Musk szerint az AI már jövőre okosabb lesz a legokosabb embernél

Elon Musk azt jósolja: az AI már jövőre (vagy 2026-ban) okosabb lesz a legokosabb embereknél is.

Elon Musk hétfőn jelentette ki legújabb jóslatát: az AI okosabb lesz jövőre, mint a legokosabb ember. Ha nem jövőre, akkor 2026-ban.

Egy interjúban a norvég vagyonalap vezérigazgatójával beszélt Musk, és elmondta neki: az AI-t az elektromosság elérhetősége (a kapacitás hiánya) fogja vissza, az xAI legújabb Grok AI chatbot verzióját pedig már májusban tréningezik. Hozzátette: a Grok második verziójának tréningezését az nehezíti, hogy nincsen elég fejlett chip. Ehhez nagyjából 20 ezer NVIDIA H100 GPU kell, a Grok 3-hoz pedig több mint 100 ezer NVIDIA H100. Hozzátette Musk: a chiphiány nagy fékezője az AI fejlődésének, de a következő 1-2 évben még kényesebb téma lesz az elektromos hálózat.

Musk kitért a kínai EV-gyártókra is: ezek a legversenyképesebbek és ezek jelentik a legnagyobb versenykihívást a Tesla számára. Korábban arról beszélt, hogy a kínai riválisok kereskedelmi korlátozások nélkül szétverik majd a riválisaikat a globális piacon. Beszélt a svédországi sztrájkokról is, és úgy véli, a vihar már elmúlt.

A Reuters egyébként nemrég arról cikkezett, hogy a kínai EV-gyártók nagy nyomása miatt a Tesla elkaszálja az „olcsóbb” EV-jét, és inkább robottaxikra koncentrál – Musk erre válaszul közölte, hogy a Reuters már megint hazudik.

Musk egyébként igen elfoglalt. Mostanában például összeszólalkozott a brazil legfelsőbb bírósággal, amely bizonyos fiókok felfüggesztését, törlését írta elő az X-nek, de ezt Musk utasítására nem teljesítik, sőt, Musk súlyos vádakkal illette a bírákat – erre válaszul vizsgálat kezdődik. Musk beperelte továbbá nemrég az OpenAI-t, amiért az megszegve az eredeti küldetését már a profitra koncentrál az emberiség helyett. Az OpenAI tagadja a vádakat.

Azóta történt

Előzmények