Bajorországban épülhet az Intel új megagyára?

A német tartomány vezetése jelenleg is megbeszéléseket folytat egy hatalmas Intel chipgyár építéséről.

Hubert Aiwanger bajor gazdasági miniszter megerősítette azokat a jelentéseket, amelyek szerint Németország Bajorország nevű tartománya jelenleg is megbeszéléseket folytat az Intellel egy hatalmas chipgyár építéséről.

Az európai chipgyárat többet szükségesnek látják a globális chipválság miatt, ami többek között az európai autóiparnak is komoly nehézségeket okozott (és a német gazdaság számára is problémákat jelent).

Az utóbbi hónapokban arról lehetett hallani, hogy az Intel 8 milliárd eurónyi kedvezményt kér Európától egy helyi félvezető-gyár megépítéséért cserébe. Hubert Aiwanger közölte, hogy ezt erősen támogatja, és kiemelkedően jó lehetőségnek tartja, hogy a nagy, nemzetközi chipgyártó Bajorországba költözzön.

A tartomány vezetése azt javasolta, hogy az Intel megagyárát egy Münchentől nyugatra lévő, használaton kívüli légibázison építsék fel.

Az EU ezzel párhuzamosan fontolgatja egy félvezető-szövetség létrehozását: az STMicroelectronics, az NXP, az Infineon és az ASML segíthetne abban, hogy csökkenjen a régió függősége a távoli chipgyártókkal szemben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények