Kiderítették, hogy ki a legnagyobb kriptomilliárdos

Nem Satoshi Nakamoto az, hanem a Binance ügyvezetője: a Bloomberg milliárdosokról szóló listáján is ott van.

A Bloomberg milliárdosokról szóló listáján azok az emberek is megtalálhatóak, akik digitális eszközök tranzakciójából a legnagyobb vagyont szedték össze.

Most először próbálták megbecsülni Changpeng Zhao (CZ), a Binance kriptotőzsde ügyvezetőjének vagyonát, és arra jutottak, hogy 96 milliárd dollárról lehet beszélni. Ez jóval több, mint a Satoshi Nakamoto névhez és fiókhoz köthető 46 milliárd dollár (ami alapvetően az első 1,1 millió kibányászatott bitcoinból jött össze). Azt egyébként továbbra sem lehet tudni, ki az a Satoshi Nakamoto, de így a leggazdagabb kriptomilliárdos már a Binance ügyvezetője.

A Kínában született, de Kanadában nevelkedett CZ a pénzügyi szektorban, Japánban és Amerikában is dolgozott, megfordult a Bloomberg LP-nél is. A kriptovilágba először 2013-ban kapcsolódott be, amikor egy pókerpartin meggyőzték, hogy fektessen bitcoinba: végül eladta a házát, és kriptopénzt vett. A tapasztalatai meggyőzték, hogy felhasználóbarátabb módon kell lehetővé tenni a kriptokereskedelmet, ezután pedig elindult a binary és a finance szavakból összegyúrt Binance.

A Binance napi 40 milliárd dollárnyi tranzakciót bonyolít egy rossz napon, jobb napon 170 milliárd dollárnyit.

CZ egyébként azt állítja, hogy nem a pénz miatt csinálja, nem érdekli sem az, sem a vagyon, sem a pozíció. Nem ellenzi az egyre komolyabb kriptoszabályozásokat, adóztatási terveket, és együttműködnek a hatóságokkal számos országban. Egy interjúban elmondta: ő nem anarchista, és nem hisz abban, hogy az emberi civilizáció olyan fejlett lenne, hogy szabályok nélküli világban kellene élni.

Azóta történt

Előzmények