Windows 7: cégeknek már szeptembertől

A Microsoft mennyiségi licencekkel rendelkező vállalati ügyfelei már szeptember 1-jétől hozzájuthatnak a Windows 7 operációs rendszerhez, hogy felkészülhessenek annak bevezetésére – jelentette be a szoftvervállalat a ma kezdődött globális partnerkonferenciáján, New Orleansban. A cég azt is közölte, hogy a frissítési garanciával nem rendelkező üzleti vásárlók számára hat hónapig legalább 15 százalék kedvezményt ad a Windows 7 Professional upgrade kiadásának árából.

Az, hogy a vállalati felhasználók korábban, még a hivatalos bemutató előtt hozzájuthatnak a legújabb Windowshoz, bejáratott gyakorlat. A Vista esetében két hónappal a termék széles körű piaci bevezetése előtt kezdődött meg a mennyiségi licencszerződéssel rendelkező cégek kiszolgálása; ezek az ügyfelek most is közel két hónapnyi előnyt kapnak, hiszen – amint az ismert – a Windows 7 premierje október 22-én lesz. A Vista ugyanakkor a gyártásra kész ún. RTM (release to manufacturing) változat elkészülte után három héttel már a vállalati ügyfelek rendelkezésére állt, a Windows 7-nél valamivel hosszabb idő, egy-másfél hónap telik majd el az RTM július második felére tervezett kiadása után.

A múlt héten egy orosz blogger Twitter-bejegyzését forrásként használva több szaklap is azt írta, hogy a Windows 7 már július végén, közvetlenül az RTM elkészülte után a vállalati ügyfelek rendelkezésére áll majd – ez a hír megalapozatlannak bizonyult.

Egy most publikált vizsgálat szerint egyébként a vállalatok 60 százaléka egyelőre nem tervezi a Windows 7 bevezetését. E cégek elsősorban a migráció időbeli és pénzügyi vonzatait, illetve az esetleges kompatibilitási problémákat jelölték meg a kivárás fő okaiként.

Azóta történt

  • Nincs még kész a Windows 7

    A hétvégén kiszivárgott verzió nem a végleges. A Microsoft be fogja jelenteni, ha elkészült a kiadásra kész változat.

  • Még ma elkészül a Windows 7 RTM?

    A Microsoft publikálta az új operációs rendszer elérhetőségének részletes menetrendjét, de az RTM kiadásának időpontjáról nem beszélt. Egy szaklap úgy tudja: ma lesz a nagy nap.

  • Elkészült a Windows 7!

    Befejeződött az új operációs rendszer, illetve a Windows Server 2008 R2 fejlesztése. A hivatalos premier október végén lesz, de a gyártók már most hozzájuthatnak az RTM-hez.

  • Kampány indult a Windows 7 ellen

    A Free Software Foundation vállalatok vezetőit igyekszik rábírni arra, hogy a Microsoft termékei helyett válasszák inkább a szabad szoftvereket.

Előzmények