Letiltotta a terroristákat az üzenetküldő

Az orosz fejlesztők által megalkotott üzenetküldő szolgáltatás, a Telegram üzemeltetői bejelentették, hogy a napvilágra került információk alapján felülvizsgálták az alkalmazást, és 78 olyan csatornát lezártak, melyet a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet propagandája terjesztésére, illetve kapcsolattartásra használt.

Az orosz testvérpár, a népszerű orosz Vkontakte közösségi oldalt is megalkotó Nyikolaj és Pavel Durov által létrehozott szolgáltatás kifejezetten felhasználóbarát, számtalan hasznos funkciót kínálnak, és a végponti titkosítás miatt különösen kedvelt. A terroristák a hírek szerint október óta használják, mivel a Telegram ekkor vezette be azt a lehetőséget, hogy tömegesen lehet tartalmat teríteni a segítségével.

Az üzemeltetők hivatalos közleményükben jelezték, hogy felháborodtak azon, hogy a terroristák szolgáltatásukat használták, és közölték, hogy csak ezen a héten 78, összesen 12 nyelven működő csatornát zártak le, melyek kapcsolatba hozhatók a magát kalifátusnak nevező csoporttal, és azt is leírják, hogy könnyebbé teszik a hasonló elfogadhatatlan tartalmak bejelentését.

Azóta történt

Előzmények