Venne jelszót egy hatodikostól?

Két dollárért árul hat szóból álló, „dobókockával generált” egyedi jelszavakat Mira Modi, egy 11 éves New York-i hatodikos. A szavakat papírra nyomtatta, és minden megrendelő számára kézzel készíti el a védelmet biztosító jelszót, amit aztán kézzel ír le, ezt küldi el lezárt borítékban a vásárlóinak.

Mira nem átlagos kislány, édesanyja az a Julia Angwin, aki a ProPublica újságírója és a Dragnet Nation című könyv szerzője. Az Arstechnica beszámolója szerint eddig nagyjából 30 ügyfél vásárolt az iskolásnál, aki még weboldalt is létrehozott a vállalkozásához, hiszen mint mondja, így több embert érhet el, ezáltal jobban is kereshet.


(forrás: Julia Angwin) [+]

A lapnak nyilatkozva elárulta, hogy bár vannak, akik félnek tőle, hogy ő maga is felhasználja a jelszavakat, de valójában nem jegyzi meg ezeket, másolatot pedig nem tart belőlük sehol, hiszen a számítógépet nem használja a generálás során, az eredeti papírt pedig elküldi a megrendelőnek. Ahogy weboldalán fogalmaz: a jelszavak az Amerikai Postával kerülnek kiküldésre, a leveleket pedig nem bonthatják fel megfelelő hatósági parancs nélkül.


[+]

Persze az emberek akkor járnának a legjobban, ha saját maguk generálnának jelszavakat maguknak, de minden olyan akció, ami a biztonságos jelszavak használatára hívja fel a figyelmet, hasznos – véli a megkérdezett szakértő.

Azóta történt

Előzmények