Hirdetés

Újabb fegyver az NSA kémei ellen: érkezik az Astoria

A Tor böngésző egy speciális Firefox variáns, több állomáson keresztül küldött és fogadott, (adott csatornán) hiányos adatokkal dolgozik, ezzel anonimizálva az adatforgalmat. Amerikai és izraeli kutatók azonban létrehozták az Astoria névre keresztelt alternatívát, ami elmondásuk alapján tízszer olyan biztonságos, mint a klasszikus testvére.

Hirdetés

A Tor ugyanis nem túl hatékony az időzített támadásokkal szemben (timing attack), az Astoria fejlesztői rámutattak, hogy hogy mindössze néhány perc alatt visszafejthető az eredeti böngésző a rendszerben, megközelítőleg a kapcsolatok 58 százaléka van kitéve a hálózati szintű támadásoknak.


[+]

Ezzel szemben azt állítják, az Astoria 5,8 százalékra szorítja az időzített támadások sikerességét azáltal, hogy hatékonyan védi ki az aszimetrikus támadásokat is. Teljes védelemről azonban ebben az esetben sem beszélhetünk pont a Tor alapvető működési elve miatt.

Ahogy a Tor, úgy az Astoria is a felhasználónak adja a döntés jogát, hogy a sebességet, vagy a biztonságot preferálja inkább. Kipróbálni jelenleg még nem lehet az új böngészőt, de a fejlesztők azt ígérik, hamarosan közzéteszik a letöltési linkeket is. A teljes dokumentáció itt olvasható.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények