A Samsunggal is stratégiai megállapodást kötött a kormány

A digitális átállás első ütemének lezárásakor, a Samsung jászfényszarui gyárában tartott sajtótájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter már elmondta, hogy a magyar kormány a dél-koreai gyártóval is stratégiai megállapodást fog kötni, akkor azonban még nem lehetett tudni, mikor fog erre sor kerülni.

A megállapodás formális aláírására ma került sor, a múltkori eseményhez hasonlóan szintén a jászfényszarui gyárban, és a Samsung egyúttal azt is bejelentette, hogy újabb, 22 ezer négyzetméter alapterületű épülettel bővíti a telephelyet. A beruházás értéke 30 millió dollár, és eredményeként mintegy 100 új munkahely jön létre. Az új egységben a tervek szerint jövő januárban indulhat a termelés, a Samsung viszont egyelőre nem kívánta részletezni, hogy az említett 100 új munkahelyre milyen képzettségű embereket keresnek.

"A Samsung magyarországi jelenléte és világosan megfogalmazott hosszú távú tervei jól illeszkednek a Magyar Kormány gazdaság- és külgazdaság-politikai céljainak megvalósításához. Az új gyártóegység alapkövének letétele pedig azt bizonyítja, hogy a vállalat hosszú távra tervezi magyarországi jelenlétét." - mondta Varga Mihály a megállapodás aláírásakor.

A Samsung jászfényszarui gyára Európa legnagyobb és a világ egyik legmodernebb televíziógyára. A vállalat jelenleg közel 3000 főt foglalkoztat Magyarországon, és ittléte eddigi 24 éve alatt 160 milliárd forintot fektetett az itteni gyártás fejlesztésébe.

Azóta történt

Előzmények