Induló és kisvállalkozásoknak hirdet versenyt az SAP

Induló hazai vállalkozások tömegének jelent kihívást, hogy miként kerülhetnek ötleteikkel, megoldásaikkal a nagyvállalatok látókörébe.

Az SAP bejelentése szerint olyan innovatív, egyedi alkalmazásokat fejleszteni kívánó cégeket, startupokat, fejlesztői közösségeket, vagy éppen érett vállalatokat keres az Innovmatch verseny, ahol e résztvevők igazi nagyágyúk, a regionális nagyvállalatok kihívásaira tudnak jól használható megoldásokat adni. A legkiválóbb ötletek, alkalmazások benyújtói pedig akár már a megrendelést is magukénak tudhatják.

A verseny innovációs megmérettetés, amelyre már szeptember folyamán érdemes pályázni. Október közepére (legkésőbb október 16-ig) ugyanis olyan megoldással kell előállni, ami választ adhat az SAP nagyobb régiós ügyfeleinél felmerült üzleti igényre. Itt öt megoldandó, valós kihívás közül válogathatnak a jelentkező csapatok. A legjobb alkalmazást prezentáló csapat bejut a prágai nagydöntőbe, ahol a nemzetközi zsűri döntéshozói előtt kap lehetőséget a bizonyításra. A zsűri tagja lesz a neves Techstars accelerátor képviselője is.

A megoldásnál lényeg az ötletesség, az újszerű megközelítés, és első körben elegendő az akár pár funkcióra alkalmas program bemutatása egy háromperces YouTube-videó keretében (október 16-ig). Mivel azonban a munka elkészítésére érdemes hagyni legalább két-három hetet, így az első regisztrációt nem árt legkésőbb szeptember végéig megtenni, és idejében kiválasztani az öt közül azt az esettanulmányt, amellyel dolgozni szeretne a pályázó csapat.

Fontos, hogy a bemutatni kívánt alkalmazást az SAP Cloud Platform segítségével kell lefejleszteni. E technológiát az SAP térítésmentesen bocsátja az indulók rendelkezésére, sőt a könnyű programozást segítendő, oktatási anyaggal is ellátja a résztvevőket.

Akkor sem árt ránézni ezekre a problémákra, ha az innovációban érdekelt team esetleg saját kihívását szeretné az SAP Cloud Platformjával megoldani. Erre ugyanis külön is lehet pályázni – majd október elejétől. Viszont a platform tudását könnyen le lehet tesztelni a fent részletezett első fázison történő elindulással, az ott kapott videós segítségek rövid átböngészésével.

Az első fordulóban nyertes csapat fél évig ingyen használhatja SAP Cloud Platform szolgáltatását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények