Taxisok tiltakoznak egész nap az Uber ellen

Az Uber és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását követelték hétfő reggel taxisok, akik lezárták a budapesti Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc térnél. Az eredetileg a Városháza elé tervezett tüntetés küldötteit délelőtt Tarlós István főpolgármester fogadta, ám itt hamar kiderült, Tarlós nem érzi magát illetékesnek az ügyben.

Hirdetés

Kora délután a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, valamint az Uber irodájához tervezett útjukra indultak; a taxisok célja, hogy információt kérjenek követelésük teljesítésének időpontjáról. Azután döntöttek így, hogy problémájukra nem született megoldás a képviselőik és Tarlós István főpolgármester közötti megbeszélésen, így a taxisok folytatják az Uber ellen meghirdetett demonstrációjukat.

A főpolgármester az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az adófizető, jogszabályokat betartó magyar taxisok a továbbiakban is számíthatnak a főváros támogatására Uber-ügyben, de Budapestnek nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége az alkalmazás betiltására, lekapcsolására. Az MTI-nek nyilatkozó Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke azt mondta, számukra az az egyetlen lehetséges megoldás, ha megszűnik az Uber, vagy ezen szolgáltató is azokat a feltételeket teljesíti, amelyeket a „hivatásos” autósoknak kell.

Ha a négy felsorolt helyszínen nem kapnak pozitív választ vagy egy közeli határidőt az Uber beszüntetésére, lezárják a forgalom elől a teljes Bajcsy-Zsilinkszy út-Andrássy út-József Attila utcai kereszteződést - mondta a szakszervezeti elnök.

A demonstráció kezdete óta megnőtt az érdeklődés az Uber iránt, mutat rá a HVG Online anyaga. Nem csak az internetes keresések, hanem a letöltések száma is megugrott a mai napon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények