- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
A (nem lényegesen) kisebb proci, vagy alacsonyabb órajelű nem mindig fogyaszt kevesebbet, ez sok minden mástól függ (ha más nem, akkor pl a waffer). Persze, egyazon proci, kevesebbet fogyaszt, ez tény. Egy típusnál azonban lehetnek eltérések, ugyanúgy mint tuningbírásban.
És nem samsungboiságból írom, egyszerűen csak nem értem, hogy miért baj az, ha a maximumot hozza ki magából. De erről már amúgy is van egy új cikk, egy igazán ideillő mémmel... tehát hogyan is függ össze egy szintetikus teszt egy real-life használattal?
És mások is csinálják. A Nexusok persze nem, mert gugli nem rakja a romba...
És igen, marketing, ha azt mondod, hogy ez a leggyorsabb mobájl a világon. Viszont közben arra kell figyelniük, hogy minél jobb balanszt találjanak az üzemidő / elfecsérelt (értsd: 500 FPS egy játékban) teljesítmény tekintetében. Ha viszont erre törekednek, akkor szarul fog menni a bencsmark, azazn nem lesz meg a trón. Én még mindig hiszem, hogy a user nem veszít semmit, ha szükség van azokra a "lóerőkre", akkor azok ott is lesznek, csak nem egyből, hanem fokozatosan, governorral összhangban.
A GPU tuningos Exynosok persze más esetek. Ott már kevésbé védhető, de ott is be kell látni, a SoCokat a samu gyártotta, ha a tuningot ők végzik, akkor tudják, hogy mit bír igazából az a GPU...ekkor megint csak a hardver van tesztelve, viszont elég fura, hogy más körülmények között (pl. más cégeknél ilyen thermal és más load eloszlás alapján) nem tudja sehogysem megkapni a max lóerőt.
De ez a Qualcomm-os megoldásoknál nem hiszem, hogy igaz, nagyon fura lenne, erre semmilyen cikk nem írta, hogy lehetetlen lenne elérni a maxos órajelet. Csak a governor fokozatosan teszi a pacikat alá, ami viszont már a tesztben "éles", így pontozásban kisebb. Egyébként nálam nem annyira real-life életkép, hogy egy heavy programban ne tudjak várni pár pillanatot, hogy minden maxra kapcsoljon (nem mintha lenne ilyen csúcs samum). Aki nem elégedett, az meg haxxol magának egy agresszívabb governort. Vagy ott a performance. Hadd égjen!
-
kymco
veterán
válasz
lionhearted #89 üzenetére
Akkor rakjanak bele kisebb procit, így akár olcsóbb is lehetne
De nem teszik, mert meg kell mutatni a világnak, hogy a kiadás pillanatában mindenből a legjobb van benne... igaz félgőzzel....
Mondom én, hogy a samsungosoknak még védeni se kell magukat, megteszik ezt ingyér a júzerek is.... meggyőződésből. -
zseko
veterán
válasz
lionhearted #89 üzenetére
Én is így gondolom.
-
válasz
Dare2Live #88 üzenetére
És ez azért baj, mert? A hardver tudja, vagy nem tudja? Nem a teszten módosít, nem a pontszámot írja át. Maxra kapcsol. Ennyi. Úgy gondolom, hogy ezeknek a teszteknek a hardvert kell tesztelnie. Ez működik.
A mindennapi életben meg egy kevésbé éhes megoldás állja meg a helyét, ami nem performance üzemmód. Ezzel a user nem veszít semmit. -
Dare2Live
félisten
válasz
lionhearted #87 üzenetére
"Nem módosított semmin"
De. ld anand írás. Ha S4/Note3 észleli a teszteket akkor maxra rakja minden mag órajelét fixen. Semmilyen más programnál. Csak ezeket figyeli. Ha pedig nem ismeri fel, hogy az adott progi teszt, mert "átnevezték" akkor nem tesz ilyet.
"Érdekes mód, PCn senki nem ugrik senki torkának, mert a CPU maxra kapcsol..."
És mért ugorna? Olvasd már el az anand írást bazz.
-
válasz
Dare2Live #84 üzenetére
Még így sem értem. Nem módosított semmin. A hardver TUDJA azt a pontszámot. Akkor?
Szintetikus teszt, steril környezetben van futtatva, ennyi.Ebből sosem lehetett más programok sebességére következtetni, főleg, hogy azok mennyire szoktak optimalizáltak lenni... arról meg nem a Samu tehet, hogy egyes progik nem tudják kihasználni, vagy felesleges, hogy kihasználják, ezért nem fut minden maxon. Érdekes mód, PCn senki nem ugrik senki torkának, mert a CPU maxra kapcsol...és ott programokkal is előfordul!
-
zseko
veterán
Ez egyrészről szomorú hogy ilyen eszközökhöz folyamodik. Még úgy is elítélendő, hogy Samsung telefonjaim voltak/vannak, és kedvelem a telefonjait. Másrészről viszont igazat adok (#46) kutkutnak: én is úgy gondolom, hogy egyrészt ezek a tesztprogramok sz@rt sem érnek, másrészt a hardver teljesítményét hivatottak lemérni, és ha már egyszer az a kérdés hogy mit tud az adott hardver, akkor miért is gond hogy ezt a maximális teljesítményen nézzük meg? Én is figyeltem már hogy némelyik programnál ahányszor futtatom annyi eredmény, némelyek köszönőviszonyban sincsenek egymással, néha majd a duplája.
