Itt az Ocho, a 8 másodperces videómegosztó

Egy a sokból az Ocho, amelyik azzal kíván kitűnni a tömegből, hogy 8 másodperces videók köré épít közösséget. Jourdan Urbach, az Ocho egyik alapítója szerint "nem igazán találni semmit, ami egy egyszerű közösségi videós platformként működne", ezen változtatnak.

Míg az Instagram 15 másodperces anyagok készítését teszi lehetővé, a Vine 6 másodperces videókkal operál, miért pont nyolc a nyolc? Mert a kutatások azt mutatják, hogy egy átlagos ember figyelmét 8 másodpercig lehet sikeresen lekötni (az SAP felmérés itt).

Az alkalmazásban lehetőség van hosszabb anyagok rögzítésére is, ezeket vágni, vagy gyorsítani lehet, hogy beleférjenek az időkorlátba. Természetesen vannak effektek, lehet utólagos hangot is tenni a videókra (ami jól jöhet, ha gyorsítottunk a képen, mert ilyenkor a program önállóan választ mintát az eredeti hangból, amit bevág a videó alá), hashtegelni, stb.

A közösségi oldal jelleget az adja, hogy barátokat, ismerősöket lehet gyűjteni, akiknek a videóit akár meg is válaszolhatjuk egy újabb 8 másodperces mozgóképpel. Szöveges válaszadásra nincs, és nem is lesz mód, itt a hírfolyamban minden mozog és hangja van.

A rövid kisfilmek felkeltették a Vice Sports érdeklődését. A cég exkluzív tartalmakat ígér 8 másodperces videók formájában, míg a Showtime a Homeland és a The Affair  című sorozatokból vág majd össze rendre kicsivel több, mint egytized percet.

Az iOS-re készült változat a mai naptól elérhető az App Storeból, míg az Androidos eszközökkel bírókat Urbach még egy kis türelemre inti.

Azóta történt

  • Az emberek szeretnek idegenek hívására ébredni

    Legalábbis annál jobban, mint hogy a vekker keltse őket. Ezért sok mindent bevállalnak, akár még másokat is felébresztenek. A kérdésekre válaszolgatók sokkal gyorsabban és könnyebben ébrednek fel, mint akik a csipogást választják.

Előzmények

  • A szabad szoftveres közösség a SZIN-en

    Idén a Szegedi Ifjúsági Napokon kaptunk lehetőséget arra, hogy bemutassuk a szabad szoftvereket a fesztiválra látogató vendégeknek. Rengeteg kérdést kaptunk, érezhető volt az érdeklődés, és sokak számára már nem volt ismeretlen a szabad szoftverek mibenléte.

  • A közösségi oldalakat is megadóztatná a kormány

    A bevezetendő reklámadó csak az első lépés, a javaslatot benyújtó képviselő szerint a nagy külföldi internetes cégeknek is hozzá kell járulniuk a magyar költségvetéshez.

  • A Google+ mobilon sem menő

    Továbbra is a Facebook tudja leginkább aktivizálni a közösségét, míg a Google+ ugyan növelte regisztrált tagjainak számát, azoknak egyelőre mindössze egyharmada aktív.