegés pedig megágyaz a betegségneknek, mivel a tested engedelmeskedik az agyadnak és megadja neki amit akar. Ha nem félsz attól ami bekövetkezhet máris jobbak az esélyeid.
Mondok egy egyszerű példát: autóbalesetben ha felkészülsz a csattanásra és befeszíted az izmaidat hogy tompítsd a becsapódást tuti eltöröd pár csontodat. Viszont ha ellazítod magad, akkor jobbak az esélyeid.
Ez nem azt jelenti hogy ne védd magad kesztyűvel vagy maszkkal, hanem azt akarom mondani, hogy csak rontja az esélyeidet a mindennapos félelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Milyen monitort vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest