Hivatalos: október 22-én jön a Windows 7

A Microsoft tegnap a tajpeji Computex szakkiállításon bejelentette: következő operációs rendszere július második felében elkészül. A Windows 7 végleges kódját, az ún. gyártásra kész, vagy RTM (release to manufacturing) verziót ekkor kapják meg a szoftvercég partnerei, a piaci bevezetés pedig október 22-én kezdődik, azaz – összhangban a korábban közölt menetrenddel – a termék az ünnepi szezonra már a boltokban lesz. A Windows Server 2008 R2 is ugyanekkortól lesz elérhető – közölték.

„Ahogy azt már korábban többször mondtuk, a minőség a legfontosabb. A céldátumokat mindig csak akkor tesszük közzé, ha már világosan látjuk, hol állunk a fejlesztési ciklusban, és úgy gondoljuk, azokat megoszthatjuk az ügyfeleinkkel és partnereinkkel. Remek visszajelzéseket kaptunk a partnereinktől, akik izgalommal várják, hogy az ünnepi szezon előtt megkezdhessék a Windows 7 forgalmazását” – állította a kiállításon elmondott beszédében Steve Guggenheimer, a Microsoft OEM-üzletágának vezetője.

Guggenheimer a rendezvényen hivatalosan bejelentette azt az ingyenes frissítési programot is, amelynek részletei már hónapokkal ezelőtt kiszivárogtak. Az akció várhatóan Windows 7 Upgrade program néven június 26-án indul, és az előretelepített Vistát futtató számítógépet vásárlók számára ingyenesen biztosítja a Windows 7-re történő upgrade-et, amikor az új operációs rendszer megjelenik. E részletek azonban egyelőre nem hivatalosak, az ezekről szóló bejelentést későbbre ígérte az üzletágvezető.

A szoftvervállalat hagyományos kiadási menetrendjét ismerve feltételezhető, hogy a Windows 7 kiadásainak magyar nyelvű változatai – ahogy a Windows XP és a Vista esetében is történt – a hivatalos bemutató után nagyjából egy hónappal, azaz november végén válnak elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények