Reakciók és említések a FB Messengerben

A közösségi oldal a beszélgetésekbe is beemelte az érzelmes visszajelzések lehetőségét, egyúttal lehetőséget ad személyek megemlítésére is.

Csütörtökön Drew Moxon, a Facebook termékmenedzsere jelentette be, hogy a közösségi oldal csevegőprogramjában is megjelennek a reakciók és az említések. Az Üzenet Reakciók nevű új funkció (ahogy azt korábban már mi is megírtuk) segítségével a beszélgetések résztvevői gyorsan reagálhatnak egyes üzenetekre, anélkül hogy gépelniük kellene. A reakciók animációval jelennek meg, a csoportos csetekben pedig visszanézhető, ki melyik üzenetre hogyan reagált. A következő reakciók közül választhatnak a felhasználók, miután hosszan nyomva tartották az adott üzenetet: szeretet, mosolygás, lenyűgözve, szomorúság, méreg, igen és nem.


[+]

Ha éppen nincs megnyitva a beszélgetés, akkor az alkalmazás úgy tájékoztatja a felhasználót a reakció érkeztéről, mint ahogy azt már a Facebook hírfolyamára posztolt tartalmak esetén megszokhattuk.

A másik újdonság az Említés, ez szintén nem ismeretlen technika a közösségi oldal felhasználóinak körében, csak a Messengerben számít újdonságnak. a kukac (@) jel beszúrása után az említeni kívánt személy nevét kell elkezdeni bepötyögni, majd a listából kiválasztani a megfelelőt. Az így kiválasztott neveket a Messenger kiemeli, hogy könnyebben észrevehetők legyenek. Az említett személy is kap értesítést a tényről, hogy róla beszélnek, így egy mozdulattal beugorhat válaszolni. Ez az értesítés kikapcsolható.


[+]

A reakciók és említések a Messenger mellett a Facebook vállalati chatprogramjában, a Workplace Work Chat felületén is bevezetésre kerülnek. A frissítés globálisan elérhetővé válik a napokban.

Azóta történt

Előzmények