- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- YouTube
- Mesterséges intelligencia topik
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kipróbáltam az itthoni készülékeket. Négy eszközből egyiken sem működött a vágólap a segélyhívás oldalon.
Az persze, megoldás volt, hogy a korábban vágólapra másolt szöveget be lehetett illeszteni többször is, de ezzel mire elérjük a kívánt hosszt...
Meg is érdemli, aki ezzel próbálkozik.
-
Rickazoid
addikt
Azt a részt értem, csak azt nem, miért kéne úgy fényképezni. Azzal nincs gond, amikor a feloldás a launcher helyett/mellett indít más programot, mondjuk a kamerát, de programot, főleg a kamerát indítani feloldás nélkül nem kéne. A lezárás ugye azért van, hogy feloldás nélkül semmire ne lehessen használni az eszközt. De akkor miért olyan fontos pont a kamerát indítani? Az egy nagyon valószínűtlen eset, amikor az ember olyan helyzetbe kerül, hogy olyan hirtelen le kell fényképeznie valami soha vissza nem térő alkalmat, hogy még a zárat sincs ideje feloldani. Viszont feloldás nélkül indítható kamerával el tud szórakozni bárki, akinek a kezébe kerül a telefon akár csak egy percre is, aztán ha aktív a képek mentése, bármi hülyeséget fényképez, az megy is a felhőbe. Ártani majdnem lehetetlen vele, de bosszantásra alkalmas.
-
kelly416
veterán
válasz
holozis_HUN #28 üzenetére
Nem próbáltam még soha, de ez a megoldás, ami a Z3C totyikjában is megtalálható, kódot igényel?
"Képernyőzár problémák
Ha további képernyőzár típusokat aktiválsz (arc, minta), majd meggondolod magad és vissza akarsz térni az egyszerű csúszkás módszerre a megoldás a "Hitelesítő adatok törlése" menüpontban található!"
Mert ha csak simán törli az adatokat, mint a "beállítások; alkalmazások; bármilyen alkalmazás; alkalmazás adatainak törlése" gomb, akkor egy feloldás elég az örök boldogsághoz. -
Kékes525
félisten
Azt nem értem, hogy hogyan jöhetett erre rá? Lehet hogy egyszerű, amikor már tudjuk, de ahhoz elég fifikás, hogy rájönni ne lenne nehéz. Biztos volt valami előismerete erről, mert másképp számomra felfoghatatlan, vagy nagyon nagy szerencse kell, hogy erre a módra rájöjjön valaki.
-
Fejvadi
nagyúr
Sok a parajonás és a béna, akinek el lehet lopni, vagy elveszti a telefonját. Az első táska Motorola telefonom óta még nem volt semmilyen jelszavas védelemre szükségem. Azért ez a hír nagyon szíven ütött.
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #42 üzenetére
Magának a Google-nek az égvilágon semmit nem fog ártani(ilyen hülyeségek pláne nem). Közvetlenül az Androidból minimális bevétele van, csak közvetve a reklámplatform hoz pénzt. A Play is elég kis profitot termel (arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb piacon nincs jelen a Play). Pénzügyileg nem függenek az Androidtól, és igazából máshogy se. A kínaiak Google nélkül is ugyan úgy tovább csinálnák. Egy Open Source termék felett egyszerűen semmilyen kontrollja nincs senkinek, max. illúziód lehet a kontrollról.
-
vicze
félisten
válasz
aprokaroka87 #40 üzenetére
Ami közös pont az frissül is elég nagy rendszerességgel szintén havonta, ugye 2010 óta a jó öreg keddi napon. Ami meg nem közös pont azt mint írtam kb. lehetetlen, mert semmi közük hozzá.
-
Mercel
senior tag
Még egy ok, hogy aggódjak a BlackBerry rendszeréért..
Amúgy vicc, az ember logikai alapon azt gondolná egy erős Jelszó jobb a feloldási mintánál.
-
Rickazoid
addikt
Sose értettem miért is engedélyezik programok indítását (főleg a kamera bekapcsolását) zárt képernyőnél. Akkora ellentmondás, amekkorát ritkán látni, emellett garantált forrása a sebezhetőségeknek. Az meg, hogy a jelszóbevitel nem tilt le x karakter után, na meg az, hogy aktív a vágólap... öreg hiba.
(#12) woland_y2k: Ez majdnem minden szoftverfejlesztőre igaz, az összes cégre biztosan, nem csak a Google-re és az androidos gyártókra, csak hát aminek kicsi a hírértéke, arról nem is nagyon számolnak be sehol a hírek.
-
vicze
félisten
Vagy egyszer és mindenkorra megérti mindenki, hogy az Android nem így működik. A Google fennhatósága alatt a Nexusok vannak, ezen kívül semmi. A Google nem kényszeríthet a gyártókra semmit, mert 1. sok estben nagymértékben módosított kódról van szó, ami max. az API-kkal kompatibilis(értsd a Google semmilyen frissítést még csak nem is tudna kiküldeni), de az AOSP-hez már sok köze nincs, 2. nincsen az ég világon amivel nyomást gyakorolhatna a gyártókra a Google, mivel az adott gyártó elég könnyen tud elfordulni tőle, hisz az Android nyílt rendszer, és a korai hozzáférést kivéve sok előnyt nem élveznek. Play Store cert-et meg egy teljesen külön úton járó CM vagy ColorOS is kap.
Amit csinálni tud, és csinál is a Google folyamatosan: Az alkalmazásokat (azok sérülékenyek nem a rendszer maga nyilván) amennyire tudja a Play Store-ba "szervezi ki", aminek hatására könnyen frissíthetők lesznek. A WebKit alaprései így lettek foltozva.
A végső cél, hogy csak a kernel maradjon(ami 5.0-lal nagyrészt védve lett SELinux-szal), de ezt brutálisan nehéz elérni, mivel alkalmazkodni kell a gyártókhoz, aki differenciálódni akarnak egymástól és ehhez a rendszer módosítása kell, ami meg megakadályozza sokszor az appok kiszervezésest.
Az Android Silver se véletlen bukott meg.A vicces az egészben, hogy pár éve sokkal több és durvább biztonsági rés volt az Androidon, de a mostaniak sokkal nagyobb visszhangot kapnak a sajtótól.
-
Kelmerneth
csendes tag
Hát az ember azért bármikor tilthatja a készüléket playen. Ha meg HR.-kap akkor teljesen mindegy
-
Upo
addikt
válasz
Döglött Róka #29 üzenetére
Nem muszáj azt végigrajzolni, elég megfelelő sorrendben érinteni azokat a pontokat, ahol irányt vált a rajz. Kislányom az övét úgy szokta feloldani, 2 kézzel a 2 hüvelykujjával kb fél másodperc alatt végigpötyögi azt a 8-10 pontot, abszolút követhetetlen, és nézheted aztán a zsírfoltokat...
Azt mondta, szép lassan kezdte begyakorolni, és most már sokkal gyorsabb mintha rajzolná, és ezek szerint biztonságosabb is. -
vicze
félisten
válasz
holozis_HUN #28 üzenetére
Attól még a telefon tárolt adatokhoz hozzá lehet férni és itt ez a lényeg. Nyilván ha már eltulajdonították a telefont akkor mindegy fizikailag az eszköznek, N6-ot kivéve mind gyárira visszarakható.
Bosszantani azért bosszantó, hogy egy ilyen amatőr túlcsordulásos bug kiüti a lockscreen appot sajnos.
-
Beri78
őstag
szerintem így senki nem fogja feltörni a telefonom
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hallerlaller #26 üzenetére
Jo szogbol latszik akarmennyit taperolod. Es nem mindig torlik meg azt a kijelzot. Eddig nem volt olyan amit nem tudtam volna zsirfolt alapjan kinyitni. Meg mindig a szamsor, illetve az ujjlenyomat a tuti.
-
holozis_HUN
addikt
Tegyük fel, hosszú órán át feltöri... Addig használhatja, amíg nem hadja békén a telefont 1 percig vagy véletlen megnyomja a kikapcs gombot... Mivel nem ismeri a teló jelszavát, így meg se tudja változtatni a feloldó kódot... Mivel ahhoz újra be kell írni, de nem tudja mi az, szóval nem sokat ér...
Ja.. Gyári visszaállítás...
-
vicze
félisten
"mind a google"
Aha, azért van 2 hónapja, havi biztonsági frissítés?"mind pedig az androidos keszulekgyartok"
Azt, hogy a készülék gyártó repojában milyen hiba van azt ők kell tudják. Az hogy egy adott készülék, egy adott Android fokrjában van hiba itt éppen a lockscreen appban, nem jelenti azt, hogy mindegyikben van, mivel nem egységes a rendszer semmilyen formában mint iOS, WP és BB.
Egészen mellesleg múlt héten kaptam meg a Sony részéről az aug. Google javító csomagot. -
Wesder
titán
Biztos én vagyok a vak mert napfényben sem làtom xD
-
Csapoati
nagyúr
Gaz, bar en meg egy embert sem lattam, aki jelszoval vedte volna a telefonjat. Ettol meg illene mindegyik erintett telon kijavitani.
#3: Erdekes, BB-s rossz hireknel nem hummogsz igy.
-
-
Wesder
titán
Ez igazàbòl semmi màs, mint egy újabb dolog ami miatt az androidot fikàzni lehet a màsik tàborban... Időigényes, ràasàsul nem mindenki ezt hasznàlja. Én pl mintàt
-
assemble
addikt
Ahogy sejtem, nem a vagolap hasznalata a problema (az "csak" meggyorsitja a bevitelt), tehat ha valakinek van turelme beirni eleg karaktert, elo tud jonni ez a problema, vagolaptol fuggetlenul. Vagy peldaul rakot az ember egy billentyuzetet (ha mukodik ilyenkor), es onnan kuldi be a sok karaktert, stb.
Plusz nyilvan nem minden androidos telon mukodik, a LMY48M-ben mar javitva van. -
sajo13
senior tag
Jó, hogy ezek a hibák kiderülnek és a gyártókat arra kényszerítik(elméletben), hogy adjanak ki javításokat.
Amúgy ez a hiba azért nem olyan sok telefonon jön elő, a legtöbb user pin kódot vagy feloldási mintát használ, kevesen jelszavaznak.
-
mate.93
csendes tag
Azért pontosítsunk... NEM MINDEN ANDROIDOS TELEFONON MŰKÖDIK!!!!
Galaxy S5 például -> Nem lehet használni a vágólapot, lezárt kijelző esetén, így nem is lehet másolni. (Android 5.0 TW)
Valószínáleg nem csak ennél a telefonnál, hanem a további TouchWiz-es telefonoknál sem.
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #8 üzenetére
ez hibas feltetelezes.
-
veilside03
csendes tag
-
Воланд
titán
válasz
Quasi_modo #2 üzenetére
ha senkinek nem jutott volna ez eszebe, akkor nem lett volna mit kozze tenni, nem?
-
Gusztáv
addikt
válasz
Quasi_modo #2 üzenetére
Attól még létező hiba. És mivel a felhasználó könnyen ki tudja védeni (ha már a gyártók magasról tesznek a frissítésre), így szerintem hasznos is, hogy nyilvánosságra hozta.
-
eventus
veterán
Hmm..
-
Quasi_modo
nagyúr
Senkinek eszébe se jutott volna ez, ha nem teszik közzé.
-
Romvr
őstag
"Könnyedén feltörhetőek az androidos telefonok"
"A PIN, a feloldási minta, illetve a koppintásos védelem nem játszható ki ezzel a módszerrel, kizárólag a jelszavas."
Én meg bármilyen ajtózárat zárat fel tudok törni...
...aminek a lábtörlő alatt hagyják a kulcsát.
Új hozzászólás Aktív témák
it Csak egy extrém hosszú jelszó kell hozzá, hogy a készülékek megadják magukat és visszatérjenek a feloldott kezdőképernyőhöz.
- Nők, nőügyek (18+)
- SSD kibeszélő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 5
- YouTube
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest