AI-t épít a humanoid robotokba és a kínai EV-kbe az NVIDIA

Szorosabbra fűzi a kínai EV-gyártókkal az AI-alapú együttműködését az NVIDIA, miközben AI-t épít a humanoid robotokba és a cégeket is segíti az AI integrálásában. Hamarosan HBM3E chipeket is kap.

Valóságos bejelentésdömpinggel indította az idei fejlesztői konferenciáját az NVIDIA, és nem csak a csúcsot jelentő B200-as AI-chipre kell gondolni. Felhőből kutatják például a 6G-t, és van egy rakás más újdonság is. Ezek közül következik néhány.

Bemutatott például egy hardveres és szoftveres platformot a vállalat, amely segítségével humanoid robotokat lehet építeni, AI-funkciókkal.

A platform alapját adó rendszer irányítja a robotot és az AI-t, de egy szoftvercsomag további AI-megoldásokkal egészíti ki az emberszerű robotokat. A humanoid robot így az alapján tud cselekedni, amit lát, hall, tapasztal az emberektől vagy a múltban már tapasztalt.

A Project GR00T a cég meglévő robotikai hardvereire és szoftvereire épít, az okosabb, jobb, gyorsabb robotokat állítólag a nehéziparban vethetik be elsőként. De világszinten dolgoznak a robotiparban a fejlesztéseken és bevezetésen.

A robot a Jetson Thorra épít, képes lesz komplex feladatokat végrehajtani, emberekkel és gépekkel interakcióba lépni. Ezt egészíti ki az Isaac platform szoftveres eszközökkel és GR00T AI-funkciókkal, így a robot bármilyen környezetben tud majd dolgozni. A szoftver idővel képzi magát, vagyis később jobb döntéseket tud hozni a megerősítő tanulás révén. Előre tanított robotikai modelleket és már újításokat is ígér az NVIDIA.

Az NVIDIA hozott továbbá olyan szoftver is, amely a cégeknek teszi könnyebbé, hogy AI-rendszereket integráljanak a munkájukba. Így már nem csak a chipek terén dominálnának, hanem az úgynevezett inference szektorban is.

Szoros kapcsolat a kínai EV-gyártókkal

Az NVIDIA kiterjeszti és elmélyíti továbbá az együttműködést a kínai EV-gyártókkal, amelyek rohamtempóban építenek önvezető funkciókat és AI-képes infotainment rendszereket.

A BYD az NVIDIA következő-generációs autós chipjét, a Drive Thort használja ezentúl, jobb önvezetést és egyéb digitális funkciókat ígérnek. NVIDIA technológiát alkalmaz továbbá a gyárak és a beszállítói lánc hatékonyabbá tételéhez is a BYD, de virtuális bemutatótermeket is NVIDIA technológiával fejleszt.

Ha pedig már NVIDIA és AI: az SK Hynix elindította a HBM3E típusú HBM chipek sorozatgyártását. Ezeket AI-chipekben alkalmazzák, az NVIDIA az első darabokat már ebben a hónapban megkapja.

Azóta történt

Előzmények