Egyszerű lesz drágább Windows 7-re váltani

A Microsoft a múlt pénteken nyilvánosságra hozta, hogy mennyibe kerül majd a váltás a Windows 7 drágább kiadásaira az ún. Windows Anytime Upgrade (WAU) program keretében. E program célja, hogy leegyszerűsítse az átállást az október 22-én megjelenő operációs rendszer egyszerűbb verzióiról a több szolgáltatást nyújtó változatokra. Erre a vállalat szerint leginkább abban az esetben lehet szükség, ha a felhasználó idővel olyan funkciókat is szeretne használni, melyeket a számítógépére előtelepített kiadás nem támogat.

Anytime Upgrade ár euróban Dobozos upgrade ár euróban*
Windows 7 Starterről Home Premiumra 74,99 119,99
Windows 7 Starterről Professionalre 184,99 285
Windows 7 Starterről Ultimate-re 204,99 299
Windows 7 Home Premiumról Professionalre 179,99 285
Windows 7 Home Premiumról Ultimate-re 189,99 299
Windows 7 Professionalről Ultimate-re 134,99 299

* Ezek az árak a Windows 7 „E” kiadás törlése miatt még változhatnak.

A váltáshoz egy frissítési kulcsra lesz szükség, melyet kiskereskedőknél dobozban lehet majd megvásárolni, illetve néhány országban (Ausztrália, Belgium, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc és Svédország) az interneten is. Mivel a Windows 7 telepítésénél a kiadásváltáshoz szükséges minden állomány felkerül a merevlemezre, telepítőlemezre nincs szükség, csak el kell indítani a programok között található Anytime Upgrade alkalmazást, és be kell gépelni a kódot. A Microsoft szerint a frissítés – mely érintetlenül hagyja a telepített szoftvereket, a fájlokat és a beállításokat – körülbelül tíz percig tart.

Windows 7 Family PackA vállalat egyben azt is bejelentette, hogy a Windows 7 speciális kiadása, a több gépet használó családoknak szánt Home Premium Family Pack az Egyesült Államokban 149,99 dolláros javasolt fogyasztói áron kerül forgalomba. E pakk három darab operációsrendszer-licencet tartalmaz, így jóval, közel 210 dollárral olcsóbb, mintha ezeket önállóan vásárolná meg a felhasználó, darabonként 119,99 dollárért.

A Windows 7 Family Pack azonban csak a „készlet erejéig” lesz elérhető, ráadásul csupán néhány régióban. A Microsoft azt egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mely országokban dobja piacra ezt a kiadást, de az egyik megbízható szakmai blog úgy tudja, hogy Európában a premier idején nem, legfeljebb 2010-ben válik majd elérhetővé ez a konstrukció.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem lesz európai Windows 7

    A választóképernyő tűnik a legjobb megoldásnak, már csak Brüsszelnek kell elfogadnia. A Microsoft megpróbálja kitalálni, mit akar az Európai Bizottság.

  • Elkészült a Windows 7!

    Befejeződött az új operációs rendszer, illetve a Windows Server 2008 R2 fejlesztése. A hivatalos premier október végén lesz, de a gyártók már most hozzájuthatnak az RTM-hez.

  • Európában drágább lesz a Windows 7

    Szokás szerint többe kerül majd a kontinensünkön az operációs rendszer, és most kizárólag teljes verziót lehet majd vásárolni.