Hirdetés

Országszerte elérhető a T-Home Interaktív TV

Az olimpiai játékok kezdetére a T-Home az egész országban elérhetővé teszi tavaly decemberben bevezetett Interaktív Sat TV szolgáltatását. A megoldás kiterjesztése a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cég már olyan ügyfeleknek is biztosítja az előfizetési lehetőséget, akik nem a T-Home internetszolgáltatását használják. Az IPTV esetében megszokott kényelmi funkciók használatának feltétele ugyanis, hogy az előfizetőnek legyen internetkapcsolata is.

Hirdetés

Azok az ügyfelek, akik más internetszolgáltató vezetékes csomagjaira fizetnek elő, július 27-től rendelhetik meg a T-Home Interaktív TV-t. „Ezzel tovább bővülhet a jelenleg több mint 280 ezres T-Home interaktívtévé-előfizetői kör, és újabb háztartások ismerkedhetnek meg a tévézés új formájával” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

A szolgáltatás igénybevételéhez a garantált letöltési sebességnek meg kell haladnia az 1 Mbit/s értéket, továbbá az előfizetőnek biztosítania kell azt, hogy a digitális beltéri vevőegység (set-top box) felé a minimális letöltési sebesség legalább 0,5 Mbit/s, a feltöltési sebesség pedig minimum 0,1 Mbit/s legyen. Az interaktív tv-hez szükséges hibrid set-top boxnak köszönhetően a műholdas televízióadások mellett elérhetőek olyan kényelmi funkciók, mint az „archív tv”, azaz egyes csatornák meghatározott tartalmainak rögzített, a sugárzást követő 72 óráig ingyenesen, azon túl előfizetési díj fejében megnézhető műsorai; a videótéka, valamint a YouTube. Ezek mellett a készülék támogatja az elektronikus műsorújságot (EPG), a felvételt, a megállítást, a gyerekzárat, a kép a képben megjelenítést, a keresést és néhány további internetes funkciót.

A vállalat egyben bejelentette, hogy ismét biztosít egy ingyenesen használható olimpiai alkalmazást az előfizetői számára. Ebben folyamatosan nyomon lehet követni az [origo] legfrissebb híreit, cikkeit az olimpiáról, meg lehet nézni a versenyek menetrendjét, az elért eredményeket, az éremtáblázat alakulását, továbbá hasznos információkat lehet olvasni, és képes beszámolókat lehet megnézni a részt vevő olimpikonokról és olimpiai csapatokról. Az Interaktív TV-re előfizetők a szolgáltatás archív tv kínálatában a versenyeket, meccseket követően egy órával 72 órán (3 napon) keresztül megtalálhatják és visszanézhetik azokat.

Az olimpiát a T-Home HD minicsomagra előfizetők 3D-ben is nézhetik. A dedikált televíziós csatornán, a 186-os programhelyen biztosított m3D csatorna térhatású tartalmainak megtekintéséhez a T-Home digitális platformjára előfizető ügyfeleknek megfelelő műszaki feltételekkel (3D-s televíziós készülékkel, HD set-top boxszal) kell rendelkezniük.

Azóta történt

Előzmények