-
kymco
veterán
Anno motorola defy-m volt. 800MHz-en futott. Olyan procit tettek bele, amit tudtam 1200 MHz-en is futtatni. Ha nem is ennyire, de ezt kihasználták a Defy+-ban, 1GHz-en futtatták ugyanezt a procit.
Na már most, ha veszek egy telót, amire a proci teljesítményeként 1 GHz, van írva, de takarékossági okokból csak 800-o futtatják, akkor becsapnak, mert valójában a nem defy+-t, hanem defy-t kaptam, azaz más telót. (Más kérdés, hogy az akkumulátor is egy kicsit más a kettőnél) De alapvetően igaz, hogy más telefont/tabletet veszek, ha olyan procival használom, ami valamire képes, de soha nem megy vele, csak a felesleges szintetikus teszteken.
Valójában, a kisebb frekvenciájú processzoros változatot vettem meg akkor, függetlenül a gyári adatoktól.
És én ahogy olvasom, nem a programozók rontják el, hogy nem tudják csúcsra járatni az eszközt, hanem a telefon figyeli, mi fut, és csak a tesztprogramok futtatják csúcson, semmi más.
Más progiknak csak akkor sikerülne, ha becsapnák a note 3-at, és tesztproginak álcáznák magukat.
Így valójában kétszer is hazudik a samsung. Egyszer hazudja a teljesítmény maximumot, másrészt, mivel visszafogja a telefont, hazudja az ehhez köthető üzemidőt is.
Ja, hogy ez nem is hazugság? Hát, a marketingesek valamit nagyon jól csinálnak. A hazugságról sikerült elhitetni, hogy nem az... Nagyon profik... És még nem is maguknak kell megvédeni magukat, ott vannak a becsapott felhasználóik. Ingyen megteszik nekik ezt a szívességet. És még el is hiszik, hogy igazuk van... nagyon tudják ezek a samsungnál.... -
Dare2Live
félisten
válasz
lionhearted #77 üzenetére
Azért baj, mert tudatosan átverik a tesztoldalakat, vásárlót.
Ha nem érted akkor olvasgass. pl anand [link]
Jól láthatóan Samsung élharcosa a felhasználók megtévesztésének, átverésének.
-
-
-
Paff, vannak dolgok amik nem változnak... : Samsung...
-
Ez miért csalás?
Nem órajelet növel (de még ha azt is, akkor mi van), nem károsítja a SoCot, hanem felkapcsolja az összeset, hogy kipörgesse, ami a vasban benne van. Nem tudom, hogy ti olvastok-e pH teszteket, de ha nem tévedek, sokszor olvasni olyat, hogy kikapcsolják az energiamenedzsmentet, hogy ne okozzon eltérést, és azt mutassák, amit tudhat.
Nem hinném, hogy a Samu sara, hogy más progiknak tized akkora teljesítmény is elég, ezért felmelegíteni is felesleges. Nem mintha bármelyik játékot 100fpssel kéne játszani, hogy 4 óra alatt lemerüljön... Biztos nagyon hasznos lenne!
Én se kapcsolom powersaving üzemmódra a PCm, ha játszani, vagy más erőforrásigényes dolgot szeretnék csinálni.Az a csalás, ha a teszteket folyamatában hamisítja meg, +optimalicázióval, vagy éppen elfelejt megcsinálni pár lépést, hogy gyorsabban haladjon. Az durva közbeavatkozás lenne. Itt csak a hardver nyers erejét mutatja meg. Szintetikus teszt mi másra lenne még jó?
-
wertigo1984
őstag
Egyszer megneztem az antutut a tabfonomnak es annyi, nem tulajdonitok neki nagy jelentoseget hogy most 10en ezer vagy 20on ezer a vegen a szam. Jo persze ne 20 mpig toltson be egy oldalt, de mukodjon rendesen, hasznalom amire kell.
Most az hogy a Samsung trukkozik... ki nem? Szamomra a Samu csucstelefonjaik mindigis a Note szeriak voltak es lesznek. -
Tényleg annyian izgulnak a benchmark eredményekre, hogy ilyen trükközésekre szükség van?
Oké, régen a VGA-gyártók is huncutkodtak a driverekkel benchmarkok esetén, de azért az más, ott a játék elsődleges volt.. -
már akkor túllendültem, amikor megvettem az s4 telefonomat, ami csak néhány tesztben hoz kiemelkedő pontszámot, más/normál felhasználási módozatokban minimálissal alább pörög a hardver, de ebből én semmit sem veszek észre, és nem is érdekel, így is bőven kiszolgál, nem a pontok miatt vettem ilyen telefont, így nem is háborgok emiatt.
sok más hardver esetén is létezik ilyen trükközés; vga...stb, aki ennyire fontosnak tartja a dolgot, az gyakran fog csalódni. -
tothl
addikt
Mióta létezik számítógép, léteznek sebességtesztek is. Ezek lehetnek sokfélék, és van, akit érdekel, van akit nem, van aki a tesztek alapján vásárol, van, aki más szempontokat is figyelembe vesz.
Azért lássuk be, a tesztek eredményei és a valós felhasználás közbeni sebesség között igenis szoros összefüggés van, olyat még nem láttam, hogy egy eszköz a teszteken kirívóan rosszul szerepel, a való világban meg hasít..Az, hogy mi mennyire van optimalizálva, mennyire használja ki egyik, vagy másik gyártó ugyanazt a hardvert, megint más kérdés, ezek már egyéni megítélés és preferencia kérdései..
-
amennyiben ennyire belemegyünk, úgy a tiéd sem jó, károsodás szempontjából pláne.
mindegy, nehéz teljesen pontos hasonló példát hozni, csak azt akartam hangsúlyozni, hogy én sehol sem láttam például az s4 megvásárlásakor a dobozán vagy a leírásában, hogy hány pontot ér el ilyen vagy olyan tesztekben, és mivel nem érdekel, így nem is nézek utána még a neten sem - pláne, mert változó érték, több tényező függvényében -, de egy gépjárműnél nagyon is fontos tényező például a kilométeróra állása, jelentősen meghatározza az eladási árat adott pillanatban, illetve a maximális sebesség és egyéb teljesítménnyel kapcsolatos érték is szerepel a műszaki leírásban, nem csak az azokat az értékeket tudó motor...stb specifikációja.
joggal lázadna mindenki, ha adott tesztes eredményeket a gyártó leírná a gyártói specifikációban, és azokkal szembesülne a vásárló a készülék dobozán/leírásában, de ilyenről nincs szó. -
MongolZ
addikt
Nem jó a példád. Az autós példa akkor lenne jó, hogy ha bizonyos esetekben (pl. 0-100-nál padlógáznál) a motor nagyobb teljesítményt adna le, mint amennyire tervezték - és emiatt károsodna. (Hiszen ha a tableteket is arra a teljesítményre/hőleadásra tervezték volna, akkor mindig azon szaladgálnának)
Végülis majdnem mindegy, mindkettő a vásárló szándékos megtévesztése.
-
Diopapa
addikt
Mint minden példa, ez is sántít. Ha kiszűröd a lényeget, (gyk: a kereskedő visszatekeri, hogy többért tudja eladni a kocsit = anyagi haszonszerzés vs tesztekre felhúzom a GPU-t, hogy többet vegyenek belőle, de az user ebből semmit nem fog tudni használni) akkor az ugyan az. A különbség, hogy a Mo-i törvények az óratekergetést büntetik, a "marketinget" meg nem. Morálisan mindkettő elítélendő szvsz.
-
nem, jogilag és más tekintetben is teljesen eltérő eset!
az lenne azonos, ha úgy piszkálnák meg egy (új) gépjármű sebességmérő berendezését, hogy bizonyos esetekben - maximum sebességnél - többet mutasson, mint amennyivel valósan halad a jármű.
amikor visszatekerik a kilométeróra állását egy járműben, akkor az elhasználódás mértékében is becsapják a vevőt, és ez sokkal komolyabb probléma, a mobiltelefonok - vagy bármilyen más készülék - esetén nincs ilyen, ha csak a különböző tesztek mutatnak teljesítményben többet adott esetekben, mint az általánosságban történne.
nem következtében tévesztik meg a vásárlót, hanem végett, de a kilométeróra állása okiratokon is szerepel, a tesztek eredményei pedig nem, tehát nem ennyire egyszerű a dolog, előbbi egyértelmű, utóbbi pedig nem. -
Diopapa
addikt
Miért? Elmagyarázzák, hogy az akku technológia mai állása miatt örülhetsz, ha egy napot kibír a méregdrága cuccod? No meg ha megy a wifi+kijelző+pörgeti a cpu-t/gpu-t, akkor 3-4 óra alatt lehervad?
Ezt nem mondják el, de sulykolják, hogy ezzel megváltozik az életed, nálad lehet egész nap, zenehallgatás, filmnézés, játék etcetc, közben egy átlag Tapolca-BP 4 órás vonatozást (150km!) nem bír ki. (Intenzív használat mellett)
Szóval én pl phablet/tablet helyett vettem egy einkes könyvolvasót, feltöltöm havonta egyszer, a Samsung meg tehet egy szivességet
-
Diopapa
addikt
"A baj a vásárló fejében van, ahol leegyszerűsödik a világ megapixelekre és benchmark adatokra..."
Ugyan ilyen elvek mentén magyarázzák a csaló km óra visszatekergetők is a munkájukat. Mert hogy irreálisak az elvárásaik az autóvásárlóknak. Nyilván ilyenkor nem elmagyarázni kell a fogyasztónak a helyzetet, hanem jól átb*szni...
-
redXIII
senior tag
Bezzeg azt nem tudták beleszerkeszteni a koreai mérnökök,hogy kikapcsolva is müködjön az ébresztöóra
-
devast
addikt
Nem kell ezen mit csodálkozni... pár napja olyan user-be is belefutottam, aki szerint cortex a9 meg cortex a9 processzormag között van különbség, hisz a linpack megmondta...
Így működik a marketing. Egy számot kell adni az 1.0-ás usernek, hogy össze tudja hasonlítani más készülék számával, és tudjon dobálózni vele.
