Ingyen visz szavazni az Uber

A hétvégi akció várhatóan sok érdeklődőt vonz majd, ezért előfordulhat, hogy várni kell a fuvarra. Maximum 1500 forintig vállalja a költségeket a társaság.

Szlovákiában választásokat tartanak a hétvégén. Mivel "az Uber a szabad választás elvén működik, mindenkinek biztosítjuk, hogy 2016. március 5-én szabadon dönthessen" – írja a startup helyi blogja.

Hirdetés

Valójában a felhívás a pozsonyiaknak szól, a kvázitaxi társaság északi szomszédunknál is csak a fővárosban elérhető (tavaly augusztus óta). Az akció reggel hat és este tíz óra között érvényes, ebben az időszakban maximum 5 eurós értékhatárig ingyen szállítják a szavazni vágyókat az urnákhoz. A kedvezmény "csak oda" érhető el, hazafelé sétálni, vagy fizetni kell.


(forrás: Uber) [+]

Természetesen a szlovákoknál sem úszta meg az Uber tüntetések nélkül, szeptember végén a taxisok annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a cég sofőrjeinek szintén képesítéssel, hivatalos engedélyekkel, taxiórával és orvosi igazolással kellene rendelkezniük ahhoz, hogy dolgozhassanak. Az Uber képviselete erre vonatkozóan elismerte, hogy valóban nem minden sofőrnek van meg minden papírja, de igyekeznek pótolni a hiányosságokat.

A kora őszi megmozdulásokban egyébként 12-13 taxi vett részt összesen, amit a tüntetés vezetője azzal indokolt, hogy "a nem hivatalosan taxizók nem jöttek el a rendezvényre, ezért vannak a vártnál kevesebben" - olvasható a Bumm.sk tudósításában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények