A WP 8.1 tulajok búcsúzhatnak a Facebook Messengertől

Március végével leállítja a támogatást a közösségi oldal, nem lehet üzeneteket küldeni és fogadni. Van megoldás, de másik alkalmazás kell hozzá.

A Facebook bejelentette, hogy a hónap végével megszünteti a Messenger támogatását a Windows Phone 8.1-es rendszert futtató készülékeken. A felhasználókat e-mailben értesítették a változásról.

„Köszönjük, hogy a Messengert használod, sajnálattal értesítünk, hogy március végével az alkalmazásverziódat nem támogatjuk, ami azt jelenti, hogy nem fogsz tudni üzeneteket küldeni vagy fogadni” - áll a levélben.

A WP 8.1 rendszereken a Facebook főalkalmazásába kerül vissza a beszélgetés lehetősége, ahogy korábban, a Messenger megjelenése előtt volt. A döntés annak fényében nem meglepő, hogy a Windows Phone használói még mindig 2 százalék körüli részesedéssel rendelkeznek az okostelefon piacon, igaz ennek bő háromnegyede 8.1.

Nem a Facebook az egyetlen cég, amelyik elkezdi leépíteni az alkalmazástámogatást a Microsoft mobilos platformján. Maga a redmondi cég is úgy döntött, megszünteti a Skype támogatását a Windows RT, WP8 és WP8.1-en. Sőt, a Minecraft sem kap több frissítést WP eszközökön.

Azóta történt

Előzmények