Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csakénvagyok
őstag
Teljesen érthető. Nem akarják hogy esetlegesen drágább laptopokra, esetleg PCkre is rányomják. Csak azt nem értem miért nem csinálták úgy meg hogy ne is menjen rá?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk sztem mehetne még a notebook piacra is simán. Csak akkor, már nem tom, hogy mennyi értelme lenne.
Véleményem szubjektív...
-
Morden24
nagyúr
az OEM-ek akkor használhatják a Startert, ha a kiválaszott netbook 10,2 hüvelykes vagy annál kisebb képernyővel rendelkezik, maximum 1 gigabájtos a memóriája, merevlemeze nem nagyobb 250 gigabájtnál (SSD esetében 64 gigabájtnál), az egymagos processzor pedig legfeljebb 2 GHz órajelű
Azért mondjuk egy 512 megás 1,2-es single core-on nem próbálkoznék egy magasabb változattal, mert totál felesleges, ha már egyszer netbookról van szó - ellenben a Starterben egy csomó olyan "visszafogás" van, ami miatt alkalmatlan erős(ebb) hardverrel ellátott gépre.
A másik a helyigény. Egy 16 gigás SSD-vel megáldott netbook nem feltétlenül veszi jónéven a 10 gigás telepítéstDe nem is gond, az EEE-kre és társaira (amiken jelenleg is XP fut) tökéletes lesz.
Sectumsempra - For Enemies
-
tcp
tag
"ellenben a Starterben egy csomó olyan "visszafogás" van, ami miatt alkalmatlan erős(ebb) hardverrel ellátott gépre."
mondj már 1-et a korlátozások közül, ami miatt alkalmatlan nagyobb gépre???
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Nem tudom, hogy benne van-e még mindig az egyszerre max. három app egyidejű használata, de ha megnézed akár itt a comparison chart-ot, akkor látható, hogy mi minden hiányzik belőle.
De persze teljesen érthető, ha valaki a quad-core szupergépén akarja ezeket a korlátozásokat... az nyújtson be petíciót.
[ Szerkesztve ]
-
tcp
tag
nincs benne a max 3 program korlátozás, pont ezért kérdeztem, mert sejtettem, hogy erre célzol, mikor kijelented, hogy nagyobb gépen használhatatlan lenne.
Egy rakás felhasználónak szinte bármilyen gépen jó lenne a starter, a hiányzó cuccok 99%-ával simán együtt lehet élni, esetleg egy percig sem érdekel egy átlag felhasználót.
Ellenbene értelemszerűen az MS próbálja megfogni a dolgot, hiszen nem lenne túl jó üzleti húzás, hogy a saját felsőbb kategóriás cuccainak állítson korlátot (ugye a VAG csoport sem ad ugyanolyan jól kinéző, jó motorral szerelt, kényelmes belsőtérrel ellátott skodát, féláron egy audihoz képest, mert akkor a kutya sem venné a drágábbat - sznob faktort leszámítva).
-
dajkopali
addikt
"Nem tudom, hogy benne van-e még mindig az egyszerre max. három app egyidejű használata,"
Nem, ez már nincs."fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Depression
veterán
Mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy csak x számú alkalmazás futhat egyszerre.
Mindegy is, a MS nem csak magukat védik, hanem a kedves vásárlókat is. Igen, a starter egy butított változat, aki egy normális noti vesz, az kapjon is egy tisztességes windows is hozzá! Nagyon nem szeretném én sem, hogy a noti gyártók néhány dollár megspórolása miatt elárasszák a piacot a starterrel, és más formában ne is hozzák forgalomba. Ugyanis az árat nem a gyártási ktg. szabja meg, hanem hasraütésszerűen, mindenképp 9 (99) -re végződő összeget kapunk.
Aki egy átlag win7-et szeretne, annak ott lesz a Home Basic, vagy mi a szösz.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Morden24
nagyúr
Ezt nem tudtam, valahogy kimaradt. Így már más a leányzó fekvése, bár nekem még így sem jutna eszembe Starter-t venni.
További pozitívuma, hogy nyilvánvalóan olcsóbb az oem számára is, mint egy HP vagy megfelelő piacokon a HB, nem drágítja az amúgy is alacsony árkategóriás netbook árát. Ergo ez egy eléggé konkrétan pozicionált termék, semmi meglepő nincsen abban, hogy így oldják meg a terjesztést.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
Azért ez a starter elég vacak. Akkor már inkább egy ősöreg xp fusson a masinán, de ha választhatok akkor linux. Ez utóbbi kettő jobb választás....
