Többen is kriptobányászatra használják a Tesla autójukat

A jelentések szerint olyan is akad, aki még ingyen töltheti az autóját, ezt pedig arra használja, hogy célzott bányászgépet lásson el árammal.

A kriptopénzek világa meglehetősen ellentmondásos, hiszen míg egyesek a technológiai lehetőségeket látják benne, addig vannak, akik csak a hasznot, nyerészkedést.

Sokak kedélyét borzolta például a CNBC jelentése, amelyben arról írtak, hogy többen is arra használják a Tesla autójukat, hogy azzal közvetve, de kriptopénzt bányásszanak. Siraj Raval például minden trükköt bevetett: videokártyákat kötött a Teslája akkumulátorára, úgy, hogy az M1 processzoros Apple Mac minijét a 12 voltos csatlakozóba dugta. Az ezen keresztül összerakott rendszeresen állítása szerint havi 800 dollár nyeresége volt, amikor az ethereum ára magasan mozgott. Szerinte a legjobban Teslával úgy lehet kriptopénzt bányászni, ha „a Tesla belső rendszerét is meghackeli, valamint a GPU-kat pluszban ráköti közvetlenül az autó elektromos motorjára”.

Chris Allessi esetét is taglalták: mivel ő még 2017. január előtt vette a Tesláját, ezért élethosszig ingyen használhatja ahhoz a gyorstöltést. Az ingyen áramot pedig arra használta fel, hogy az autója akkumulátorára egy Bitmain Antminer S9-et kössön, bitcoin bányászatához. Ezen felül meghackelte az autó firmware-jét, és az autó kijelzőjén, böngészőjén beállított egy weboldalt, amin keresztül monerót bányászik. Állítása szerint ez nem volt nagy dolog, a bányászprogramot a böngészőn tudta  futtatni.

Allessi így a Tesla GPU-jával 60 óra alatt keresett 10 dollárnyi bitcoint. Mivel Siraj Raval az eBayről vett használt GPU-kat, így napi 20 óra bányászat mellett havi 400-800 dollárt keresett az elmúlt évben.

Allessi szerint ugyanakkor ez az egész csak egy koncepciót bizonyít, hosszú távon nem éri meg Teslával kriptopénzt bányászni, szerinte ugyanis nem elég jövedelmező a dolog.

Azóta történt

Előzmények