Hirdetés

Árat emel ősztől a Magyar Telekom

A Magyar Telekom ma kiadott közleménye szerint „a 2012-ben eddig tapasztalt kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt a Magyar Telekom úgy döntött, hogy fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását – és ez jórészt emelést jelent.

A vállalat igyekszik hangsúlyozni, hogy az emeléseket próbálják ellentételezni („Az előfizetéses mobil csomagokban a havidíj változását mérséklik a lebeszélhető és változatlan árú percek és sms-ek, a feltöltőkártyás csomagokban viszont a változó perc- és sms-díjakhoz nem társul havidíj. A vezetékes szolgáltatáscsomagok havidíjai pedig a változás után is a hatóságilag meghatározott árplafon alatt maradnak.), és nem felejtik el megjegyezni, hogy „a részleges díjszabás-módosítás nem a 2012 júliusától bevezetett új távközlési adó fogyasztókra történő áthárítását jelenti, azért valójában fogyasztói tehernövekedésről van szó.

A  díjváltozás elemei:

Hirdetés

Mobil szolgáltatások

A lakossági előfizetéses és feltöltőkártyás mobiltelefon-díjak egy része 2012. szeptember 1-jével változik. Az előfizetéses hang díjcsomagok havidíja átlagosan 6%-kal emelkedik. A belföldi perc- és sms-díjak nem változnak az előfizetéses ügyfelek részére. A lebeszélhető havidíjak továbbra is 100%-ban lebeszélhetők, a változás nem érinti a lebeszélhető perceket. Az ingyenes beszélgetések feltételei változatlanok maradnak, és nem változik a Családbarát szolgáltatás havidíja sem.

A feltöltőkártyás Domino díjcsomagokban, ahol nincs havidíj, a perc- és sms-díjak egységesen bruttó 3 Ft-tal emelkednek a belföldi hanghívások, valamint a bel- és külföldre küldött sms-ek esetében.
A mobil tarifaváltozások a szélessávú szolgáltatásokat nem érintik, tehát a T-Mobile mobilinternet díjak változatlanok maradnak.

A kis- és középvállalati ügyfelek részére átlagosan 7%-kal nő az ÉnCégem mobil díjcsomagok havidíja 2012. szeptember 1-jével, viszont a belföldi perc- és sms-díjak nem változnak. A nemzetközi kimenő percdíjak átlagosan 10%-al emelkednek. A Tandem és Telemátrix szolgáltatás opciók havidíja nettó 80 Ft-tal emelkedik. A kisüzleti mobil hang díjcsomagoknál (pl. Etalon, Siker plusz stb.) átlagosan 8%-kal nő a továbbra is 100%-ban lebeszélhető havidíj, és nettó 1 Ft-tal a perc- és sms-díj.

A kis- és középvállalati előfizetéseknél továbbra is ingyenesek a cégcsoporton belüli mobilhívások.

A nagyvállalati ügyfelek részére nem változnak sem az egyedi keretszerződésben rögzített díjcsomagok havidíjai, sem a belföldi perc- és sms-díjak, míg a nemzetközi kimenő percdíjak átlagosan 10%-al emelkednek.

Vezetékes szolgáltatások

Egyes vezetékes telefonszolgáltatások díjváltozása 2012. október 1-jével lép életbe. A  Hoppá díjcsomag, valamint néhány régebbi, ma már nem értékesített lakossági vezetékes díjcsomag (Bázis, Bázis Plusz, Minimál, Csevegő, Favorit, Felező) havi előfizetési díja bruttó 100 Ft-tal nő. A nyilvános telefonszolgáltatásnál változatlan impulzusdíj mellett némileg csökken az impulzus hossza (mobil irányban 5, vezetékes irányban 17 másodperccel). Emellett a Sat TV szolgáltatás második és harmadik set-top boxának havi bérleti díja típustól függően legfeljebb 330 Ft-tal emelkedik.

Nem lesz változás a vezetékes percdíjakban és az egyes díjcsomagokkal járó lebeszélhető percekben.

A vezetékes tarifaváltozások a széles sávú szolgáltatásokat nem érintik, tehát a T-Home internet díjak változatlanok maradnak.

Nem emelkednek a kizárólag kis- és középvállalati ügyfeleknek kialakított vezetékes szolgáltatások havi és forgalmi díjai.

További részleteket majd a Magyar Telekom módosított ÁSZF-ében lehet olvasni a cég honlapján.

Azóta történt

Előzmények