Másrészt 5% is igen sokat számíthat marketing szempontból, mert van egy olyan, szerintem nem is kicsi réteg, ami semmi mást nem néz, csak a "rangot". Nem nézi mennyivel, nem nézi miért, nem nézi meg, hogy más szolgáltatásban mik a különbségek... egyik több 10 ponttal az antutuban akkor az jobb, azt veszi. -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem úgy önmagában nagy baromság tesztprogramot futtatni egy telefonon, ha nem a működőképességet vizsgálják vele. Fusson rajta az OS szépen, meg a telefonra való appok (és nem a brutál grafikás 3D játékok), és fogyasszon minél kevesebbet. Ha valakinek játékra kell, vegyen valami zsebkonzolt. Nem értem azt, hogy hogy várja el valaki, hogy a telefon tovább bírja akkuval, miközben az lesi a telefontesztekben, hogy melyik hány pontot kapott az X meg Y benchmark programokban.
-
tjb007
nagyúr
Mindig „szegény” Samsungot bántják, pedig lehetne az ASUS-t, a HTC-t, vagy épp az LG-t is: [link]
Az AnTuTu ki is hozott három napja egy X névre hallgató verziót a benchmarkjából, amit állítólag már nem lehet becsapni: [link]Amúgy meg ez a fajta „ártalmatlan” trükközés, amit a Samsung is csinál közel sincs ahhoz a fajta csaláshoz, amit sok kínai gyártó csinál, akik mondhatni ezeknek a szintetikus teszteknek az eredményeivel adják el a termékeiket.
-
válasz
Hadeska22 #48 üzenetére
vannak téves és hiányos részek a hozzászólásodban;
- iphone esetén az apple is csak eu garisat javít/cserél itt, hiába hozol amcsiból, magyarországon arra nem érvényes a gari!
samsung prémium - házhoz kivonuló szervizes - gari hivatalosan csak magyar nyelvű samsung jótállási jegy mellett adott, lásd; link
amennyiben külföldről hozol be készüléket, úgy ahhoz nem magyar nyelvű samsung jótállási jegy lesz adott.
volt már rá példa, hogy a vásárló számára kedvező irányban tértek el a linkelt szabályozástól, tehát nem magyar nyelvű samsung jótállási jegyhez is kiment házhoz s szervizes, de erre nincs garancia, legalábbis hivatalosan nem lehet belekötni, ha a leírtak szerint elutasítják a dolgot.
ja, és a külföldön gyártói garival vásárolt samsung termékre csak a 12 hónap kötelező jótállás adott magyarországon, a +12 hónap kiegészítő, és a +2 hónap regisztrációs nem.
ettől függetlenül tényleg korrekt a prémium gari, és szervizesek hozzáállása is teljesen okés!megint a pontok, de szerencsére ez nem mindenkit érdekel, nem csak az s4 telefonom, de még a notim...stb esetén sem szoktam ilyeneket tesztelni, nem mérvadó számomra, hogy hány pontot dob egyik vagy másik teszt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Hadeska22 #48 üzenetére
És miből vontad le azt a következtetést, hogy a leggagyibb telefont vettem meg?
Wave II-t vettem, mikor még - mondhatni - felfelé ívelt a Badának. Prémium telefon volt anno, prémium szerviz szolgáltatás is járt hozzá. Meg egy lusta szervizes a TeleMax-nál. És van pofjájuk egy sablon szöveggel takarózni....
szerk.: Köszönöm, hogy így láttatlanban is orbitális hülyeségnek nyilvánítod amit írtam. Pechük volt, mert nem egy átlag usert fogtak ki, aki beveszi azt a sületlenséget, amit jegyzőkönyv néven összehordtak.
-
Eclips21
őstag
Megerdemlik azok akik az epeniszukkel villognak. Amugy szerintem semmi ertelme nem azett vesz valaki note3at mert a g2nel tobb pontot ad az antutu vagy egyeb program
-
Nem feltétlenül Telemax...van olyan szolgáltatás amit úgy hívnak prémium szerviz .Ha gondolod személyes és ismerősi körömben lévők ( csak pozitív) élményét eltudom neked mesélni.Senki nem mondja az embernek hogy a leggagyibb telefont kell megvásárolni.itt válogathatsz.Jelenleg 76e Ft, de kövi hónapra ha a forrásom nem csal 50-55-60e -re lemegy az ára.
(mielőtt bárki azt mondja hogy de ez biztos EU-s és stb, szólok hogy az Apple és Samsung termékeket bárhol lehet garanciáztatni, akárhonnan is jött..azaz ha te egy Franciaországból behozott S4-et veszel és kihívod a magyar prémium szervizet, Ők ugyanúgy kijönnek és megcsinálják neked mintha magyarországi forgalomban lévő modellt vettél volna magyar garanciával.)
Az összes felső-és felsőbb kategóriás Samsungra vonatkozik ez a szolgáltatás amit fentebb említettem.Ők kijönnek hozzád összesen 2 nap alatt (regisztrációs idő - 1 nap + kijövetel az ország bármely pontjára , percre pontosan- 1 nap).Általában nagyon segítőkészek, és nem találkoztam még olyan emberrel akinek negatív tapasztalatai lettek volna (ja de, egyel... aki a mikróba megmelegítette a telefonját (grillezésre volt állítva..), de gondolom azért egyértelmű hogy azt nem javítják garanciába.).Ha esetleg nincs az embernél valamilyen alkatrész ami elég nehezen képzelhető el, (abból indulok ki hogy aki kijött hozzám anno,volt nála alkatrészekre bontva 4 db S2, és 3db S3, és 2db Note 2) , akkor elviszik Pestre (de nem a Telemaxhoz, hanem helyi üzemben megcsinálják és 2 napra rá már vissza is kaptad.)
Bár abban biztos vagyok abban hogy a Prémium Garanciát azt csak az tudja értékelni akinek volt már ilyenbe része...na Ők az a réteg aki tudja mennyire sokat is számít ez.
UI. Elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett irományom,de nem szeretem ha valamit kever az illető vagy ezzel hinti meg a másikat,ezzel is segítve a hülyeség terjedését miközben egy orbitális ökörség az.
-
ghost364
senior tag
Samsungéknak lehet hogy csak önbizalomhiányuk van...
-
kutkut
addikt
Emberek, ez csak szerintem nem csalás?!
Nincs ebben semmi inkorrektség...
Egyszerűen azért kapcsolja be az összes magot - max órajelen - hogy ténylegesen meg tudja mutatni a hardver képességeit. Szerintem a "hiba" inkább ebben a mondatban van:"hiszen ezek elvileg pont azért léteznek, hogy a valós használat során várható teljesítményről adjanak minél pontosabb képet."
Egy tesztprogrammal nem igazán lehet pontos képet kapni arról a teljesítményről, amit a mindennapi használat során adhat a készülék... Vagy ha igen, akkor sem inkább a teljesítményt mutatja hanem, hogy éppen hogy működik az energiagazdálkodás. Egy példa rá, a saját "bőrömön" tapasztaltam:
Egy Meizu MX2-m van Exynos 4412 procival (~Note II), de ez most lényegtelen. A lényeg, hogy 4 magos, és ahogy észrevettem, elég agresszívan működik az energiagazdálkodás. Persze ezt valamilyen szinten lehet állítgatni, de a lényeg, hogy van, azaz leveszi az órajelet, csak egy bizonyos terhelési szint fölött kapcsol be újabb és újabb magokat stb...
Na most, ha ezen lefuttatok egy Linpack-et, akkor elsőre fele annyi pontot dob, mint kéne (~100 körül)... És láss csodát, a SystemPanel Lite app szerint csak 2 mag aktív. (És biztos, hogy a teszt alatt is csak 2 mag volt aktív, mert ez addig nem kapcsol le magokat, amíg ki nem kapcsolom a kijelzőt. Utána egyből lekapcsolja az összeset egyet kivéve, és ha újra bekapcsolom a kijelzőt, akkor megint csak 1 mag aktív, ami mellé aztán szépen csatlakozik a többi, ha komolyabb terhelést kap és így tovább...) Igen, ez nem kapcsolta be az összes magot amint meglátta a linpack-et, de nem is mutatta meg, mit tud a hardver. Itt az energiagazdálkodó mechanizmus úgy döntött, hogy elég az a két mag, mivel így is egy pillanat alatt lefut az a Linpack, ha mind a 4 mag aktív lett volna, akkor is csak a pontokban látnánk a különbséget. Persze, ha lefuttatom még párszor, gyorsan nyomogatom, elindítom a háttérben a zenelejátszót, plusz terhelést adok a procinak, akkor csak beizzítja mind a 4 magot, ami után már 200 fölötti pontot ad a Linpack is.Szóval, milyen tanulságot vonhatunk le ebből?!
Hát, egyrészt azt, hogy a telefonomon aránylag optimálisan működik az energiagazdálkodás, mert ha a Linpack helyett valami más alkalmazást használnék, pl megnyitnék egy weboldalt a böngészőben, akkor nem tekeri fel egyből maxra az összes magot, mert akkor nagyon hamar lemerülne a teló... Viszont, ha a háttérben megy közben pl a zenelejátszó, vagy egyéb progi, ami még használja a procit, akkor bekapcsol + magokat, hogy a felhasználó ne érezze, mi megy a háttérben, hogy a böngészőben tudja nyújtani ugyanazt a teljesítményt, amit előzőleg is...Másrészt viszont azt, hogy (ha nem nyomjuk fel maxra az összes magot, ahogy a Samsung csinálja) egy tesztprogram nem tud valós képet adni a teljesítményről, mert az nagyon sok tényezőtől is függ (mint pl egy háttérben futó app).
Most képzeljük el a másik végletet, hogy ha nem "trükközne" a samu a procival, és a benchmark progikban elsőre (amikor még nem aktív az összes mag, mint pl az én telefonom esetében) kidobna egy harmad akkora pontot, mint a konkurencia készüléke, akkor meg azért menne a sírás, hogy "ezdegagyi", az LG sokkal jobb, inkább azt veszem stb...
Pedig a valóságban, a tényleges használatban kb annyi a különbség, hogy 0,5 vagy 0,51 mp alatt nyit meg egy appot - ezt nem vesszük észre szvsz. De (gondolom én), a játékoknál is hasonló a helyzet... Minek futtassa maxon a procit/GPU-t, ha alacsonyabb órajelen és alacsonyabb fogyasztás mellett is képes hozni pl a 60fps-t... És most nem szeretnék belemenni, hogy az S4, Note 3 melyik játékot hány fps-sel futtatja, hány mp alatt nyitja meg a névjegyzéket, mennyire laggol stb, mert nincs velük személyes tapasztalatom, és amúgy is itt az alap koncepció a lényeg. Az, hogy utána melyik gyártó hogy optimalizálja ezt a működést, az az ő dolguk...Sorry, hogy egy kicsit hosszú lett, de még mindig rövidebb, mint a sok "sárdobáló" hsz együttvéve, amiket én előzőleg végigolvastam.
-
Yany
addikt
Egy számomra korrekt (persze nem biztos, hogy mindenki által elfogadott) fiktív nyilatkozat a részükről:
"A Samsung mindig is elkötelezett híve a felhasználói élmény biztosításának. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető legnagyobb teljesítmény mellett készülékeink a hétköznapi használat során is a legjobbat nyújtsák. Álláspontunk szerint prémium (s így a magas teljesítmény-kategóriában futó) készülékeink által nyújtott felhasználói élmény már nem az alkatrészek órajelétől, vagyis azok teljesítményétől függ, így amikor nem okoz érzékelhető változást [értsd: benchmark] a paramétereket a készülék dinamikusan a többi felhasználói élményt biztosító tényezőt helyezi előtérbe [értsd: üzemidő]. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk vásárlóink visszajelzéseire, hogy ezen túl is a számukra legfontosabb szempontokat tarthassuk szemünk előtt termékeink létrehozásakor."
-
PR0JECTNR56
addikt
Annak ellenére, hogy kedvelem őket ez nagyon undorító üzletpolitika. Bár én személy szerint droidos cuccot nem benchmark alapján vásárolok.
-
kymco
veterán
Hát a státusz szimbólumhoz nem kell hozzáértés.
Nekem erről az jutott eszembe, hogy a "hozzáértő" drága iphone tulajok egy része simán kipróbálta a telefonjuk vízállóságát egy hír hallatára ios7 frissítése után. Ennyit a hozzáértőkről... Egy szoftver, ami vízállóvá teszi a telefont.... -
tothl
addikt
Azért érdemes megnézni, hogy stealth nélkül is veri a cucc a G2 -t, nem is olyan kevéssel, ha már azonos chipsetről beszélünk...
Gondoltam lefuttatom de nincs az az isten, hogy egy tesztért pénzt adjak..
-
beteg
őstag
Nem hiszem, hogy egy +200e Ft-os csúcs készüléket az annyira hozzá nem értők vesznek.
-
lvb
aktív tag
válasz
Pete55555 #31 üzenetére
A Samsung nem az átlagfelhasználókat csapja be, hanem a véleményformáló kissebséget, akinek a szavára halgat a mobilhoz nem értő user, és az áron és kinézeten és reklámokon kívül ez az, ami befolyásolja a vásárlók egy jelentős részét. Ez pedig biztos, hogy működik, különben nem csinálnák...
-
Hmm. Mi értelme van ennek azt nem tudom... Úgyis fény derül rá utána meg égő eléggé.
-
sagit
veterán
Kit érdekel? Amúgy is a teszt idejéig átraknám a governor-t performance-ra
-
Pete55555
addikt
Szvsz, én ebben nem látok nagy problémát... Kicsit becsapja a Samu a vásárlókat, de ha megnézed, "hamisított" eredmények nélkül sincs köztük sok különbség, akinek kicsi esze van az nem ezek alapján dönt.
Másrészt, ha ez ilyen jól bele van írva a szoftverbe, akkor a benchmark programokat akár ki is lehetne egészíteni jó kis játékokkal, plusz akármivel egy jó kis custom romban, és akkor mindenhol hozná a teljesítményt
(#29) kymco Aki erre az érzésre hajt, azt el kell szomorítsam, ma már nincs ilyen. Amikor megvettem a GS1-et akkor még talán azt tudtam mondani, igen ez a legjobb, de az sem tartott sokáig, ma meg napról napra jobb telefonok jönnek ki, legjobb esetben is pár hétig lehet az enyém a "legtutibb" telefon.
Sokkal reálisabb szerintem, ha összeszedjük, hogy mit is várunk egy telefontól, üzemidő, teljesítmény, méret, stb terén, mennyit szánunk rá, és az alapján választunk. Ezért vettem S4 minit. És elégedett vagyok vele, és úgy érzem, hogy jól jártam. Nem az enyém a legtutibb telefon, de nekem a jelenlegi kínálatból tökéletesen megfelel.
-
fordfairlane
veterán
A benchmark adat számít valamit is az eladásoknál?
-
kymco
veterán
válasz
#06658560 #21 üzenetére
Nincs szándékomban körömszakadtáig az igazam védenem, mert lehet hogy nincs is igazam.
De egy próbát még megteszek.
Szerintem sokat számít, aki elköltött rá egy csomó pénzt, szeretné úgy tudni, hogy az ő modellje a legtutibb. (Vsz ezért nem az ace sorozatot manipulálták.) Ez az elégedettség érzés megfizethetetlen érték. (Ezért éri meg, ha már megvette)
És ez másokat is arra indíthat, hogy bevásároljanak. Olyanokat is, akikre nem hatna az online reklám önmagában.
Csupán a szakma felé szvsz nincs értelme a csalásnak. A csalásnak a presztízs miatt van jelentősége. A samsung a legek gyártója. De ez sem a szakmának, sokkal inkább a vevőknek szól. Nincs értelme csalni, ha ezt nem a bevétel növekedés miatt teszi.
Én egy példát hoztam fel, most egy másikat. Szvsz elég logikusak, van ok okozati összefüggés a csalás és az általam feltételezett indíték között.
Anno az nvidia sem a szakma miatt csalt a 3d benchmark-kal. A neve megkopott az ATI-val szemben, és ez vsz az eladásokon is érződött, erre kellett egy ütős válasz... ami csalással lett megoldva. A presztízs miatt, az eladások miatt, a vevők miatt.. -
Xaels
félisten
Ennek ellenére a Phablet vagy 5+"-os kategóriában ha választanom kéne akkor jelenleg a Note3 lenne a befutó annak ellenére, hogy a Samsung-ot nem szeretem.
Viszont arra oda kellene figyeljenek, hogy egyre több az ilyen vagy hasonló negatív hír róluk. Ez előbb utóbb vissza fog ütni.
-
big-J
őstag
Miért nem csinálják meg tisztességesen a proci aktiválásokat/skálázódásokat, és akkor nem kellenének trükkök?
-
bteebi
veterán
Ez már tényleg elég durva, teljesen inkorrekt
. Meg kellene büntetni őket néhány milliárd dollárra, majd hozzátenni, hogy minden hasonló stiklinél a leendő büntetés összege duplázódik. Talán kevésbé lennének bátrak. Mondjuk ezzel is az lenne a baj, hogy sok mindent ki lehet magyarázni (pénzzel pláne), és az esetleges büntetésekről is emberek döntenek...
-
haris
őstag
A vásárlóknak a benchmarkok nem vásárlás előtt van szükségük, hanem vásárlás után önigazoláshoz, hogy "Ugye milyen jól választottam.." Nem hinném, hogy átlagember előre utánaolvas annak amit venni fog, csak a reklám és a bolti benyomások hatására vesz valamit.
Szerintem érthető a Samsung sumákolása, bár nem tetszik nekem sem.Egyáltalán miért gerjednek az emberek a szintetikus tesztprogramok adta pontokra.
Jól működik a teló vagy nem? Ez kellene a kérdés legyen, nem a "Mennyi pontot érek el...."
Illetve ha a telo nem jól működik, akkor kellene a tesztprogram, hogy megmutassa, mi nem teljesít megfelelően -
Ezt kezdem egyszerűen unni..állandóan ez megy itt pár embernél.. (nem rád célzok)
Érdekes..biztos az Én nálam járt tesztpéldányokkal (s4--> s600+octa) van a baj...vagy feltehetően az időérzékemmel...mert nálam valahogy max 1 secet kellet várni ..(amúgy onex+n és One-on 0.5 sec-1 sec).. de halkan jegyzem meg hogy anno az S2-m is 1 sec alatt töltött be, extrém helyzetben volt hogy 2 fölé ment (miután egyszerre futtattam minden programot..avarage using..fck yeah.)
Amit próbáltam munka közben S4- az sem produkált soha 2 seces telefonkönyv elindulást.Mondok szebbet.. ami nálam járt Lumia 820 és amit a boltban is fogdostam is 3 sec alatt töltött be, mert először a fekete képernyő jelent meg aztán csak az animáció..na hopp.
-
"...A Geekbench-től így csupán a csomagnevekben különböző tesztprogram alatt a Note 3 – mivel nem Stealthbench számára ismeretlen volt – ugyanúgy viselkedett..."
Tessék?
-
Mi van?
4 sec?
Azonnal cseréld le azt a telefont, vagy a szoftverét vagy akármit. Az egyszerűen nem normális. Ennél még feleségem ex Lumia 610-ese is gyorsabb volt, meg a vacak kínai mostani telefonja is azonnal betölti a névjegyeket 512MB RAM-mal, MTK6577-es procival.
Gyorsan szabadulj meg attól a telefontól (én el sem viselném, ha ennyit kellene várnom a névjegyekre). -
törölt tag
"Szerintem ezt a feladatot elvégzi a felhasználó, mikor a barát telefonjával összehasonlítva dagad a mellkasa a benchmark eredményeit látva. Nem kell kiplakátolni."
1) Az összes eladott termék közül mennyi esetében?
2) Ha a barátnak ugyan olyan van, akkor mit is csinál?
3) Akkor már megvette. Mit is számított a vásárlásnál az érték?"Az eléggé degradálónak tűnne a "szakma" felé, ha csak a "szakmának" szól a csalás."
Mivel nem selling point, így csak a szakmának szólhat, de akkor a szakma meg is érdemli a degradálást, ha ennyire ugrik rá. (Persze tudom, releváns összevetést nagyon másképp nem lehet eszközölni)
-
kymco
veterán
válasz
#06658560 #10 üzenetére
Szerintem ezt a feladatot elvégzi a felhasználó, mikor a barát telefonjával összehasonlítva dagad a mellkasa a benchmark eredményeit látva. Nem kell kiplakátolni.
Az eléggé degradálónak tűnne a "szakma" felé, ha csak a "szakmának" szól a csalás.
Recon666: Ez nekem is eszembe jutott. -
Recon666
Közösségépítő
A Geforce FX időkre emlékeztet ott trükközött az nvidia igaz más módszerrel, de a végeredmény ugyan ez volt.
-
-
törölt tag
válasz
Peterson_ #14 üzenetére
Ha jól gondolom akkor per pillanat annyit tudunk, mekkora a maximális teljesítménye a Note3-nak. Ezt mutatják a benchmarkok a fix max. órajelekkel. Azt is tudjuk, csak benchmarkoknak kötik be fixen az órajelet, másnak nem. A kérdés: van olyan alkalmazás, ami képes leterhelni egyidejűleg négy magot csúcstempóval? Ha van, azzal kéne megnézni mit bír a rendszer, ,ha az is tud az összes magon max órajellel menni, nincs gond. Ha nem, akkor igen.
-
Peterson_
addikt
Benchmarkhuszárok most biztos a szívükhöz kaptak.
Engem nem lep meg a dolog, persze kicsit sem tetszik-különösen, hogy februárban valószínűleg Note3-ra váltok-, de az AnTuTu-t és társait sosem tekintettem többnek körülbelüli viszonyítási alapnak.Az biztos, jobban járnának ha beismernék, hogy "oké, tényleg így van, bocsi"- ezt nyilván nem fogják megtenni.
Vagy azt a plusz kakaót elszabadítják mindenhol, ahol esetleg kell.-ilyen meg lehet, hogy nincs isAz MATV-ben nem igazán tudtam megállapítani a sebességet, bár arról volt szó, hogy nagyon smooth, illetve erről számoltak be az első júzerek is.
Az viszont kicsit aggasztó volt, hogy sikerült az adás első 5 percében befagyasztani.
No de úgyis megnézem, mielőtt megveszem. -
kocka88
tag
Hehe, vicces a samu, nem semmi , hogy miket ki nem találnak azért h minél jobb fénybe tüntessék fel magukat....
nem mintha bajom lenne a samsunggal. rafkósak az tuti
-
Igen, ez valóban a mérvadó egy készüléknél, hogy mennyit ér el antutuban és satöbö...Ha valaki esetleg tud róla hogy a Note 3-t, vagy S4-t ezzel promózták hogy nesze pórnép 30000+ antutu pont, pure power,vagy akármi, akkor kérem ne fojtsa magába érdekelne,és ossza meg velem/ünk.
Nem szép, ez tény és nem is jár vállon veregetés a Samsungnak ezért..viszont nehogy már egy benchmark teszt "meghamisítása" döntse el hogy az adott készülék jó-e vagy sem...félrevezetés? igen. pc iparban senki nem csinálja ezt ?..biztos nem
One x+-t nyúzok.. és szándékosan választottam ezt mivel a Tegrában rejlő lehetőségek nagyok.. ezt ki is tudom használni.. az más tészta hogy mi spec. erre is fejlesztünk.Most akkor én gáz vagyok mert az antutum (4.x) csak 15560-at mutat ?
-
törölt tag
Bárhogy is erőltetem, nem jut eszembe egyetlen reklám sem, amelyik benchmark eredményekkel próbált volna célt érni a tömegeknél. Sem tv-ben, sem plakátokon, sem újságokban nem láttam. Csakis szakmai tesztekben és szakmai fórumokon.
Azt tudja valaki, hogy módosított, valós program esetén az LG-hez mérten miért teljesít jobban a Note3?
-
Angel1981
veterán
CIki!
-
Lomha 8V
addikt
Nahát nagy dolog, szerintem minden cég csal. Attól még persze köcsögség.
-
Amúgy kit érdekel ... Nekem S3 -am van én úgy tesztelek hogy kezembe vettem az s4 et megnéztem jé ez is akad ... akkor marad s3
majd ha lesz előre lépés veszek másikat..
Viccen kívül én a szoftvert nem ilyen irányba fejleszteném hanem stabilitás és gördülékenység felé...
ott van párom nővérének vett telefon nokia 800 nem mai csirke és rohadt gyors pl nem kell 4 secet várni hogy betöltsön a névjegyzék ami szerintem VICC!!! mégsem röhögök....
-
kymco
veterán
A vásárláskor a marketingesek tudják, hogy a vásárlók benchmark adatokra buknak. Legalábbis a számok ezt mutatják. Ugyanakkor a hétköznapi használatban a két töltés között eltelt idő a meghatározó. Így a Samsung ad mindkettőnek. Ad szép benchmark adatokat, és ad a visszafogott proci miatt hosszú üzemidőt... Hol itt a baj?
A baj a vásárló fejében van, ahol leegyszerűsödik a világ megapixelekre és benchmark adatokra...
És persze a marketing gépezet hazug világában, ahol az illúziót megteremtik arra, hogy mindig korszerű, menő, élvonalbeli cuccot vásárolhat a vevő az előállítási, szállítási és egyéb költségek 3-4-szereséért. -
Retekegér
MODERÁTOR
Nahát, nahát... Még jó hogy nem benchmark eredmények alapján választok készüléket.
-
de rohadt köcsögök már ezek a samsungék is. pedig régen egyik kedvenc márkám volt.
gondolják, hogy az ilyen farokságokra nem derül fény? persze ha nem rögtön és nincs elég visszhangja, akkor az előzetes teszteredmények alapján bejöhet a dolog, megdobja az eladásokat. sajnos a legtöbben nem olvasnak utána annak amit venni akarnak.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Galaxy S4-nél már történt hasonló, de a Samsung akkor arra hivatkozott, hogy a telefon más programok alatt is magasabb órajelre vált. A Note 3-ban viszont csak tesztekben aktiválódik a turbó mód.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest