Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
Samsung Plazmák nagyon jók
-
-
Mr X
veterán
válasz
djculture #81 üzenetére
Nagyon jól megmondtad, mondjuk már leírtam, hogy én is ilyen gyárban dolgozom, szóval mellé, de nem volt rossz próba.
Elhiszem, hogy zsigerből utálod az ilyen cégeket, de nem ártana végiggondolni, hogy mit csinálnál, ha nem lennének itt. Nem csak fröcsögni.
wwenigma:
Te sem értetted meg az írásom lényegét, miszerint lehet szidni őket, csak nagy szószban lennénk nélkülük, mert ennyi embert nem nagyon tudna a munkaerőpiac eltartani az ilyen multik nélkül.
-
djculture
félisten
Mindegy feladom úgy látom te is ilyen kft csődbetevő munkásokat nem fizető új kft létrehozó stromanos vonalon mozgol azért véded annyira ezt a helyzetet ..Normális állami gazdaságban az ilyen embereket a másodiknál jutalmaznám 10 évvel, mert a hülye is látja hogy direkt erre mennek. A dolgozóit és államot nem kevéssel károsítják meg ezek amit te is fizetsz meg minden adófizető...
-
djculture
félisten
Hol találna szerinted elküldenék ha kell a gyártáshoz? Nem samsungba is volt ilyen nem egyszer... Én is voltam így megyek befele humános igazolvánnyal már be se engedtek másnap új szerződés új belépő samsugosak voltunk, majd egy komplett műszak.. Akkor épp kb az ott lévő cégek közül egyedül a Baliné volt aki nem csalt a fizetéssel meg nem ment csődbe.
-
Mr X
veterán
válasz
djculture #77 üzenetére
Nem értettél meg. Aki most ott dolgozik, de holnap kivágnák, az mihez kezdene? Ha megszűnne a cég, a sok dolgozó hol találna munkát?
Én is ilyen cégnél dolgozom (szerencsére már nem operátorként), tudom, milyenek. De mégsem mondom, hogy jobb lenne, ha nem lennének, mert akkor könnyen lehet, hogy nekem sem lenne munkám. Amennyi embert ezek foglalkoztatnak, a munkaerőpiac melyik területe nyelne be? Semelyik, szinte az összes munkanélküli lenne és visszasírná a robotmunkát is.
-
djculture
félisten
Nem lenne ott semmi sírás mert ahova kellett az ember eddig is felvettek. 2003 előtt is dolgozott a hűtőgépgyár samsung és stb is saját dolgozókkal csak így könnyebb odalökik a pénzt a vállalkozóknak és onnantól nem az ő saruk ... Az ilyen cégeknek a nagy százaléka zavarosban halászik, jogszabályokra fittyet hánynak. Humánrentes csávó is 5 év alatt 10 féle ilyen kft-t hozott létre, egyiket csődbe rakta nem fizette ki a munkásait jött a következő kft.. Ha ez szerinted a követendő példa...
-
Mr X
veterán
válasz
djculture #75 üzenetére
Hidd el, én is megfordultam pár kölcsönzőnél, ismerem őket. Nem azt mondom, hogy ez az álmok netovábbja, hanem azt, hogy jobb, mint ha semmi nem lenne. Lehet ezeket a cégeket szidni, de ha holnap fognák magukat és bezárnának, akkora sírás lenne, hogy nem igaz. Akkor mit csinálna a sok ember, aki most panaszkodik, hogy kevés a pénze?
-
DiVaD
senior tag
Életmentő az lehet, de nem normális az tény. És igen dolgoztam 76-ért is, minden volt csak nem kellemes. Albérletet el is felejthettem akkor, így kénytelen voltam a szüleimmel laknom. Nem az otthon lakással volt bajom, hanem azzal, hogy kicsi a lakás... De mindegy ez más téma. De megnyugodhatsz, most se élek jól, de talán a kielégítő szó már megfelelő...
Mellesleg azon van a hangsúly részemről, hogy hülyére dolgoztatják az embereket minimálért és akkor itt egy cikk, ami után azt kéne írnom, hogy "köszönöm, hogy megélhetést biztosítasz jó pár embernek kedves Samsung"
-
-
DiVaD
senior tag
Igaz kicsit keményen fogalmaztam fentebb, de ezek szerint nem csak szerintem nem élet 70-80ból élni...:/
Aki szerint meg örüljön az ember ennek is, valószínű hogy az életben nem dolgozott ennyi pénzért vagy maximum '95-ben... Ez kb. az az eset mikor az emberi jogokról beszélnek az elit környezetből.... Képmutatás mindenek felett. -
djculture
félisten
válasz
Trebron09 #70 üzenetére
Tudom annak idején is volt aki a shreket leste éjjel nappal a másik meg egy percre nem állt meg szaladgált a szalagokhoz folyamatosan. Én szerencsére még akkor kerültem be javitósnak akkor még ment a képcsöves tv gyártás is és viszonylag jó szakik is voltak akitől nem szégyen a tanulás lehetett tanulni. De utána elkezdték ezeket szekálni a nagy tudású szakik 90%-a lelépett maradtak olyanok akiknek nem is műszerész volt a szakmájuk és egyik műszakba az volt akkor a következő műszak javítósának vége volt annyi összegyűlt javítandó tv fogadta...
-
Edween
őstag
Az első bekezdésed csak meg erősíteni tudom, jó magyar vezetés nálunk, kifelé nyal- befelé tapos, van a városunkban egy német cég, vezetés is német, családi nap, bónusz 2*egy évben, szép kártya, sorolhatnám, igaz van náluk is követelmény, a mi cégünknél meg csak az van, amúgy amcsi cég.
#65 dajkopali :ez nálunk is így volt, plusz meg említették a három műszakot, aki nem tudja vállalni annak most köszönik a megjelenést, a mostani munka törvénykönyv is megérne egy misét.
-
dajkopali
addikt
válasz
djculture #64 üzenetére
igen, sokat tudok a régi orionos ismerősöktől, hogy most hogy megy
nekem egyébként akkor szakadt el a cérna - és akkor jöttem rá, hogy bármi mást, csak ezt ne -, amikor összejött a procedúra elején az állásra váró száz ember, és azzal kezdte a csóka az emelvényen, hogy akinek szakszervezeti igényei vannak, azt most álljon fel, mert az ilyesmi itt tilos -
djculture
félisten
válasz
dajkopali #62 üzenetére
Haha ja ott úgy megy traktoros végzettséggel supervisor valaki a mérnők tanár kollégával meg előlapokat meo-ztunk majd 3 hónapig, engem utána beraktak javitósnak végre őt meg rejectálni a raktárba. Szörnyű egy hely, tipikusan nagyon nagy szakik dolgoznak ott de betanított munkásként aki meg nem,ért semmihez az dirigál..Arról már nem beszélek hogy így nem lehet gyártani valamit hogy semmi oktatás nincs odaraknak a szalaghoz és csináld lesd el mit csinál a másik. Ha valami újak jöttek csak a selejt jött folytonosan... Azután nem egyszer már a másik országba jöttek rá hogy az egész sorozat amit legyártottak rossz. Meo nem tudom hol volt..
-
dajkopali
addikt
-
djculture
félisten
válasz
dajkopali #60 üzenetére
A fonalas felvételi mókát már nem csináltad meg? Amúgy év végén bárkit felvesznek senkit nem bsztatnak akkor még süteményt is adnak meg ivólevet hogy meg legyen a termelés ne morogjanak az emberek. Év elején meg megy a szívatás hogy téged azért rúgunk ki mert nem jól áll a cipőd neked meg nincs begombolva a köpenyed.. Volt olyan kolléga nem is egy aki még orionos korszakba kezdett ott és azóta ezt csinálja fél évet dolgozik kirúgják visszaveszik 4-5 hónap múlva utána megint kirúgják, majd visszaveszik...
-
dajkopali
addikt
válasz
djculture #59 üzenetére
szülőfalum Fényszaru, egyszer, amikor nem látszott más lehetőség, jelentkeztem a hat hónapos kampányra
minden szempontból megfeleltem, de nem csináltam végig a válogatót sem, mert olyan volt a légkör már akkor, hogy inkább választottam még pár hónap munkanélküliséget(és nem is bántam meg)
-
djculture
félisten
válasz
#59810304 #58 üzenetére
Ja meg a jogszabályoktól még az egyesbe nem lesz megoldva hogy ne egy vizesblokk legyen több száz embernek... Ezek a munka kölcsönző cégek meg sportot űznek abból hogy melyik jogszabályra sz-nak épp... Már ott kezdődik hogy jön egy mikrobusz és be kell préselődnie annyi embernek hogy egymás hegyén hátán kapaszkodnak.. Nemrég tv-ben is volt berényben meszelték le az egyiket max 15 fő lehetett volna benne és kapaszkodott benne 22 fő.
-
djculture
félisten
válasz
#59810304 #56 üzenetére
2005-ben a fényszarui gyárba is több volt a fizetésed ha vállalkozóval mentél oda de 2008 óta fordítva van. A trenk alsó hangon 10k-val kevesebbet ad mintha saját dolgozóként foglalkoztatna a samsung... Ráadásul vállalkozósnak nem feltétlenül adnak saját öltözőszekrényt se vagy éppen esd cipőből is vagy jut vagy nem, havernak is két számmal kisebbet adtak, ez van kész. Arról már nem besztélek hogy év elején kész cirkusz van mert bemegy a sok nép és ott adják elő hogy nem kell ennyi ember háromnegyede viszlát.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
válasz
djculture #46 üzenetére
Kiszámolják, mi éri meg jobban bizonyos munkakörökben, és a magyar viszonyok mellett sok esetben a munkaközvetítő az olcsóbb. Jobban tud ügyeskedni a hazai jogszabályok között, nem kell a sokszor átláthatatlan munkaügyi és adószabályokkal bíbelődniük, nem őt cseszegetik a hatóságok, stb. Egy multinál ez fontos szempont.
A baj ott van esetünkben, amikor a munkahelyteremtő támogatásokat úgy adják oda nekik, hogy beszámolják a bérelt munkaerőt is a támogatott létszámba...
-
ddekany
veterán
"Aki kiesik a gyártósoron visszajön máshol."
Ha ez így lenne, akkor valószínűleg nem robotosítanának, elvégre pont azért csinálják, mert összességében olcsóbb nekik... és ez azért elég valószínű, hogy emberi erőforrás megtakarításból jön leginkább. Amúgy ettől ez még így van rendjén. Minél több repetaív nyomorult munkát csinálnak csak a gépek helyettünk. A keletkező munkanélküliség meg... ez attól függ mennyire tudják jól megszervezni a társadalmi folyamatokat. Ideális esetben, ha kisebb (emberi) energiabefektetéssel állítunk elő mindent, akkor összességében kevesebbet kell dolgozni ugyan annyi javakért, és lévén az értelmesen elfogyasztható javak mennyisége fix (bár... azon már rég túl vagyunk, de ez most off...), egyszerűen csökkenne mindenkinek az átlagos munkaideje. Történelmileg visszanézve ez így is történt, még azzal együtt is, hogy ma már sokkal többet fogyasztunk mint régen. Nyilván az átlagos munkaidő csökkentés retardált formája, hogy lesz rakás munkanélküli aki éhenhal kv., és a többiek meg továbbra is heti 5x10 órát nyomnak le... ha máshogy nem, tranziensként ez a "megoldás" is jelen van, az biztos.
-
dabadab
titán
válasz
enginev3.0 #51 üzenetére
"Attól függ, mit veszünk jobb életnek?"
Tudsz barmi olyan nezopontot mondani, ahonnan nezve a XVI. sz. parasztnak jobb elete volt, mint egy mai atlagembernek? En nem igazan.
"annak inkább az akkori rendszer lehet az oka"
A tarsadalmi berendezkedes egyaltalan nem fuggetlen a technologiatol.
-
-
-
djculture
félisten
Hát ami b szottul idegesítő az hogy az embert viszik össze vissza.. Teljes káosz van ott senki se bírja azt hogy beletanul egy munkafolyamatba rákészülve megérkezik erre jön a szalagvezető hogy megyünk mert máshova kellesz. Ezt naponta 10-szer megcsinálják és mindenki belesz az egészbe az garantálom. Én is voltam műszerész létemre szalagvezető egyik héten másik héten raktárba hátlap/előlap meo-s, harmadik héten javítós utána beraktak az mainlapokat sütögetni ott untam meg. Minden kolléga akit ismertem otthagyta ezek miatt a fenébe.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
djculture #46 üzenetére
Oda is? Nalunk is, vakarják a fejüket a fenti okosok mert a környéken már szétszivattak mindenkit most meg nincs ember... minimalbér munkaerő közvetítőn keresztul és közvetlenul is megvan, csak épp cégnek kerül többe a saját hülyesége mert közvetítő a dupláját kéri és kapja...
-
djculture
félisten
Legtöbb eleve nem az ő dolgozójuk hanem Trenkwalder Baliné meg a többi munkaközvetítő azok még jól leszedik az alapból sem fényes fizetést... Már 200km-ről utaztatják az embereket annyira nem akar senki oda menni. Ami miatt érdemes ott melózni aki nagyobb hiányzás nélkül végignyomja az évet azok között sorsolnak év végén samsung termékeket.
-
dabadab
titán
"Úgy érzem nem látod át ennek a súlyát. A gyárnak jó, de az embereknek nem."
Az van, hogy ha megnezed, hogy mondjuk 500 eve mivel foglalkoztak az emberek, akkor kijon, hogy annak a 99%-at gepesitettuk. Ehhez kepest ma sokkal jobb elete van az atlagembernek, mint 500 eve volt, vagyis nekem erosen ugy tunik, hogy a gepesites az embernek is jo.
-
LaCupacabra
csendes tag
A Gödi Samsungot meg teljesen leépíti megszünteti erről meg nagy csönd van...
-
Piacgazdaság van nem karitatív tevékenység.
Ezt most így nem értem, hogy honnan szedted.
Ha a robotizálás elterjed szerinted mit csinálni az a pár százezer-millió ember? Mint írtam is, már most hatalmas a munkanélküliség, de úgy látom odáig nem olvastad el a hsz-emet.
(#38) Tamás9x: Attól hogy valakinek diplomája van attól még nem lesz jó munkaerő. A jó munkaerőre szintje viszont mindig változik, az adott munkaerő piac függvényében. Vagyis ha valaki jó eredménnyel végezte el a bölcsész szakot, akkor is minimális az esélye, hogy szakmájában talál munkát, akkor főleg ha rossz eredménnyel végezte el. Ellenben a természet tudományi szakokra jellemző, hogy akár még rossz eredménnyel is felvesznek szakmádon belül. Hangsúlyozom ezzel, most egyik szakot sem akarom a másik fölé rendelni, hanem csak azt a tényt szerettem volna megfogalmazni, hogy az adott szakból túl sok/kevés hallgató végzi el mint amennyire a munkaerő piacnak szüksége lenne.
-
-
Tamás9x
őstag
válasz
enginev3.0 #35 üzenetére
Sajna én is így nyomom napközben 6-22 ig este 22-06 ig nyomjuk, nem egy leányálom, na de ha régen nem volt kedvünk tanulni akkor most már dolgozzunk, hisz meg kell élni
Az már más kérdés, hogy a diplomás srác is mellettem nyomja az ipart, mert nincs munkahely
-
Dolgoztam én is ott, bár csak diákmunkán, de ez a 12 órás munkaidő szalag mellett NEM embernek való! Legalább is, ha egyedül megy az ember, és senkit nem ismer, akkor olyan gyorsan zombi lesz, hogy az hihetetlen Embertelen ez a szalagmunka, a fizetés meg nevetséges ugye, no mindegy
Ez mellett dolgoztam hűtőgépgyárban is, Jászberényben, nem sok különbség van
Egyébként itt a jászfényszarui Samsungban olyan bőség zavara van, hogy hihetetlen, még az órát is
egyhatalmas kijelzőről mutatjákMinden hol tv-k a falon, feleslegesen. Persze van miből kirakosgatni
-
FlashLed
senior tag
Ezt én értem.De amikor a garanciában is több esetben sem képesek tökéletes állapotúvá tenni a készüléket,akkor már az emberben megfogalmazódik némi kétely stb...,hogy nem csak egyszeri véletlen esetről van szó!
bitblueduck: azért jó,mert nekem kinézetre és hardverben is mindig tökéletes a Samsung.Design-ban nekem abszolút,és szerintem a hardverrel sem lenne gond,ha rendesen lenne megcsinálva.
-
válasz
Enxtheone #29 üzenetére
Pontosan ezért vettem fel narxis-nak. Nem csak a szövőgépek, hanem a cséplőgépek és gyakorlatilag az összes gép. Nem vagyok a gépek ellen, mert nélkülözhetetlen, de vannak határok, amiket meg kell érteni. A munkahelyemen is meghalnék gép nélkül. Sőt nem is lenne munkahelyem. Azt kell belátni, hogy ha egy gyárban a munkásokat robotokkal helyettesítik, akkor 100 embernek pápá, és valamelyik robotokkal foglalkozó cégnél pedig lesz max 5-10 munkahely. Ezt a luxust ma nem engedhetjük meg, mert így is nagyon nagy a munkanélküliség főleg a fiatalok körében.
(#30) DiVaD és mégis bemegy a gyárba a kínai, hogy pénzt gyűjtsön és, haza küldhesse. Ennél tényleg jobb hogy ha kirúgnák, és éhen halna.
-
DiVaD
senior tag
Tudom, hogy negatív hozzáállás, de most nem mindegy, hogy majdnem meghalsz vagy meghalsz?
Mert napi 12órát dolgozni a szószerint semmiért, az minden csak nem élet.Erről kb. az a félőrült ember jutott eszembe aki, hogy ha beismeri a bűnét, akkor nem halálbüntetés, hanem 100év börtön vár rá....
Majdnem írtam már, hogy fura itt látni egy ennyire PR cikket, de aztán láttam, hogy itcafé...
itt is gondolom az van, hogy a marketing megy ezerrel (és nekik jár minden), a többieket meg lesz.rják.
De ahogy olvastam a hozzászólásokat (pl. wweingma-ét), nem csak én vagyok ezzel így. -
rob83
aktív tag
"Mivel a Samsung hazai televízió-gyártása is jelentős"
Egy kis elírás,lemaradt az i !
-
-
ZsizsiZsozsó
tag
válasz
bitblueduck #24 üzenetére
Erre én is kíváncsi volnék. Én meg minőségi és megbízható termékeket vásárolok, mindegy milyen gyártótól felőlem, lehet akár ukrán is, ha az valóban kielégíti az én igényeimet. Nem a név számít, hanem az ami mögötte van a tényleges minőség. Az a baj, hogy ezekhez a nagy márkanevekhez való hűség és az azokhoz társuló marketing teljesen átmosta az emberek agyát, azért vesz Samsung terméket (gondolom én), mert valaha lehet, hogy tényleg egy megbízható cég volt(talán ő maga is vásárolt több megbízható terméket tőlük), valamint a marketing ezt mondatja vele, Samsung=minőség. Az már más kérdés, hogy a valóságnak ehhez semmi köze.
-
ZsizsiZsozsó
tag
5-6 évvel ezelőtt én is hallottam sztorikat a Komáromi Nokia gyárból, akkoriban még volt a Finneknek is gyártó sora. Ég és föld volt a különbség és az elvárás összeszerelés, minőség tekintetében egy finn vagy egy magyar, román gyártósortól. Nem hiába voltak minőségibbek a Made in Finland termékek. Vagy vegyük például a 30 évvel ezelőtti Sony TV-t, amikor még valóban Made in Japanban történt a gyártás. Azok a TV-k valóban elmentek 30 éveket, a maik örülsz, ha 4-5 évet gond nélkül üzemelnek. Tervezett elavulás ugye... Régen valahogy, jobban adtak a minőségre, igaz, akkoriban talán nem is világméretű piacokat kellett lefedniük, ma is tudnának gyártani olyan mosógépet, porszívót vagy TV-t amik gond nélkül működnének 20-30 évig, csak sajnos senkinek nem érdeke.
-
bigyo108
aktív tag
Hát én úgy látom, hogy a nagy többség már ilyen helyen dolgozik, mert már csak ilyen munkahelyek vannak .
A vitának nincs értelme, aki benne van ( mint én is ) , csak az látja, hogyan működik a rendszer .A válasz ennyi - ELEKTRONIKA BÉRGYÁRTÁS / TÖMEGGYÁRTÁS .
20-30 évvel ezelőtt , egy hifit, vagy videómgnót 3 havi bérből lehetett megvenni .
Ma 1 havi bérből 3 hifit is vehet az ember ...... ezt hozta a tömeggyártás , és vele együtt a magas hibaarányt is .. -
myckie2
őstag
Akkor miért nem vitted be garanciába? Szállításkor is meghibásodhatnak az elektromos eszközök, mert egyáltalán nem kesztyűs kézzel bánnak velük. Bár nem írtad le, hogy milyen problémád volt ezért nem akarok hülyeséget mondani.
U.I és ahogyan már írták előttem, nem szidni kell az ilyen cégeket, mert ha nem lenne máshol nem igazán tudnának dolgozni.
-
-
Loretto
veterán
Sajnos ez mindig is elő fog fordulni minden ebben a szegmensben gyártott termék esetében. Ártól függetlenül ( garanciális dolgokra nem térnék, annak ilyen szempontból a gyártáshoz semmi köze).
Alapvetően gyártsanak a világon bárhol a Samsungnak is biztos vannak specifikációi, amiknek meg kellene hogy feleljenek a terméknek a gyártás során. Ebben mind kozmetikai mind funkcionális ellenőrző állomások benne vannak a megfelelő irányelvekkel. Ha esetleg átengedik a minőségellenőrök akkor abból valószínűleg majd reklamáció lesz és utánanéznek ki auditált, szóval azért van a gyártás felé feedback.
A hibátlan termék intézménye sosem lesz, mert vagy akkora ciklusidő lenne egy termék ellenőrzése, hogy képtelenség lenne kiszolgálni a vevői igényeket (időben), vagy akár a fajlagos ár nőne.
Persze ez az end usert nem érdekli, csak hogy jót kapjon. -
FlashLed
senior tag
Miért írok ilyet?
Mert a közel 200.000ft-ért vásárolt Galaxy SIII LTE készülékem igen messze állt a tökéletestől,rengeteg hibája és baja volt pl,annak ellenére,hogy PREMIUM kategória.De nem is csodálom.A Romániában és a semmit nem mondó országokban,ahol összerakják a Samsung dolgok nagy részét(de pl a Magyarországról származó Samsung UE40C6000 tv is a reklamációs ügyosztályon kötött ki,és a pénzem kaptam vissza).
Sajnos ez egy nagy marketing,hogy nem jön le hibás Samsung a sorrol. Nem a Samsung ellen vagyok,mert pl csak Samsung tv-m és mobiljaim vannak,de vannak szarvas hibák,ami a primitív helyeken történt gyáralapítás,és a tudatlan szakmailag nem hozzáértő munkaerő miatt van,akik átengedik a minőség ellenőrzésen, a teszteken, és ahogy összerakják,az is hagy kívánni valót maga után...De ettől független márkahű vagyok,és Samsung termékeket fogok vásárolni a jövőben is.
-
-
Loretto
veterán
Ezt hogy érted? Ismered a gyártási metódust, vagy a minőségellenőrzési kritériumokat, hogy ilyet írsz?
#5: senkinek nem kötelező ott lenni. Majd akkor sírja vissza mindenki ezt a robot melót - de ne legyen így - ha majd nem lesz. Nézz körül Pécsen vagy Zalaegerszegen a sokat szidott Elcoteq vagy Flextronics bezárása után hány ember sírja vissza a "rabszolga" céget. De... dolgoztak, be voltak jelentve, a bérüket mindig és időben megkapták. Ennek az utolsó két dolognak rengetegen örülnének, még minimálbér mellett is imho...
-
wwenigma
Jómunkásember
Amugy erdekesmód amig egy gyarban kulfoldi vezetes van, addig van bónusz, van extra juttatás, van elismerés az utolsó sori opi felé, de amint magyarra cserélődik, az mindent elvesz és kihajtja a beled... és miért? Mert ugye igy tud még plussz eredményt felmutatni... megy a nyalás felfelé
nem egy példát tudok mondani...
Egyébként meg kinait azért nem dolgoztatnak mert az importvám a késztermékekre picit megnövelné az árakat. Soksok itthon és EU-ban előállított késztermék gyakorlatilag majdhogynem 2 darabban érkezik be alkatrészként amit utana "készreszerelnek" és voila! Ja de, mégis ők dolgoznak...
A nokiát megemlíthetem, oda nincs titoktartásim és mindenki tudja hogy a PCB gyartas kinaban történik, itthon gyk. bejon alkatrészként a legyártott alaplap előreszerelt LCD-vel, bepattintják a házba és címkézik...
-
Trebron09
őstag
Ezek meg itt ünnepelhetnek.. amikor a saját dolgozóikat is szét-szivatják, meg lesz@rják... persze most az ottani magyar "vezetőségről" beszélek... meg csak a felfele ny@lás megy, persze gondolom ez máshol is így megy idehaza
Persze "kifelé" ez nem látszik, mert nagy a marketing.
(#7) fricz19: Én azért örülök, hogy megszabadultam innen.
Én csak a "rendszerváltást" sajnálom, gondoljunk csak bele, akár nem is lett volna lehetetlen a magyar Oriont felfuttatni ilyen szintre... most a "mi" Tv-inket nézhetné fél Európa.. teljes magyar irányítással... persze jobb volt állambácsinak mindent eladni anno... rengeteg nagy nevű cégnek ez lett a sorsa sajnos.
-
vigyori78
őstag
Ha meg is mutatták azt általában egy gyenge lassú soron szokták / nálunk is úgy van nem arra a sorra jönnek a látogatók ahol az OP már tökig le van izzadva mert óránként 800 panel megy a soron hanem oda viszik őket ahol 100 lemegy egy órában./,amúgy vannak sorok ahova 2-3 ember kéne
-
1tom
aktív tag
Gondolom ilyen elvárások és munkatempó mellett havi 75-80 ezerért itt robotoltatják a Magyart, kihasználva a szegénységet... Bár az összes gyarmatosító cég ezt teszi.
-
wwenigma
Jómunkásember
A droidokat gondolom nem mutatták meg, akiket a soron gürcöltetnek és szétszivatják őket a 12 órás műszak minden egyes percében?
-
Van egy kis elírás a cikkben:
"Miközben a dél-koreai vállalat sorra gyárta be nagy európai (portugál és angol) gyárait"Az feltételezem inkább "zárta" akar lenni.
-
FlashLed
senior tag
Vajon a Samsung mobilokat miért nem tesztelik le rendesen eladás előtt...Ha már a tv-nél ilyen igényesen ezt megteszik.
Új hozzászólás Aktív témák
it Lezárult a magyarországi digitális átállás első üteme. A sajtótájékoztatót a Samsung gyárában tartották, ahol lehetőségünk volt körbenézni egy kicsit .
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest