Bitcoinbányász-rendszert épít Jack Dorsey és a Block

Új technológiák és a blockchain felé nyitna a korábban Square néven ismert cég, és nyitott bitcoinbányász-rendszert is akar.

A korábban Square néven ismert Block ügyvezetője, Jack Dorsey a napokban a Twitteren jelezte, hogy a fintech vállalat egy nyitott bitcoinbányász-rendszer építésébe kezdett.

Ezen felül az átcímkézett cég a fizetési szolgáltatásokon kívül is terjeszkedne új technológiákkal, valamint a blockchain felé is nyitna.

A bitcoinbányász-rendszerről már októberben beszélt Dorsey, akkor azt mondta, hogy egyedi chippel, nyílt forráskóddal működne, és világszerte elérnék majd magánemberek és cégek is.

A Block hardverrészlegét vezető Thomas Templeton szerint el akarják érni, hogy a bányászat minden értelemben hatékonyabb és elosztottabb legyen, akár vásárlásról, beállításról, fenntartásra vagy magáról a bányászati folyamatról van szó. Szerintük a kriptobányászat nem csak az új bitcoin létrehozásáról szól, az egészet ugyanis egy hosszú távú, nélkülözhetetlen folyamatnak látják a decentralizált és engedélyek nélkül működő jövőre nézve.

Előzmények