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
foregister
tag
Win7 RC (ami ultimate) simán fut egy "moddolt" atom 1,6ghz, 2GB RAM, 32GB SSD kis eee 901 netbookon, ugyanolyan szépen mint a WinXP, persze aero nélkül. Ha valóban nem lesz 3 alkalmazásos korlátozás akkor számottevő különbség nem lesz a többi változathoz képest, csak látványban, akkor megéri maximálisan.
Az igen az nem nem
-
Depression
veterán
válasz foregister #13 üzenetére
Mi éri meg?! Aprópénzről beszélünk. Ez a vállalatoknak éri meg, mert több millió darabnál számottevő, de egy otthoni flehasználónak nem éri meg, mert azt a 2-3k Ft különbséget meg kerekítéssel letudják a kiskerek. Egy netbook vásárlónak nem lesz olcsóbb, mert starter lesz rajta. Ezt kellene már megérteni.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
David75
őstag
Ballmer a magyar politikusokhoz hasonló "rokonszenvet" áraszt bennem.Olyan az a kép hogy még a cikkről is elveszi a figyelmem.
A cikkhez hozzászólva sokan úgyis inkább felrakják az xp-t a netbook-jukra.A magyar viszonylatban meg kb csak a laptop vásárlókat érinti ez mivel ők szívnak hogy ki kell fizetniük a felárat a windows-ért mert nálunk a legritkább aki megvesz egy eredeti windows-t (Azért nem is csodálom).Mondjuk lehet kapni oprendszer nélküli vagy linuxos laptopot is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
tcp
tag
válasz Depression #14 üzenetére
a starternek több célja is van:
- megpróbálni kiszorítani az XP-t a piacról, másrészt ha a gyártók elég olcsón kapják, akkor lehetséges, hogy sikerül a linuxtól is piacot rabolni az olcsó gépeknél
- a nem változtatható kinézet nem korlátozás, hanem a nagy számítógép gyártók kérésére került be. Ezek a gyártók ugyanis az olcsó gépeiket teljesen testre fogják szabni, lesz majd Acer/MSI/Asus (stb) háttérkép, gyártói logós starbarok, mindenféle szoftver csomagok. A partnereknek tehát az a fontos, hogy kapjanak egy olcsó windowst, amit aztán a saját kedvükre csicsázhatnak (mindenhol elhelyezve a saját stílusjegyeiket, logóikat), tehetik fel a saját maguk által összeállított programcsomagokat. Ez persze nekik nem számottevő költség, de a vevő felé komplex szolgáltatással tudnak megjelenni, el tudják adni a saját és parnereik online szolgáltatásait egyszerűen, stb.
Ezeknek a követelmények szerintem a starter maximálisan megfelel, akinek meg ennél több kell, az nyugodtan választhat mást.
Egy netbook vásárlónak pedig olcsóbb lesz a Starter, mint ahogy most is van árkülönbség a különböző változatok között, az a 2-3 ezer forint különbség (valójában senki nem tudja, hogy mennyi is lesz az annyi) pont elegendő lesz ahhoz, hogy mondjuk a lélektani 100ezer alá kerüljön egy gép, és ez az olcsó szegmensben számottevő.
-
Morden24
nagyúr
válasz Depression #14 üzenetére
A netbook vásárlónak lehet olcsóbb, mert ott adott esetben számíthat (legalábbis látszik), hogy 87.000 vagy 90.000 - egy notinál viszont tényleg halál mindegy, hogy (pl.) 190 vagy 195.
-
tcp
tag
de azt azért be kell látni, hogy az MS nem éppen a magyar piachoz szabja a termékeit, azok összeállítását, stb, a szakembereik pedig valószínűleg komolyan megnézték, hogy milyen termékekre van tényleges igény azokon a piacokon, ahol nem warezzal oldja meg mindenki a dolgokat.
Egyébként szerintem van pozitív előrelépés az otthoni gépek esetében nem csak a notiknál, egyre több ember vesz meg idehaza is oprendszert, vagy egy olcsó home&student office-t otthonra.
-
attila9988
őstag
agy egy olcsó home&student office-t otthonra.
Aki ilyet vesz, annak egészségére.. Léteznek ingyen használható, teljes értékű megoldások, így aki beéri kevesebbel, drágábban, az meg is érdemli. Ez olyan mint a photoshop elements..... A gimp -el többre megyek. A photo albumkészítő vackuk helyett meg van millió ingyenes megoldás.
Tehát ma a helyzet az, hogy nem professzionális célra nem érdemes software -t vásárolni, mert van ingyen is.
Irodai programcsomagok esetében pedig egy openoffice azért meglehetősen fejlett. De még egy abiword sem rossz, és számos régi, kis teljesítményű gépet lehet még hadrendbe állítani ezek segítségével. Egy debian linux, friss böngészővel, és egy pár hasonló programmal....
De ha valaki tud egy jó érvet a butított, olcsósított kereskedelmi software -ek mellett, akkor álljon elő vele... (Nyilván a photoshop a professionális képszerkesztés területén pl utólérhetetlen, de nem is ezekről a magasságokról van most szó.)
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #24 üzenetére
De ha valaki tud egy jó érvet a butított, olcsósított kereskedelmi software -ek mellett, akkor álljon elő vele...
Egyszerű: ha az adott szoftverkörnyezetben az általánosan elterjedt verzióknál jóval kevesebb funkcionalitásra van szükségem, ergo pénzben kifejezve nem fizetek többet a felesleges dolgokért.
Most persze ha azt kérdezed, hogy miért választ valaki egy Starterrel felszerelt netbookot egy akármilyen distróval felszerelt netbook helyett, az meg egyéni preferencián és az OEM-ek kínálatán múlik. Nem mellesleg igen minimálisan növelheti a termék árát egy ilyen oprendszer.Sectumsempra - For Enemies
-
attila9988
őstag
Egyszerű: ha az adott szoftverkörnyezetben az általánosan elterjedt verzióknál jóval kevesebb funkcionalitásra van szükségem, ergo pénzben kifejezve nem fizetek többet a felesleges dolgokért.
Éppen ez az. Az ilyen funkciószegényebb software változatok általában alul maradnak az ingyenesen elérhetőekkel szemben. Tehát ez pénzben kifejezve:
Profi program ---> sok pénz, de otthonra ennyi nem kell ---> gagyi változat kevesebb pénz.
vagy
Profi program ---> sok pénz, de otthonra ennyi nem kell ---> gagyi változat még mindíg pénz, de legalább használhatatlan is ennyiért ---> ingyen program, tudja amit kell, és szabadon használható...Na melyik a jobb?
-
nyunyu
félisten
A másik a helyigény. Egy 16 gigás SSD-vel megáldott netbook nem feltétlenül veszi jónéven a 10 gigás telepítést
Na ja, mivel az osszes asztali Win7 telepito felrakja az Ultimate-hez szukseges osszes fajlt a vinyora, aztan utolag butitja magat a kifizetett szintre.
Aztan ha megveszed a nagyobb licenszet, akkor eleg megadni az uj kodot, aztan voila, van egy teljesen feltelepult Ultimate-ed, nem kell nullarol ujrahuzni.Nyilvan a Starterbol ezt kiveszik, a felesleges fajlokkal egyutt, igy joval kevesebb helyet fog foglalni.
Masreszt lesz egyaltalan abbol 64bites?
32bites Win7 eleve kisebb, mint a 64bites.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Morden24
nagyúr
válasz attila9988 #27 üzenetére
Na melyik a jobb?
Persze kellőképpen drámaian hangzik, de én nem általánosítanék így. Ez nyilvánvalóan szoftverenként és egyéni igényenként elég erősen változik.
-
aram01
nagyúr
ez az MS minden napra tartogat valami ge.iskedést
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Timyyy
őstag
"nem teljesült az a várakozás, hogy ha olcsóbban adják a fejlődő piacokon a szoftvert, akkor többen és többet fognak vásárolni, s ezt a hibát a Windows 7 esetében már nem akarják elkövetni újra."
Jéé, végre figyelnek is a statisztikákra, nem csak készítik őket...
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
FTeR
addikt
válasz attila9988 #27 üzenetére
én pl nagyon tudnék örülni egy lebutított, de nagyon oclsó photoshopnak, mert az alap funkciói még mindig jobbak/jobban használhatóak, mint más próbálkozások. ám önmagukban annyira nem jók, h megérje a teljes termék árát.
-
attila9988
őstag
én pl nagyon tudnék örülni egy lebutított, de nagyon oclsó photoshopnak,
http://www.i-store.hu/index.php?page=termek&id=457
Én azért inkább a gimp -et választanám, ha egyszer a ps pro -t nem lehet.... A butítottak nem ugyanolyanok, szándékosan kényelmetlenek is... De tudod sokan nem tudnak túllépni rajta, és esélyt sem adnak más megoldásoknak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Sierra Blue színen, 128GB-os független készülék eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 / RX 5700XT / 32 GB RAM Gamer pc
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest